اشتباهی که بانک‌ها را به بیراهه کشاند/ چه کسانی طلب بانک‌ها را نمی‌دهند؟

چهارشنبه ، 5 آذر 1393 ، 11:21
رییس کل بانک مرکزی با اشاره به وجود برخی سوء جریانات برای جلوگیری از رسیدگی به مطالبات معوق بانکی، از وجود فشار به بانک‌ها برای اختصاص منابع به طرح‌های اجباری انتقاد کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر، ولی اله سیف با تاکید بر این‌که وضعیت عمومی اقتصاد کشور مطلوب است گفت: در اوایل دولت یازدهم یک هماهنگی نانوشته وجود داشته است و یکی از دلایل اصلی کسب دستاوردهای مهم در عرصه اقتصاد و تحقق اهداف، وجود همین همدلی‌هاست و لازم است این همراهی‌ها استمرار داشته باشد.
رییس کل بانک مرکزی با اشاره به اینکه یکی از ویژگی‌های دولت تجربه گران بهای اعضای آن است افزود: در تصمیمات روزمره می‌بایست از تجربیات استفاده و از بروز خطاهای گذشته جلوگیری کنیم. نظام بانکی معضلات فراوانی دارد اگر توقعات را متعادل کنیم، قطعا هماهنگی‌ها و همدلی‌ها بیش‌تر و در نتیجه دستاوردهای عظیم به دست خواهد آمد.
وی با تاکید بر اینکه سوء مدیریت منابع مالی صرفا متوجه نظام بانکی نیست تصریح کرد: اولین اقدامی که در گذشته نظام بانکی را به بیراهه کشاند، سوق دادن منابع اخذ شده از بانک‌ها به سمت دیگر بود این اشتباه به جای اینکه بانک‌ها را در خدمت تولید قرار دهد، موجب ضربه به بخش‌های تولیدی شد.
سیف با بیان اینکه در نظام بانکی معضلاتی وجود دارد و برخی نیز با اقدامات و اظهارنظرهایی، روحیه کار را برای نظام بانکی تضعیف می‌کنند به بحث مطالبات معوق اشاره و بیان کرد: متاسفانه علی‌رغم این‌که مراجع ذیصلاح از جمله قوه قضائیه و مجلس شورای اسلامی مکررا خواستار وصول مطالبات معوق می‌شوند؛ لیکن برخی سوء جریانات موجب عدم رسیدگی به این معضل بانکی می‌شود.
رئیس شورای پول و اعتبار با انتقاد از فشارها برای ورود بانک‌ها در طرح‌های اجباری و هزینه کردن منابع مالی بانک‌ها در پروژه‌های با بهره‌وری پایین افزود: اگر برای اجرای یک پروژه منابعی هزینه و چند سال بعد این طرح زیانده می‌شود نباید توقع داشت برای ادامه فعالیت آن از منابع بانکی هزینه شود. اصرار بر حفظ واحدهای قدیمی سرمایه‌گذاری شده، بهروه‌ وری را پایین و موجب هدررفتن منابع بانکی می‌شود.
وی خاطرنشان کرد: بانک یک بنگاه اقتصادی است و استفاده بهینه از منابع محدود اقتضا می‌کند به‌شکل مدیریت و کارشناسی شده منابع تزریق و تسهیلات اعطا شود. استانی که بازدهی بیش‌تری دارد باید در دریافت منابع اولویت داشته باشد. بین استان‌ها باید در این زمینه رقابت ایجاد شود.
سیف وضعیت عمومی اقتصاد کشور را مطلوب ارزیابی و ضمن درخواست استمرار هماهنگی‌ها برای تحقق هرچه بیش‌تر اهداف به بیان دستاوردهای دولت و نظام بانکی در چندماه اخیر پرداخت و خاطرنشان کرد: دستاوردها در شاخص‌های اقتصادی نویدبخش است.
رییس کل بانک مرکزی رشد اقتصادی 4.6 درصد سه‌ ماهه ابتدای سال جاری را نوید جدی خروج از رکود بیان کرد و افزود: رشد سرمایه‌گذاری به عدد 5.7 درصد رسیده؛ این در حالی است که در سال قبل این رقم 16.8- و رشد اقتصادی 1.4- بوده ضمن آنکه در مهرماه بهای تولیدکننده 15درصد گزارش شده و این امر نشان دهنده آثار مثبت هدفمندی مرحله دوم در اقتصاد است.
وی گفت: نظام بانکی به هیچ‌وجه جیره‌‌بندی درصدی و بخشی را اعمال نکرده و 60 درصد منابع به سرمایه در گردش اختصاص یافته است. بانک‌ها برای همراهی بیش‌تر اولویت اصلی خود را به تامین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی قرار داده و حتی مطالبات معوق در این زمینه نیز مانعی ایجاد نکرده است.
سیف با اشاره به ایده بانک مرکزی مبنی بر این‌که استان‌ها از واحدهای تولیدی که به دلیل عدم منابع مالی تعطیل شده‌اند فهرستی داده‌اند، تصریح کرد: بر اساس این فهرست کارهای کارشناسی انجام می‌پذیرد و منابع به‌شکل هدفمند به واحدهای مذکور اختصاص می‌یابد.
رئیس شورای پول و اعتبار وجود موسسات غیرمجاز را یکی از معضلات نظام بانکی خواند و ضمن انتقاد از تبلیغات گسترده آن‌ها در برخی استان‌ها خواهان برخورد با این‌گونه تبلیغات شد.

► جزئیات طرح ممنوعیت پرداخت دستی حقوق/ پرینت حساب، سند پرداخت مزد می‌شود
نرخ تورم آبان 17.8درصد + جدول تغییرات 32 ماهه تورم ◄

مطالب مرتبط
بنر