معرفی شغل: راه‌اندازی آموزشگاه رانندگی

يكشنبه ، 3 ارديبهشت 1396 ، 08:39

بانکی دات آی آر: بر اساس آخرین مصوبه دولت مبنی بر آیین نامه اجرایی تاسیس آموزشگاه رانندگی، شرایط عمومی و فردی برای متقاضیان در نظر گرفته شده است. این مصوبه در سال 1383 به تصویب دولت رسیده و از آن زمان تا کنون به‌روز رسانی نشده است.

 

البته مهمترین دلیل این موضوع اشباع و تکمیل ظرفیت آموزشگاه رانندگی در تهران و کلان شهرها است. اما بر اساس آخرین مصوبه دولت متقاضیان تاسیس آموزشگاه راهنمایی و رانندگی باید دارای برگ پایان خدمت و یا معافیت بوده و حداقل 20 سال تمام را داشته باشند.

 

گواهی عدم اعتیاد به مواد مخدر، داشتن حداقل مدرک تحصیلی پنجم ابتدایی، نداشتن سوء سابقه کیفری از دیگر شرایطی است که متقاضیان تاسیس  آموزشگاه رانندگی باید آن را داشته باشند.

 

شرایط عمومی برای راه اندازی یک اموزشگاه هم عبارت است از: در اختیار داشتن کلاس مناسب آموزش تئوری حدود 40متر مربع، دفتر کار، سالن انتظار، نمازخانه، سرویسهای بهداشتی مجزا خانم و آقا، کل فضای اداری حداقل به مساحت 130متر مربع برای آموزش حداکثر 250نفر هنرآموز در ماه که مساحت زیربنا متناسب با تعداد هنرجویان افزایش خواهد یافت.

 

در اختیار داشتن حداقل 10دستگاه خودرو سواری آموزشی «در شهرهایی که بیش از یک میلیون نفر جمعیت دارند» و حداقل 3دستگاه «در سایر نقاط کشور» که سالم و فاقد عیب و نقض و دارای برگ معاینه فنی معتبر بوده و بیش از 5سال از مدل سال عقب‌تر باشند. در اختیار داشتن حداقل 25متر مربع محل توقف «اعم از زمین محصور یا توقفگاه» به ازاء هر وسیله نقلیه جهت توقف خودروهای آموزشگاه با درب ورود و خروج و  حداکثر به فاصله یکصدمتر از محل آموزشگاه. مجهز بودن به سیستم رایانه‌ای مناسب و داشتن  مربیان واجد شرایط مندرج در آیین‌نامه حداقل به تعداد وسایل نقلیه موجود و متناسب با تعداد هنرآموزان برای آموزشهای نظری و عملی و داشتن تجهیزات کمک آموزشی مناسب  از دیگر شرایط عمومی تاسیس یک  اموزشگاه رانندگی است.

 

برای راه اندازی هر کسب و کاری میزان سرمایه اولیه یکی از اولویت‌های مهم و اصلی است. راه‌اندازی یک آموزشگاه رانندگی در قدم‌های اولیه نیاز به سرمایه چندانی ندارد اما زمانی که مدارک و شرایط اولیه فرد متقاضی تایید می‌شود باید شرایط عمومی مجوز بررسی شود.

 

شرایط عمومی مانند تمامی کسب و کارها دارای هزینه‌هایی است که باید در سرمایه اولیه در نظر گرفته شود. برای مثال رهن و یا اجاره یک ساختمان به عنوان دفتر کار اولین قدم در راه‌اندازی کسب و کاری این چنینی است. اگر یک ساختمان  در مرکز شهر با شرایط مذکور را در نظر بگیریم  باید بین 150 تا 200 میلیون تومان فقط هزینه رهن پرداخته شود.

 

 

با توجه به بالا بودن میزان اجاره‌های املاک تجاری اجاره چنین ساختمانی ماهیانه تا 20 میلیون تومان هم می‌رسد. سودابه  مهرپور مدیر داخلی یک آموزشگاه رانندگی در شرق تهران می‌گوید « تعداد کثیری از مراکز آموزش رانندگی در مرکز، جنوب و شرق و غرب تهران هستند و در شمال تهران تعداد بسیار معدودی از مراکز آموزشی به چشم می‌خورد اما با این حال هزینه اجاره املاک مربوط به این کسب و کار بسیار بالا است.»

 

به گفته وی میانگین اجاره یک ملک برای راه‌اندازی آموزشگاه رانندگی بین 12 تا 30 میلیون تومان است.

یکی دیگر از هزینه‌هایی که در سرمایه اولیه راه‌اندازی آموزشگاه رانندگی ثبت می‌شود خرید ملزومات است. خودروها به عنوان مهمترین ملزومات یک آموزشگاه رانندگی به شمار می‌روند. به گفته علی حسینی مالک یک آموزشگاه رانندگی در خیابان خیابان فلسطین « هر آموزشگاه به طور متوسط به 5 تا 7 خودرو نیاز دارد که بیشتر این خودروها را پراید تشکیل می‌دهد. با توجه به اینکه بر اساس مصوبه قانونی دولت نباید از عمر  خودورها بیشتر از 5 سال گذشته باشد خودروها با رقم بالایی خریداری می‌شوند و برای تاسیس یک آموزشگاه رانندگی باید بین 80 تا 100 میلیون تومان هزینه خرید خودرو پرداخت کرد.»

 

ملزومات اداری از دیگر هزینه‌های این موسسات است که در هر دفتر بین سه تا 5 کامپیوتر، چند خط تلفن، ملزومات اداری، دستگاه تفن، فاکس، پیرینتر و... وجود دارد که مجموع این ملزومات بین 25 تا 30 میلیون تومان قیمت‌گذاری می‌شود.

 

هزینه حقوق و دستمزد یکی دیگر از هزینه‌هایی است که بخش قابل توجهی از درامد را از آن خود می‌کند. به گفته مرجان حسنی جوان منشی یک آموزشگاه در صادقیه تهران «بیشترین حقوق و دستمزدها در آموزشگاه مختص مربیان است. منشی‌ها بین 850 هزار تا یک میلیون تومان حقوق می‌گیرند. اما مربیان با توجه به میزان عملکرد خود از حقوق و مزایای بالاتری برخوردار هستند. البته برای مربی شدن باید شرایط ویژه‌ای هم داشت.»

 

 

پوریا علیجانی مربی آموزشگاه رانندگی در خیابان طالقانی می‌گوید« شرایط حقوق و دستمزد مربیان چندان هم مناسب نیست. برای مربی شدن در مرحله اول باید گواهینامه پایه 2 و مدرک تحصیلی حداقل دیپلم داشت. برای آقایان تاهل اجبار دارد. البته به آزمایش‌های مختلفی مانند آزمایش‌های جسمی اعم از هپاتیت، عدم  اعتیاد و ... نیاز است و آزمایش‌های روحی و روانی هم انجام می‌شود. سپس آزمايش بيماري‌هاي مسري همچون ايدز و ... از مربیان متقاضی گرفته می‌شود و  بعد برگه عدم سوءپيشينه از آگاهي مي‌گيري و از اداره اماكن هم بايد گرفته شود.  همچنین مربیان برای دریافت مدرک مربیگری باید  2 هفته در كلاس‌هاي كانون آموزش رانندگي شركت كنند تا مراحل آموزش را یاد بگیرند پس از طی شدن این پروسه دو ماهه مربی می‌تواند به یکی از آموزشگاه‌ها برای تربیت هنرجو مراجعه کند.»

 

به گفته وی« مربیان به صورت میانگین و با توجه به محل مستقر آموزشگاه بین یک و نیم تا 3 میلیون تومان حقوق دریافت می‌کنند که در برخی مواقع بسته به میزان بالا بودن هنرجویان دستمزد مربیان هم افزایش پیدا می‌کند.»

 

اما در برابر هزینه‌های اعلام شده بدون شک تاسیس یک آموزشگاه رانندگی از میزان درآمدزایی قابل توجهی برخوردار است که این میزان متقاضی دارد. بر اساس اعلام اتحاديه آموزشگاه‌هاي رانندگي، نرخ جديد آموزش رانندگي و نرخ جديد خدمات آموزشگاه‌هاي رانندگي براي 16 ساعت آموزش‌ تئوري و 24 ساعت آموزش‌ عملي است. بر اساس مصوبه اخير، هر ساعت آموزش عملي رانندگي با سه هزار تومان افزايش به 18 هزار تومان رسيده و هر ساعت آموزش تئوري رانندگي از 3650 تومان شهريه مصوب قبلي به 4380 تومان تغيير قيمت داده است. در مجموع بر اساس اين آيين نامه هر هنرجو بايد 502 هزار و 80 تومان بابت گذراندن دوره رانندگي بپردازد.

 

بر اساس اعلام رئیس راهنمایی و رانندگی کشور در سال 94 حدود یک میلیون و 850 جلد گواهینامه صادر شده است. حال اگر در نظر داشته باشيم كه تمامي صاحبان گواهينامه بر اساس قانون و الزام به آموزشگاه‌هاي رانندگي مراجعه كرده باشند و بر اساس تعرفه‌هاي جديد محاسبه‌اي سرانگشتي انجام دهيم، اين آموزشگاه‌ها مبلغي حدود966 میلیارد تومان گردش مالی برای این  کسب و کار در کشور رقم زده‌اند.

 

البته اضافه مبلغي كه آنها از بسياري مشتري‌ها دريافت مي‌كنند مطمئنا گردش مالي آنها را به يك هزار ميليارد تومان مي‌رساند. طبق آمار‌هاي رسمي در حال حاضر 1474 آموزشگاه مجوز فعاليت در زمينه آموزش رانندگي را دريافت كرده‌اند. در نتيجه به طور ميانگين سهم هر آموزشگاه از اين گردش مالي نزديك به 650 ميليون تومان در سال است.  در نتیجه می توان گفت که یک آموزشگاه با کسر 100 میلیون هزینه اجاره به علاوه 100 میلیون هزینه ماشین و 100 میلیون ملزومات اداری و حقوق و دستمزد در سال حدود 350 میلیون تومان در سال سود دهی دارد. البته این مبلغ بسته به میزان مشتری در سال هم کم و زیاد می‌شود.

 

منبع: پول نیوز

► ارائه نسل جدید پایانه فروش سیار توسط بانک کارآفرین
3×7 نکته تا یک فروشنده‌ی حرفه‌ای ◄

مطالب مرتبط
بنر