زنان شاغل مدیریت منزل بهتری دارند

چهارشنبه ، 8 ارديبهشت 1395 ، 09:10

بانکی دات آی آر: وحیده نگین در مراسم تجلیل از زنان کارگر و سرپرست خانوار گفت: وقتی یک روز از هفته کارگر را به نام زنان کارگر نامگذاری می‌کنند معنا و مفهوم خاصی دارد چرا که با یک گروه از زنان رو به رو هستیم که ویژگی‌ها، ظرفیت‌ها و توانمندی‌های خاصی دارند که شاید کمتر به آنها توجه شود و وجود این ظرفیت‌ها می تواند نگاه جامعه به زنان را تغییر بدهد.

 

وی با بیان اینکه حضور و مشارکت زنان در عرصه اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی هیچ ضدیتی بین کار و خانواده ندارد، گفت: آن دسته از زنانی که در محیط‌های کاری مشغول کار هستند می‌توانند بهتر مدیریت منزل را بهتر برعهده داشته باشند و از دستاوردها و تجربیات خود برای ارتقای سلامت، بهداشت، رفاه و درآمد خانواده استفاده کنند.

 

نگین ادامه داد: حضور زنان در بخشهایی از اقتصاد مانند صنعت طراحی، خیاطی و آشپزی که مردان ممکن است تمایل کمتری به کار در آنها داشته باشند باعث می‌شود که چرخه فعالیت‌های اقتصادی کامل شود.

 

به اعتقاد مشاور وزیر کار در امور بانوان، مشارکت زنان در عرصه‌های اجتماعی و اقتصادی نشانگر آن است که هیچ تفاوتی میان زنان و مردان نیست و اگر هم باشد صرفا به دلیل تقوا، عملکرد و دستاوردهایی است که دارند.

 

در ادامه این مراسم سهیلا جلودارزاده - رییس اتحادیه سراسری زنان کارگر - فقدان شغل را یکی از مهمترین دغدغه‌های جامعه کارگری به ویژه زنان کارگر عنوان کرد و گفت: متاسفانه زنان کارگر از مشکلاتی که برای پیدا کردن کار دائم با آن مواجهند، از حقوق و دستمزد اندک، فراهم نبودن شرایط کار برابر، قراردادهای چندماهه و کوتاه مدت و عدم انعقاد قراردادهای یکساله رنج می‌برند و از دولتها انتظار دارند که شرایط کار مناسب را برای آنها فراهم کنند.

 

وی افزود: اگر قرار است تا سال 1404 ایران را به کشوری توسعه یافته تبدیل کنیم دولتمردان نباید از زنان غافل شوند و نقش آنها در توسعه پایدار و رسیدن به مرزهای توسعه یافتگی را نادیده بگیرند.

 

جلودارزاده ادامه داد: نسلی که امروز انگیزه‌ای برای کار کردن و ساختن و آبادانی ندارند و دنبال پشت میزنشینی هستند فرزندان کسانی هستند که از محیط‌های کاری به محیط‌های خانه رانده شده‌اند در صورتی که اگر می‌خواهیم به توسعه برسیم این ملت باید ملتی کاری باشند و در دامان زنانی تربیت شوند و پرورش یابند که اهل کارند نه اهل تفریح و تفنن و وقت گذرانی‌های بیهوده.

 

رییس اتحادیه سراسری زنان کارگر با اشاره به شرایط سخت توسعه جهاد اقتصادی،‌ تاکید کرد: با گذشت 38 سال از انقلاب اسلامی هنوز می‌شنویم که عده‌ای می‌گویند زنان کار بکنند یا نکنند در حالی که امروز باید از ظرفیت 50 درصدی جامعه زنان استفاده کنیم و کارگر و کارفرما و کارآفرین همه دست به دست هم بدهیم تا شرایط کار را فراهم کنیم.

 

وی ابراز امیدواری کرد: با تبدیل صندوق حمایت از فرصت‌های شغلی به صندوق کارآفرینی امید، زنان کارگر، تعاونگر و کارآفرین خود اشتغالزا شوند و از فرصت‌های اشتغال به نحو شایسته بهره‌برداری کنند.

 

جلودارزاده در پایان بر ضرورت بهره گیری زنان سرپرست خانوار از آموزش‌های رایگان فنی و حرفه‌ای تاکید کرد و گفت: آموزش‌های فنی و حرفه‌ای باید به طور رایگان در اختیار زنان قرار گیرد تا کسانی که قادر به پرداخت هزینه آموزش‌های خصوصی نیستند به ویژه زنان سرپرست خانوار از این آموزش‌ها در زمینه یافتن شغل بهره‌مند شوند.

 

منبع: ایسنا

► بانکی: پیشخوان روزنامه های اقتصادی چهار شنبه 8 اردیبهشت 95
بانکی: پیشخوان روزنامه های اقتصادی سه شنبه 7 اردیبهشت 95 ◄

مطالب مرتبط
بنر