۱۴ راز موفقیت کسب‌وکار از زبان مایکل دل

سه شنبه ، 14 شهریور 1396 ، 13:52

وقتی مسیری را که مایکل دل برای موفقیت طی کرده است در نظر بگیریم، به‌راحتی می‌توانیم شخصیت و نگرش او را تصور کنیم. رؤیای مایکل، تأسیس یک شرکت کامپیوتری بزرگ هم‌طراز با IBM ،HP و Compaq بود. اما در این دنیا، موفقیت بدون هزینه و با راحتی به‌دست نمی‌آید. برای رسیدن به موفقیتی نظیر موفقیت مایکل دل، واقعا باید تلاش کرد. اگر شما هم دوست دارید با راز و رمز موفقیت مایکل دل بیشتر آشنا شوید، تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

مایکل دل با تأسیس شرکتی به نام «PC`S Limited» برای تحقق رؤیای خود کارش را آغاز کرد. در سال ۱۹۹۲، دل جوان‌ترین مدیرعامل ۵۰۰ شرکت برتر دنیا بود. این موفقیت بزرگی بود اما برای او چندان رضایت‌بخش نبود. مایکل دل آن‌قدر تلاش کرد تا در سال ۲۰۰۱، اَبَرشرکت دل توسط Compaq به‌عنوان برترین ارائه‌کننده‌ی سیستم‌های کامپیوتری در دنیا انتخاب شد. در سال ۲۰۱۶، دل با EMC ادغام شد تا «Dell Technologies» را راه‌اندازی کند. این حرکت، بزرگ‌ترین ادغام فناوری در تاریخ نام گرفته است.

تمام موفقیت‌هایی که دل در این سال‌ها به‌دست آورده است، کارآفرین بالقوه‌ای را که در نهاد همه‌ی ما وجود دارد، به پرسیدن این پرسش برانگیزاند که چطور می‌توان به این همه موفقیت دست یافت؟ چطور می‌توان این‌قدر پُرکار و فوق‌العاده بود؟ برای پاسخ به این پرسش، فهرستی از رازهایی را که در پشت موفقیت دل قرار دارند، برای‌تان فراهم کرده‌ایم.

 

۱. کارهایی انجام بدهید که منجر به موفقیت‌تان می‌شوند

این هم نمونه‌ی دیگری از روش مایکل دل است. او با بهره‌گیری از هوش بازاری و تمرکز بر فعالیت‌هایی که باعث تقویت شایستگی‌هایش می‌شوند، هرگز در برابر مشکلات جا نزد و این اولین رمز موفقیت است. با تحلیل مداوم بود که مایکل دل توانست اولین طیف چاپگر را به بازار عرضه کند.

 

۲. به‌دنبال علایق واقعی‌تان بروید

برای اینکه به موفقیتی مانند موفقیت دل دست یابیم، ابتدا باید ایده‌ای داشته باشیم و سپس محیطی را خلق کنیم که ایده‌مان در آن جوانه بزند و شکوفا شود.

 

۳. فکرِ زود ثروتمند شدن را از سرتان بیرون کنید

از نقل قول بالا به‌راحتی می‌توان نتیجه گرفت که صرفا با مُد روز حرکت کردن یا تقلید از دیگران نتیجه نخواهد داد. گذشته از این، به‌عنوان کسی که دوست دارد کارآفرین شود، باید محیطی خلق کنید که به‌جای وابستگی به یک «فرد»، به «گروه» وابسته باشد، گروهی که در راه رسیدن به یک هدف مشترک با جان و دل تلاش می‌کند.


۴. تحول واقعی ایجاد کنید

«برای ایجاد تحول واقعی در صنعت فناوری اطلاعات، یا باید کاری انجام بدهید که هیچ‌کس قبلا انجام نداده است یا باید کار را به شیوه‌ی بسیار بهتری انجام بدهید.»

کل اعضای دپارتمان فروش و بازاریابی، باید ذهنیتی نوآورانه داشته باشند. هرکدام از محصولات اَبَرشرکت دل، نشانه‌ای از نبوغ مایکل دل است. شما با تحقیق در بازار می‌توانید نیازهای بازار را پیش‌بینی کنید و بفهمید که چطور می‌توان خلأ را با محصولی نوآورانه پر کرد.

 

۵. به همه‌ی افراد سازمان‌تان مسئولیت‌هایی بسپارید

مایکل دل می‌داند که مسئولیت‌پذیریِ همه‌ی افراد شرکت چقدر مهم است. یک شخص، حتی اگر مالک شرکت هم باشد، به‌تنهایی نمی‌تواند همه چیز را تحت کنترل خود داشته باشد. رمز موفقیت مایکل دل این است که کارمندان او از خودش باهوش‌تر هستند و دل درمورد هر مسئله یا مشکلی با آنها حرف می‌زند. او به این شیوه می‌تواند بزرگ‌ترین مشکلات را در عرض چند روز حل کند.

 

۶. به یاد داشته باشید شکست، پلی به‌سوی موفقیت است

«سعی کنید از شکست نهراسید. با شکست، همه چیز خواهید آموخت.»

با اینکه به‌طورکلی شکست چندان خوشایند نیست، اما مایکل دل طور دیگری می‌اندیشد. او به کارمندان خود مخصوصا تیم تحقیق و توسعه آزادی داده است تا بتوانند ایده‌های جدیدی ارائه کنند. اگرچه هزینه‌ی تحقیق و توسعه هنگفت است، اما با صرف این هزینه، می‌توان به ایده‌ی جدیدی رسید که کاملا از پشتوانه‌ی داده‌ای برخوردار است. بر همین اساس خواهید توانست محصول یا خدمت خود را ارائه کنید.

 

۷. همیشه در حال یادگیری باشید

«یادگیری پیوسته و مداوم مهم است.»

یادگیری مداوم، عادتِ تمامِ رهبران و نوآوران بزرگ دنیاست. مایکل دل هم از این قاعده مستثنی نیست و همیشه سعی می‌کند هنگام کارها و فعالیت‌های روزانه، چیزهای جدیدی یاد بگیرد. دل از شرکت‌هایی که مورد تحسینش بودند بازدید می‌کرد تا بتواند درمورد نحوه‌ی کار آنها نکاتی بیاموزد و جنبه‌ی جدیدی را در اَبَرشرکت خود بگنجاند. این‌گونه موفق شد دل را به شرکتی بدل کند که همواره از ایده‌های جدید استقبال می‌کند.

 

۸. بین خانواده و کارتان تعادل برقرار کنید

«من فکر می‌کنم که توازن بخشیدن به زندگی، یک اولویت است. خانواده برای من بسیار مهم است. به همین دلیل اگر به برنامه‌ی کاری من نگاه کنید، می‌بینید یکی از چیزهایی که مدت‌ها قبل آموخته‌ام این است که کار کردن در طول هفته حدومرزی دارد.»

مایکل دل از همان ابتدای تأسیس شرکتش، به این مسئله اعتقاد راسخ داشت. او همیشه بین زندگی و کار توازن برقرار می‌کند تا بتواند کارمندان خود را خوشحال و راضی نگه دارد. او می‌داند تنها به این شیوه است که راندمان کاری کارمندان بالا می‌رود و با تعهد کامل در راه رسیدن به هدف شرکت تلاش خواهند کرد.

 

۹. تلاش کنید همواره بیشترین تأثیر را داشته باشید

دل به صاحبان کسب‌وکارهای کوچک توصیه می‌کند به‌طور مداوم بپرسند که چه مسیری را برای رسیدن به هدف شرکت باید طی کنند و چگونه می‌توانند بیشترین تأثیر را داشته باشند. این چالش بزرگی است که هنگام گسترش سازمان ایجاد می‌شود.

دل گفته است: «وقتی تعداد کارمندان من کم بود، همه‌ی کارها را خودم می‌کردم، اما الان هزاران کارمند دارم و خودم را وقف استراتژی شرکت کرده‌ام.»

 

۱۰. با افراد باهوش معاشرت کنید

این افراد می‌توانند کارمند، سرمایه‌گذار، شریک، تأمین‌کننده و … باشند. دل به کارآفرینان و مدیران توصیه می‌کند تا می‌توانند، دوروبر خود را با بهترین افراد پر کنند تا بدین ترتیب به رشد سازمان کمک کنند.

افراد باهوش، سازمان را به چالش خواهند کشید و آن را وادار می‌کنند متفاوت بیندیشد.

 

۱۱. مشتری مداری را فراموش نکنید

فلسفه‌ی دل این است: «ما گوش می‌دهیم و پاسخ خواهیم داد؛ حق با مشتری است. به همین سادگی!»

دل از روز اول شرکت خود را بر این ایده بنا نهاده است که هرچه مشتری می‌گوید، همان درست است و لاغیر. وقتی او در سن ۱۹ سالگی Dell Computer را در خوابگاه دانشگاه تگزاس راه‌اندازی کرد، ایده‌ی ساده‌ای داشت: «خرید قطعات، مونتاژ آنها و فروش مستقیم محصول به مشتری.» او توانست دست توزیع‌کنندگان را از میان بردارد و قیمت نهایی را کاهش بدهد.

دل ادعا می‌کند شرکتش براساس یک مفهوم نسبتا ساده فعالیت می‌کند: «مهم‌ترین نکته، جلب رضایت مشتری است.»


۱۲. یک ایده‌ی خوب انتخاب کنید و روی همان کار کنید

«من برحسب تجربه یاد گرفته‌ام شرکت می‌تواند خیلی سریع رشد کند. مراقب باشید وارد کسب‌وکارهای جدید نشوید، انتظار نداشته باشید بتوانید با تجربه و زیرساخت کم، با یک دست چند هندوانه بردارید و غوره نشده، مویز شوید.»

گفته می‌شود که دو نوع کارآفرین وجود دارد:

یک دسته از کارآفرینان تا پای مرگ هم به‌دنبال معاملات و بازارهای جدید هستند؛

دسته‌ی دیگر، یک ایده‌ی خوب برمی‌دارند و تا پای مرگ روی همان کار می‌کنند.

دل می‌گوید: «من از دسته‌ی اول نیستم.» شاید این امر هم راز موفقیت دل باشد.

 

۱۳. روابط خود را گسترش بدهید

مایکل دل یک جا گفته است: «چیزی به نام موفقیت خودساخته وجود ندارد.» بهترین فرصت برای رشد کسب‌وکار کوچک‌تان، گسترش دادن شبکه‌ی آدم‌های اطراف‌تان است. مایکل دل معتقد است اگرچه ثروت خوبی به‌دست آورده است، اما یک ریال از این ثروت بدون استفاده از دانش و تجربیات دیگران، سخت‌کوشی تیم دل در سراسر جهان و عشق و حمایت خانواده و دوستانش، حاصل‌شدنی نبود.

 

۱۴. مناعت طبع داشته باشید

مایکل دل گفته است: «در دانشگاه می‌خواستم IBM را شکست بدهم.» شاید شما نخواهید کسب‌وکار کوچک خود را تا این اندازه به پرواز درآورید، اما هیچ‌وقت دست‌و‌پای خود را نبندید. مایکل دل ۳۱ سال پیش، در اتاق ۲۷۱۳ دانشگاه تگزاس کار خود را آغاز کرد و توانست با داشتن ۱۰۰ هزار کارمند، کسب‌وکاری جهانی به ارزش ۵۰ میلیارد دلار را به پیش براند.

 

سخن آخر

رمز و راز موفقیت مایکل دل، وجدانِ کاریِ اوست. او با این وجدان کاری توانست ظرف مدت کوتاهی به موفقیت چشمگیری دست یابد و آن را در سال‌های بعد هم ادامه بدهد. شرکت او که در ابتدا خیلی کوچک و ساده بود، اکنون به بزرگ‌ترین شرکت فناوری در جهان تبدیل شده است. بله، مسیری که مایکل دل طی کرد، مسیر سختی بوده است، اما او به‌خوبی می‌دانست چه می‌خواهد.

► استفاده از تاثیر روانشناسی در بازاریابی با دانستن ۱۵ اصل زیرکانه
پرداخت خسارات حادثه‌‌ اتوبوس دانش‌آموزان هرمزگانی از چهارشنبه ◄

مطالب مرتبط
بنر