"محدودیتی در استخدام اهل سنت در ادارات دولتی وجود ندارد"

شنبه ، 28 دی 1392 ، 13:13


حد فاصل میان ۱۲ ربیع الأول تا ۱۷ ربیع الأول که تاریخ ولادت رسول الله محمد صلى الله علیه و آله بنا بر روایات موجود در شیعه است ، به منظور حفظ وحدت بین مسلمانان توسط حضرت امام خميني(ره) بنيانگذار جمهوري اسلامي ايران بنام هفته وحدت مسمی گردید که از آن به بعد، در تمامي ملل اسلامي همزمان با خجسته ميلاد نبي مكرم از هفته وحدت نيز تجليل می شود.

ارگانی رسمی هم با نام ( مجمع تقریب بین مذاهب اسلامی ) رسما در این زمینه در حال فعالیت است که به شکل مستقل کار می کند و هر ساله کنفرانسهایی برگزار می کند. همواره از شخص مقام معظم رهبری تا همه مسولین کشور تأکید دارند که وحدت میان مسلمانان باید ایجاد شود و عوامل تفرقه خشکانده شود.

در همین رابطه «تابناک» در گفت و گو با حجت الاسلام والمسلمين «محمد صادق عرب نيا»، دبير شوراي برنامه ريزي مدارس علوم ديني اهل سنت،  وضعیت اهل سنت را در کشور در ابعاد مختلف مورد بررسی قرار داده ایم.

عرب نیا در پاسخ به علت نام گذاری این هفته به نام هفته وحدت عنوان داشت، مسالمت و هم زیستی که در ایران به برکت امام راحل (ره) و توصیه های مقام معظم رهبری نمونه قابل عرضه ای برای جهان اسلام است. امیدواریم مسالمت و همزیستی اقوام در ایران در سراسر دنیا الگو شود.
هفته وحدت به ابتکار رهبر انقلاب امام خمینی شکل گرفت.

در این هفته مسالمت و همزیستی به صورت سبملیک نهادینه شده است. در ارتباط با زمان تولد حضرت رسول میان شیعه و سنی نزدیک به یک هفته اختلاف است که حضرت امام فاصله 12 تا 17 ربیع الاول  را به عنوان هفته وحدت نام گذاری کرده اند.

وی در ادامه در پاسخ به اقدام رئیس جمهور در انتصاب دستیار ویژه در امور اقلیت ها گفت، رئیس جمهور در ابتکاری مناسب مسول و دستیار ویژه ای را برای اقوام واقلیت ها تعیین کردند. ما نیز جلسات متعددی با آقای یونسی داشته ایم.

به عنوان مثال در بحث مدارس علوم دینی اهل سنت، حوزه های علمیه اهل سنت ، روحانیون اهل سنت و دبیرخانه شوراي برنامه ريزي مدارس علوم ديني اهل سنت  این وظیفه را برعهده دارند.با این وجود در ارتباط با دستگاه های دولتی خلا وجود داشت و هماهنگی بیشتر نیاز دارد. تعیین اقای یونسی که تجربه خوبی در ارتباط با مباحث کشور و نظام دارند می تواند این خلا را پر کند.

محدودیتی در استخدام اهل سنت در ادارات دولتی وجود ندارد

وی در ادامه گفت، تقریبا نزدیک به 340 مدرسه علوم دینی اهل سنت در کشور وجود دارد که نزدیک به  37 هزار طلبه و روحانی سنی را در سطوح مختلف در کشور تحت پوشش قرار می دهند. ما با همکاری که با مراکز خدمات حوزه علمیه داریم کارت مشترکی برای خدمات رفاهی و شهری در اختیار کلیه روحانیون اهل سنت قرار داده شده است تا از امتیازات بهرمند شوند.

وی ادامه داد، الان نزدیک به بیش از 13000 مسجد در سراسر کشور متعلق به برادان اهل سنت است که تفکیک جزیی آن نیز موجود است.نزدیک 13000 روحانی سنی در همین مساجد فعالیت و اقامه فرایض یومیه را انجام میدهند مقایسه وضعیت مساجد شیعه و سنی نشان می دهد به طور متوسط  سرانه مساجد شیعه در کشور برای هر 2500 شیعه یک مسجد ولی برای هر 500 برادران اهل سنت خوشبختانه  یک مسجد وجود دارد. آمار اهل سنت در آمار جمعیتی ایران کاملا مشخص است و اکثریت برادران اهل سنت در استان کردستان می باشد.

همچنین دبیر شوراي برنامه ريزي مدارس علوم ديني اهل سنت اضافه کرد، الان تقریبا مباحث دینی و عبادی و مذهبی اهل سنت در سراسر کشور به اذعان علمای اهل سنت طبق اصول قانون اساسی در سراسر کشور وجود دارد. اصل بسیار پیشرفته و دموکراتیک در قانون اساسی پیش بینی شده است که مباحث امور حسبیه وخانواده و اختلافات اجتماعی اهل سنت براساس قانون اساسی طبق فقه خودشان حکم می شود.

البته باید گفت در قانون اساسی برادران اهل سنت به عنوان اقلیت مذهبی محسوب نگردیده است. چون آنها مسلمان هستند و کشور ما هم اسلامی است. البته بعضا مطالبات آنها به عنوان مسائل سیاسی مطرح می شد که در دولت جدید هم پیگیری شده است که مطالبات به حق آنها ترتیب اثر داده شود. برهمین اساس دستیار ویژه ای را رئیس جمهور معرفی کردند.

همچنین عرب نیا در پایان پیرامون استخدام اهل سنت گفت، اصلا محدودیت در این باره وجود ندارد. چه در قانون اساسی و چه در سایر قوانین هیچ محدودیتی در این زمینه وجود ندارد. مثلا در بعضی از استان ها که اکثریت نیز شیعه هستند شورای شهر با برادران اهل سنت است. در واقع در تصدی پست های مملکتی بحث مذهبی اصلا جزء شاخص های تعیین کننده نیست.

اخبار منتخب بانکی دات آی آر:

================

► بدهی 80 هزار میلیاردی 30نفر به بانک‌ها!
10 مطلب خواندنی در مورد پول ◄

مطالب مرتبط
بنر