با گسترده شدن خدمات بانکی در بانکداری الکترونیک، بانکها در کنار سایر سرویسها، اقدام به ارائه سرویس انتقال وجه در سایتهای اینترنتی خود نیز کردهاند. شرایطی که برای انتقال وجه در شبکه اینترنت وجود دارد، همان شرایط عمومی انتقال وجه را دارد
انتقال وجه یکی از معمول ترین کارهایی است که برای آن به یکی از سامانه های بانکی مراجعه می کنیم.هرچه راه ساده تری را برای اینکار درنظر بگیریم زمان خود را برای انجام کارهای دیگر ذخیره میکنیم.
شاید خیلی از ما ندانیم که به عنوان مثال، اگر به جای شماره حساب، شماره کارت فردی را داشته باشیم، می توانیم تا سقف ۱۵ میلیون تومان به کارت او پول واریز کنیم. یا مثلاً در هر تراکنش با خودپردازها، چقدر پول از حساب کارتمان کسر می شود. یا این که از اهمیت داشتن شماره شبا برای انتقال پول اطلاع نداشته باشیم. امروز می خواهیم ضمن پاسخ به این سوالات، راه های انتقال پول هنگام مراجعه حضوری به بانک ها و یا خودپردازها را بررسی کنیم.
انتقال وجه از شعبه؛ وقتی طرف مقابل در بانک ما حساب دارد
سنتی ترین و در عین حال کم محدودیت ترین راه برای انتقال پول در بانک ها مراجعه به شعب بانک ها است. این که می گوییم کم محدودیت ترین، به این علت است که با حضور در بانک، احراز هویت شما انجام می شود و به همین دلیل هم باید حتماً کارت ملی خود را همراه داشته باشید. در نتیجه امکان نامحدودی برای انتقال پول خواهید داشت. با این وصف، اگر می خواهید پولی را از شعبه بانک به دیگری انتقال دهید، این کار به راحتی قابل انجام است.
انتقال وجه از شعبه؛ وقتی طرف مقابل در بانکی دیگر حساب دارد
برای انتقال پول از طریق شعبه بانک به بانک دیگر، میبایست به بانک خودتان مراجعه و فرم درخواست انتقال از طریق سامانههای «ساتنا» یا «پایا» را تکمیل کنید. برای این کار نیاز به شماره شبای حساب مقصد دارید. طبق اعلام بانک مرکزی، سقف روزانه انتقال از طریق سامانه پایا ۱۵ میلیون تومان است. انتقال وجه از طریق سامانه ساتنا نیز برای مبالغ بیش از ۱۵ میلیون تومان (بدون سقف) میباشد. فرمهای درخواست انتقال وجه از ساتنا به پایا یک ساله است.
برای انتقال بین بانکی یک راه دیگر هم وجود دارد و آن استفاده از چک بین بانکی است. در این صورت شما میبایست چک بین بانکی را با پرداخت هزینه کارمزد ۵۰۰۰ تومان از یانک دریافت و آن را تا بانک مقصد حمل کنید تا بتوانید آن را نقد کنید. با این حال استفاده از سامانههای ساتنا و پایا که بدون هزینه کارمزد این انتقال را انجام میدهند کاملاً مطمئن، ایمن و به صرفهتر است.
انتقال وجه با کارت از طریق شعبه بانکی
اما برای انتقال پول بین بانک ها در مبالغی بالاتر از سقف انتقال از خودپرداز، به صورت آنی و تنها با کارت ، یک راه دیگر هم هست. شما میتوانید با همراه داشتن کارت بانکی و کارت شناسایی ملی خود، به شعبه بانک خود مراجعه کنید.
با این کار امکان انتقال تا سقف ۱۵ میلیون تومان یعنی ۵ برابر سقف معمول خودپردازها را خواهید داشت. روش محاسبه کارمزد انتقال وجه، در این روش هم مثل خودپردازهاست. یعنی برای انتقال مبالغ زیر یک میلیون تومان، ۵۰۰ تومان و به ازای هر یک میلیون تومان اضافه، ۲۰۰ تومان به علاوه ۵۰۰ تومان اولیه از حساب شما کسر میشود. بدین ترتیب برای انتقال ۱۵ میلیون تومان، ۳۳۰۰ تومان کارمزد میپردازید.
انتقال وجه با کارت از طریق خود پرداز
شاید شنیده باشید که سقف انتقال پول از خودپرداز، روزانه ۳ میلیون تومان است. این تنها برای بخشی از تراکنشها در خودپردازها صحیح است. سقف و تعرفه انتقال پول در خودپردازها بسته به خودپرداز و حساب مقصد متفاوت است. در صورتی که به خودپرداز بانک خودتان مراجعه کنید، انتقال وجه بین حساب های خودتان و یا از حساب خود به حسابی دیگر در بانک خودتان، بدون کسر کارمزد بوده و روزانه سقفی معادل یکصد میلیون تومان دارد. اما در صورت انتقال پول از یک بانک به بانک دیگر، همان سقف ۳ میلیون تومان برقرار است. کارمزد آن هم برای مبالغ کمتر از یک میلیون تومان، ۵۰۰ تومان، برای یک تا دو میلیون تومان، ۷۰۰ تومان و برای دو تا سه میلیون تومان، ۹۰۰ تومان است.
اما شاید این روشها در حال حاظر برای شما خیلی کاربردی نباشند. امروزه با گسترش اینترنت و موبایل ها میتوانید در کمترین زمان ممکن امور بانکی خود را انجام دهید تا بیشترین صرفهجویی را در وقت خود داشته باشید.
در صفحه "پیش شماره کارت بانکی همه بانک های ایران" شما میتوانید لپیش شماره کارت بانکها و موسسات مالی را مشاهده نمائید. (کلیک کنید)
انجام عملیات بانکی با استفاده از اپلیکیشن
اپلیکیشنهای زیادی طراحی شده اند که خدماتی از قبیل گرفتن موجودی و پرداخت قبوض و همچنین انتقال وجه را برای شما انجام میدهند.
انتقال وجه با کدهای USSD
برخی از بانکها امکان انتقال وجه را با استفاده از کدهای USSD برای مشتریان خود، فراهم کردهاند. بدین ترتیب بدون نصب هرگونه نرمافزار، امکان سریع انتقال پول را دارید.
البته برای انتقالها ی کارت به کارت از این روش (در صورت ارائه توسط بانک) لازم است تا کارتهای خود را در سامانه پیوند بانک مرکزی تعریف کنید. اطلاعات بیشتر را میتوانید از بانک خود دریافت نمایید.
همچنین گفته میشود که این روش نسبت به سایر روشهای انتقال پول، دارای امنیت پایینتری است و شاید همین موضوع هم باعث شده است تا برخی بانکها این خدمت را تنها برای انتقال پول بین مشتریان خود تعریف کنند. برخی دیگر هم عطای این خدمت را به لقایش ببخشند. با این اوصاف و در بین بانکهایی که به آن ها مراجعه کردیم، هم اینک بانک های پاسارگاد و ملی، این خدمات را ارائه نمیدهند و بانک صادرات تحت عنوان «هم بانک» و با کد #٧١٩*، امکان انتقال وجه بین حسابهای یک مشتری را بدون محدودیت و بدون کارمزد فراهم کرده است.
در بانک پارسیان، این خدمت تحت عنوان دیجی بانک و با کد #۷۰۱* تعریف شده است. بر این اساس، شما برای انتقال پول بین حساب های خودتان، محدودیتی نداشته و این کار بدون کارمزد انجام خواهد شد. همچنین در این بانک اگر بخواهید از حساب خود به حساب پارسیانی دیگر پول منتقل کنید، این کار به درخواست شما تا سقف ۵۰ میلیون تومان هم امکان پذیر است. جالب اینجاست که خدمات انتقال کارت به کارت درون بانکی و بین بانکی نیز در سامانه دیجی بانک پارسیان فراهم است. در این راستا شما می توانید تا سقف ۵۰ میلیون تومان انتقال کارت به کارت درون بانکی و بدون پرداخت کارمزد داشته باشید. در خدمات کارت به کارت بین بانکی نیز، این امکان برای شما همانند روش انتقال کارت به کارت که قبلاً گفته شد یعنی تا سقف سه میلیون تومان و با تعرفه حداکثر ۹۰۰ تومان امکانپذیر است.
اما در بانک ملت، خدمات USSD تحت عنوان کدبانک، با کد #۷۱۲* و تنها بین مشتریان همین بانک تعریف شده است. بر این اساس، انتقال پول بین حسابها و کارتهای این بانک، تا سقف ۱۵۰ میلیون تومان امکانپذیر است. البته برای هر تراکنش، تعرفه ۲۵۰ ریالی از حساب شما کسر خواهد شد.
از دیگر کاربرهای USSD که امروزه بیشترین استفاده را دارا میباشد، خرید شارژ موبایل، شارژ اینترنت، پرداخت قبوض و
خدمات متنوع دیگر میباشد.
در صفحه "لیست تمام کدهای ussd بانکها" شما میتوانید لیست تمام کدهای ussd بانکها و
موسسات مالی را مشاهده نمائید.
(کلیک کنید)
روشهای انتقال پول در همراه بانک
حساب به حساب: از نظر منطق عملیات بانکداری، پایه و اساس انتقال پول، از طریق انتقال حساب به حساب انجام میشود. بر این اساس، در همراه بانک میتوانیم پول خودمان را به حسابهای خودمان، حسابهای دیگرانی که در بانکما حساب دارند و نیز به حسابهای دیگران در سایر بانکها انتقال دهیم.
البته در انتقال پول به سایر بانکها، چون انتقال از طریق سامانههای پایا و ساتنا انجام میشود، میبایست به جای شماره حساب، شماره شبای حساب وی را داشته باشیم.
در صفحه "تفاوت انتقال ساتنا و پایا چیست؟" شما میتوانید با روشهای انتقال پول از طریق "پایا" و "ساتنا" و تفاوتهای آنها بیشتر آشنا شوید. (کلیک کنید)
از سوی دیگر، بانکها برای انتقال مطمئنتر وجوه، مکانیسمهای امنیتی مانند دستگاه رمزیاب یا توکن و یا تایید پیامکی را به کار میگیرند که در صورت استفاده از این مکانیزمها، سقف انتقال وجه افزایش مییابد.
کارت به کارت: در کنار استفاده مستقیم از حسابهای بانکی برای انتقال پول، کارتهای بانکی نیز به عنوان ابزارهای جانبی کار انتقال را انجام میدهند.
طبق نتایجی که ما از مشاهدات خود به دست آوردیم، انتقال کارت به کارت پول بین بانکی، در بین همه موبایل بانکها یکسان است. بدین ترتیب که سقف آن سه میلیون تومان بوده و کارمزد آن برای انتقال مبالغ زیر یک میلیون تومان ۵۰۰ تومان، بین یک تا ۲ میلیون تومان، ۷۰۰ تومان و برای انتقال وجه ۲ تا ۳ میلیون تومانی، ۹۰۰ تومان است.
با این حال، شرایط انتقال پول در حوزه کارت به کارت درون بانکی متفاوت است. در این حالت عمدتاً سقف تراکنش ها بالاتر میرود و بعضاً کارمزدی نیز از مشتری بانک دریافت نمیشود. به طور کلی یکی از دلایلی که خیلی از فعالان بازار، دفترچهای از کارتهای بانکی را با خود همراه دارند همین است!
کارت به حساب و بالعکس: علیرغم دو روش فوق که امکان انتقال پول ازآن ها در همه موبایل بانکها وجود دارد، در برخی همراه بانکها، روش های انتقال پول از طریق کارت به حساب و حساب به کارت هم دیده میشود. البته این روش لااقل در بین بانکهایی که ما به سراغشان رفتیم نهایتاً در بین کارتها و حسابهای درون بانکی تعریف شده است. در آن صورت سقف و تعرفه خدمات هم بین دو شخص و یا حسابها و کارتهای یک شخص، مشابه انتقال پول بین حسابهاست.
انتقال وجه در شبکه اینترنت
با گسترده شدن خدمات بانکی در بانکداری الکترونیک، بانکها در کنار سایر سرویسها، اقدام به ارائه سرویس انتقال وجه در سایتهای اینترنتی خود نیز کردهاند. شرایطی که برای انتقال وجه در شبکه اینترنت وجود دارد، همان شرایط عمومی انتقال وجه را دارد با این تفاوت که بر اساس دستور بانک مرکزی، مشتری بانک برای انتقال وجه اینترنی از یک کارت بانکی به کارت دیگر، حتما باید از درگاه اینترنتی بانک مبدا اقدام نماید.
طبق دستوالعمل بانک مرکزی دارندگان کارت برای انتقال وجوه خود و به لحاظ مسائل امنیتی باید از دروازه پرداخت اینترنتی بانک عامل خود مبادرت به انتقال وجه با سایر کارتهای شتاب نمایند. به عبارت دیگر فقط دارندکان کارتهای بانک مبدا میتوانند از طریق سایت اینترنت بانک عامل، وجوه خود را به سایر کارتهای معتبر در شبکه شتاب منتقل نمایند. انتقال وجه از طریق سیستم انتقال وجه ساتناو پایا در اینترنت بانک بسیاری از بانکها فعال است و از طریق شماره شبا انجام میگیرد.
نکته مهم در انتقال وجه اینترنتی این است که دارنده کارت بانکی باید اطلاعات CVV2 (شماره سه رقمی پشت کارت)، رمز دوم و تاریخ انقضای کارت را به همراه شماره کارت خود، به هنگام ورود به سامانه پرداخت اینترنتی، وارد سیستم نماید. کنترل پارامترهای بیشتر در این سرویس بر روی شبکه اینترنت، به دلیل اعمال امنیت بیشتر میباشد.
همانطور که گفتیم این خدمات را برخی بانکها به صورت اینترنتی انجام میدهند. در صفحه "انتقال وجه کارت به کارت از طریق اینترنت" شما میتوانید لینک صفحات خدمات اینترنتی بانکها و موسسات مالی را مشاهده نمائید. (کلیک کنید).
► سبقت نرخ بیکاری زنان از مردان
اینترنت رایگان بستر مناسب سرقت اطلاعات بانکی ◄