دستاورد برجام در بخش کشاورزی/ سرمایه‌گذاری ۳۰۰ برابر شد

سه شنبه ، 16 خرداد 1396 ، 14:16



مدیرکل دفتر امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی گفت: حجم سرمایه‌گذاری‌های مستقیم خارجی بخش کشاورزی با تصویب برجام در ۹ ماهه سال ۹۵ نسبت به سال ۹۳ حدود ۳۰۰ برابر شد.

به گزارش ایبِنا، محمد خالدی گفت: در سال ۹۳ نزدیک به دو میلیون دلار در حوزه کشاورزی سرمایه گذاری مستقیم خارجی صورت گرفت؛ در حالی‌که این رقم در ۹ ماهه سال ۹۵ به حدود ۵۹۰ میلیون دلار رسید.

وی میزان سرمایه گذاری مستقیم خارجی در سال ۹۴ را ۸۶ میلیون دلار در بخش کشاورزی اعلام کرد. خالدی اظهارداشت: بخش عمده این سرمایه گذاری ها در حوزه گلخانه ها، پرورش ماهی در قفس و بخش دام صورت گرفته است.

خالدی تامین مالی از طریق بانک ها و موسسه های بین المللی را از دیگر راه های جذب سرمایه خارجی دانست و گفت: تا قبل از تصویب برجام در زمینه ارتباط با بانک جهانی در بخش کشاورزی یک وقفه ده ساله و در خصوص بانک توسعه اسلامی وقفه دو ساله داشته ایم و نخستین نشست با بانک جهانی پس از یک دهه توقف در وزارت جهاد کشاورزی انجام شد و بحث های خوبی در زمینه توسعه همکاری با بانک جهانی صورت گرفت.

مدیرکل دفتر امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی افزود: پس از جلسات متعدد با بانک جهانی و بانک توسعه اسلامی، پروژه های اولویت دار بخش کشاورزی معرفی شد و هم اکنون در حال مذاکره با سازمان سرمایه گذاری و کمک های اقتصادی و فنی ایران هستیم تا بتوانیم این پروژه ها را برای جذب سرمایه از این دو بانک به مرحله اجرا برسانیم.

وی تعداد پروژه های اولویت دار بخش کشاورزی برای تامین مالی از طریق بانک ها و موسسه های بین المللی و همچنین فاینانس را هفت مورد عنوان کرد.

خالدی ادامه داد: تلاش می کنیم برای دو طرح اصلی و بزرگ دولتی تجهیز و نوسازی اراضی ۵۵۰ هزار هکتاری خوزستان و ایلام و طرح تجهیز و نوسازی شالیزاهای استان های شمالی کشور از طریق دو بانک سرمایه گذاری زیر ساخت آسیایی و بانک توسعه اسلامی و فاینانس، سرمایه خارجی جذب کنیم.

وی فاینانس را یکی از راه های جذب سرمایه های خارجی دانست و تصریح کرد: پنج طرح احداث سامانه نوین آبیاری، طرح زهکشی اراضی کشاورزی گلستان، اجرای عملیات آب و خاک در اراضی تشکل های کشاورزی، پرورش ماهی در قفس و احداث زیر ساخت های مجتمع گلخانه ای از طرح های اولویت دار وزارت جهاد کشاورزی برای جذب تسهیلات مالی خارجی از طریق فاینانس هستند.

خالدی گفت: کشور چین بیشتر علاقه مند به سرمایه گذاری از طریق فاینانس در طرح های کشاورزی است، اما تعدادی از کشورهای اروپایی نیز در این زمینه اعلام آمادگی کرده اند.

وی با بیان اینکه سرمایه گذاران خارجی بیشتر مایلند طرح های بنگاه های کوچک و متوسط را در حوزه کشاورزی فاینانس کنند، بیان داشت: به دنبال آن هستیم تا ساز و کارهای لازم به منظور تامین مالی خارجی برای بنگاه های کوچک و متوسط را فراهم کنم.

مدیرکل دفتر امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی گفت: در سال ۹۶ تلاش بر این است خطوط اعتباری فاینانس، ریفایناس و یوزانس برای تقویت بیشتر سرمایه گذاری در بخش کشاورزی فعال شود ضمن آنکه به دنبال راهکارهای جدیدی برای استفاده از خطوط اعتباری بین المللی هستیم.

► راهكارهاي پيشگيري از جرايم اقتصادي از منظر قرآن و حديث
مشکلات جدی قطر ؛ از خالی شدن فروشگاه‌ها تا خدمات مالی ◄

مطالب مرتبط
بنر