روانشناسی رنگ‌ها در بازاریابی: نکاتی برای آنها که دوست دارند مدیر بازاریابی یک سازمان ورزشی باشند

سه شنبه ، 12 ارديبهشت 1396 ، 09:33

 

بانکی دات آی آر: روانشناسی رنگ‌ها در بازاریابی و برندسازی امروزه به موضوعی مهم و قابل بحث در تمام شرکت‌ها تبدیل شده است. روانشناسی و بازاریابی دو مقوله‌ای هستند که همیشه ارتباط تنگاتنگی با هم دارند. یک روانشناس لزوما یک بازاریاب نیست ولی یک بازاریاب همیشه آموزه‌های روانشناسی را در تصمیم‌های بازاریابی‌اش لحاظ می‌کند. بازاریابی حساب و کتاب سرانگشتی ندارد. بازاریابی مستلزم پژوهش‌های دقیق در مورد نیازها، خواسته‌ها، علایق، و اولویت‌های مشتریان است.

 

یکی از این پژوهش های روانشناختی تأثیر رنگ های مختلف را بر ذهن مشتریان اثبات کرده است. رنگ در هر جنبه از فرآیند برندسازی و تبلیغات حضور مؤثر دارد. خواه در لوگوی تان باشد، یا برچسب محصول، نشان و مهر، یا تبلیغات. رنگ یکی از مهم ترین جنبه هایی است که به برندتان شخصیت می بخشد و در ترفیع و حفظ جایگاه آن به شما کمک می کند بنابراین به موضوع روانشناسی رنگ ها در بازاریابی و برندسازی توجه ویژه ای داشته باشید. رنگ به عنوان یک پیام خاموش برای مشتری عمل می کند.

اگر کسب و کارتان دارای یک رنگ خاص باشد، مشتری آن را به عنوان نشانی از مشخصه های خاص کسب و کار تان می پندارد. اگرچه این پندار برای همه افراد یکسان نیست. هر فرد بسته به تجربه های شخصی، گذشته، نوع تربیت، جامعه، مذهب و ... برداشتی متفاوت از رنگ های متفاوت دارد. با این حال، هر روز بیش از پیش دنیا به سمت جهانی شدن پیش می رود، از این رو برخی ویژگی های فرضی و ثابتی از رنگ های خاص به وجود آمده اند که از آنها می توان برای ایجاد شخصیت استاندارد برای یک برند استفاده کرد.

 

 

 

بررسی ۹ رنگ مهم در روانشناسی رنگ ها در بازاریابی

 

روانشناسی رنگ قرمز

رنگ قرمز پرانرژی، تهاجمی و در عین حال پر از هیجان است، قرمز رنگ قدرتمندی است. این رنگ بیشترین طول موج را دارد و دارای ویژگی خاصی است که باعث می شود خود را نزدیک تر از آن چه واقعاً هست، به شما نشان دهد.

 

قرمز نشان دهنده  عشق، تهاجم، قدرت، انرژی، تهییج و هیجان است. قرمز یک رنگ مادی و جسمانی است؛ تحرک و هیجانی در سراسر بدن ایجاد می کند. این رنگ وادارمان می کند بایستیم و آن را نگاه کنیم. تقریباً همه شرکت ها در هر صنفی از رنگ قرمز در فعالیت های بازاریابی شان استفاده می کنند.

 

کوکاکولا در آغاز راه باید خود را در میان رقبا برجسته تر نشان می داد، از این رو در فرآیند برندسازی خود از رنگ قرمز استفاده کرد. هر چیزی که با قرمز رنگ آمیزی شود از دیگران متمایز می شود. قرمز رنگ کاملی است که کوکاکولا در همان آغاز، آن را برای ایجاد شور و هیجان در لوگوی خود به کار برد.

 

روانشناسی رنگ آبی

آبی درست مثل آسمان، پهناور و گسترده است. آبی رنگ خرد و عقل است و درست برخلاف قرمز، ذهن را آرام می کند. آبی واقعاً متضاد قرمز است؛ و دارای ویژگی است که باعث می شود دورتر از فاصله واقعی اش مشاهده شود.

 

آبی نشان دهنده  هوش، خون سردی، ثبات، اعتماد، خلوص، گستردگی، آرامش و سکون است. آبی آرامش است. ذهن تان را آرام می کند. این رنگ با آگاهی و هوش در ارتباط است. آبی مثل قرمز یک رنگ همه کاره است. ولی استفاده از آن، بیشتر در شرکت های بزرگ فناوری اطلاعات رواج دارد. فیس بوک آبی است. آی بی ام یک شرکت بزرگ آبی رنگ است. سامسونگ، اچ پی، دِل و ...، هر یک در لوگوی شان به نوعی از رنگ آبی استفاده کرده اند.

 

روانشناسی رنگ زرد

رنگ خورشید؛ زرد یعنی شادی، زرد رنگ قدرتمندی است که القاکننده اعتماد به نفس، عزت نفس و دیگر هیجان های مثبت است.

 

زرد نشان دهنده  شادی، دوستی، اعتماد  به نفس، خوش بینی، گرما و زندگی، خلاقیت و روحیه است. زرد طول موج بلندی دارد و پیش از هر رنگ دیگری دیده می شود. زرد همچنین رنگ خلاقیت است. شرکت هایی که در زمینه محصولات مربوط به کودکان فعالیت می کنند بیشتر تمایل دارند از رنگ زرد استفاده کنند. لوگوی مک دونالد زرد رنگ است و نشان از شادابی و سرزندگی آن دارد. فِراری نیز روحیه رقابتی اش را با لوگوی زرد رنگ خود نشان داده است.

 

روانشناسی رنگ سبز

رنگ طبیعت؛ سبز نماینده تعادل است. درست مثل طبیعت، رنگ صلح و آرامش است.

 

سبز نشان دهنده  صلح، اطمینان، عشق جهانی، انرژی، هماهنگی، تعادل، عدالت، رشد و سلامتی است. سبز همچنین یکی از رنگ هایی است که بیش از سایر رنگ ها دور و برمان می بینیم. معمولاً آن را با طبیعت مرتبط می دانیم. از این رو، از نظر ما تمام خصوصیت های طبیعت را دارا است

 

. لوگوی شبکه تلویزیونی انیمال پلانت که برنامه های مستند پخش می کند، سبز رنگ است. صاحبان برند تروپیکانا، برند تولیدکننده آب میوه، می خواهند به مشتریان  القا کنند محصولات شان طبیعی است، از این رو لوگوی سبز رنگ برای خود انتخاب کردند. شرکت اسپاتیفای دارای انواع موسیقی از سراسر دنیا است. این شرکت با انتخاب رنگ سبز می خواهد نشان دهد همه جا هست.

 

روانشناسی رنگ سیاه

سیاه رنگ قدرتمندی است؛ رنگ کمال، جدیت و ژرف نگری است.

 

سیاه نشان دهنده کمال، جذابیت، پرهیز، جدیت، تسلط، وضوح و کارآمدی است. سیاه رنگ برازندگی و زیبایی است. در سیاهی هیچ رنگ دیگری نیست. از این رو، این قابلیت را دارد که انرژی را در خود جذب کند. سیاه نشانه وضوح است. سیاه رنگ برجسته ای نیست. رنگ رکود و پس رفت است، ولی هیچ معنی پنهان و نامفهومی ندارد. سیاه، سیاه است. همین مسئله باعث می شود آدم ها به آن اعتماد کنند. معمولاً شرکت ها و اصناف خاصی رنگ سیاه را به کار می برند که می خواهند این شعار را به همگان اعلام کنند: « ما همین هستیم » . نایک، آدیداس، ویکی پدیا و غیره از جمله  شرکت های بزرگی هستند که رنگ سیاه را برای لوگوی خود برگزیدند.

 

روانشناسی رنگ سفید

سفید خالص است. سفید از همه رنگ ها تشکیل شده است، از این رو معانی فراوانی دارد.

 

سفید نشان دهنده  برابری، خلوص، سادگی، پاکیزگی و وضوح است. سفید درست مخالف سیاه است. این رنگ بازتاب همه چیز است. سفید نشان دهنده وضوح و تکامل است. غالبا در طراحی لوگوها، سفید را در کنار سیاه یا رنگ های دیگر استفاده می کنند.

 

روانشناسی رنگ بنفش

بنفش هم زمان قدرت قرمز و هوش و ثبات آبی را دارد. بنفش یک رنگ روحانی است. بنفش آرامش بخش است.

 

رنگ بنفش نشان دهنده  معنویت، تجمل، افسون، بصیرت، آرامش، حقیقت و اصالت است. بسیاری از شرکت هایی که خود را اصیل و متفاوت نشان داده اند از رنگ بنفش در لوگوهای شان استفاده کرده اند. برای نمونه می توان به کدبری، یاهو و تاکوبل اشاره کرد و تأثیر روانشناسی رنگ ها در بازاریابی و برندسازی را مشاهده کرد.

 

روانشناسی رنگ نارنجی

نارنجی ترکیبی از قدرت قرمز و اعتماد به نفس زرد است؛ و ترکیب این دو به آدم انگیزه می دهد.

 

رنگ نارنجی نشان دهنده گرما، انگیزه، خوشی، قوت، راحتی و آزادی است. نارنجی رنگ مثبت گرایی است. انگیزه را بالا می برد، به فضاهای مرده و خسته کننده شادی و خوشی می بخشد، و دیدنش چشم نواز است. شرکت های مختلفی که از رنگ نارنجی در لوگوی شان استفاده کرده اند، می خواهند پیام یکسانی را به مشتریان ارسال  کنند. نیکلودین و فانتا دو شرکتی هستند که با انتخاب رنگ نارنجی برای لوگوی شان می خواهند پیام شادی و خوشی را به مشتریان ارسال کنند. وب گاه بلاگر نیز می خواهد کاربرانش از ارسال مطالب شان در این وب گاه احساس راحتی کنند.

 

روانشناسی رنگ قهوه ای

قهوه ای حامی و پشتیبان است؛ این رنگ نماینده زمین است. رنگ قهوه ای تقریباً در همه جا دیده می شود؛ به ویژه در جاهای سفت و محکم. از این رو، معمولاً آن را با قدرت و پشتیبانی در ارتباط می دانیم.

 

رنگ قهوه ای نشان دهنده  پشتیبانی، جدیت، قابلیت، اطمینان، قدرت و طبیعت است. قهوه ای ترکیبی از قرمز، زرد و سیاه است. قهوه ای قدرت قرمز، گرمای زرد، و جدیت سیاه را با هم ترکیب کرده است. بیشتر وقت ها از این رنگ برای محصولات طبیعی استفاده می شود.

 

امیدواریم راهنمایی های ما به شما در زمینه روانشناسی رنگ ها در بازاریابی و برندسازی کمک زیادی کرده باشد و توجه تان به اهمیت هر رنگ جلب شده باشد.

 

 

منبع: فرصت امروز

► توقف «طرح خدمت» بانک ملی و بانک صنعت و معدن
دو بانک خاورمیانه و سینا در باواریای آلمان شعبه می‌زنند ◄

مطالب مرتبط
بنر