افزایش 3 برابری حجم مبادلات تهران-انکارا ؛ وعده ها تحقق می یابد؟

دوشنبه ، 25 بهمن 1389 ، 19:42
محمود احمدي نژاد و عبدالله گل روساي جمهور ايران و تركيه از توافق دو كشور براي افزايش حجم مبادلات تهران - آنكارا از 10 ميليارد دلار به 30 ميليارد دلار در سال خبر دادند.

احمدي نژاد كه روز دوشنبه پس از دو ساعت و نيم مذاكره با 'گل' در تالار آيينه وزارت خارجه ايران، به همراه همتاي ترك خود در نشست خبري مشترك حضور يافته بود، تاكيد كرد: روابط بين ايران و تركيه عميق، پايدار، و برادرانه است.

وي افزود: روابط تهران - آنكارا در سالهاي اخير در همه جهان و موضوعات گوناگون روبه گسترش بوده است.
رييس جمهوري اسلامي ايران افزود: حجم روابط تجاري دو كشور در سال گذشته از 10 ميليارد دلار تجاوز كرد و مصمم هستيم با همكاري همه جانبه آن را به مرز 30 ميليارد دلار برسانيم كه اين حجم، علاوه بر سرمايه‌گذاري‌هايي است كه در زمينه‌هاي گوناگون همچون برق و انرژي انجام مي‌شود.

احمدي‌نژاد با اشاره به همكاري‌هاي منطقه‌اي بسيار خوب ايران و تركيه اظهار داشت: ديدگاه مشترك و همكاري‌هاي تهران و آنكارا به نفع صلح، امنيت و توسعه همكاري‌ها در منطقه است.
وي كه در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاري آناتولي تركيه سخن مي‌گفت، خاطرنشان كرد: همكاري‌هاي تهران و آنكارا و به تبع آن توسعه همكاري‌ها در منطقه، منطقه را به يك قطب بزرگ فرهنگي، سياسي و اقتصادي تبديل خواهد كرد.
رييس‌جمهوري با اشاره به روند تصاعدي تعداد گردشگران، نشست‌ها و برنامه‌هاي فرهنگي دوجانبه، گفت: همكاري‌هاي دو كشور در عرصه فرهنگي نيز رو به گسترش است.

احمدي‌نژاد همچنين همكاري‌هاي تهران و آنكارا را در مجامع بين‌المللي بسيار مطلوب عنوان كرد و افزود: ايران از حقوق تركيه در همه مجامع بين‌المللي حمايت مي‌كند و موفقيت‌ها و پيشرفت‌هاي تركيه را موفقيت خود مي‌داند.
وي تاكيد كرد: مطمئن هستيم تركيه نيز از حقوق ملت ايران در تمام مجامع بين‌المللي دفاع مي‌كند.
رييس‌جمهوري در ادامه از همتاي تركيه‌اي خود به واسطه اتخاذ مواضع مناسب در دفاع از مسلم هسته‌اي ايران و مديريت خوب تركيه در زمينه برگزاري مذاكرات ايران و 1+5 در استانبول به‌طور ويژه تشكر كرد.


گل: مرز باثبات و آرامش ايران و تركيه در جهان بي‌نظير است
رييس‌جمهوري تركيه از جمهوري اسلامي ايران و تركيه به عنوان دو كشور همسايه و برخوردار از تاريخ و تمدن كهن ياد كرد و گفت: مرز مشترك دو كشور از سال 1930 تاكنون مرز باثبات و آرامش بوده است و شايد كمتر بتوان مرزي بين دو كشور در جهان را يافت كه از اين سطح از ثبات و آرامش برخوردار باشند.


به گزارش ايرنا، عبدالله گل در ادامه نشست خبري مشترك با همتاي ايراني خود افزود: نمونه بارز تمدن كهن دو كشور در نمايشگاهي كه در چند ماه اخير در استانبول برگزار شد، به نمايش درآمد كه اين نمايشگاه 10 هزار سال تاريخ تمدن ايران و همچنين دو هزار سال تمدن مشترك ايران و تركيه را روايتگر بود كه اين مساله نشان‌دهنده عمق روابط دوجانبه است.


وي با اشاره به اينكه پيش از اين در سفر نخست خود در كسوت رييس‌جمهوري تركيه به منظور مذاكرات چندجانبه بين‌المللي و جهان اسلام به تهران سفر كرده بود، گفت: در سفر جاري، توسعه همكاري‌هاي دوجانبه در دستور كار قرار دارد و من به سفر خود به ايران افتخار مي‌كنم.


رييس‌جمهوري تركيه با قدرداني از ميهمان‌نوازي گرم رييس‌جمهوري و مقامات عالي‌رتبه ايران از وي و هيات عالي‌رتبه همراهش گفت: من را در اين سفر هياتي عالي‌رتبه از وزرا، اعضاي گروه دوستي پارلماني، نويسندگان برجسته، كارفرمايان و تجار بزرگ تركيه همراهي مي‌كنند.


عبدالله گل خاطرنشان كرد: درست است كه اين مذاكرات دوجانبه محسوب مي‌شود اما در خصوص مسائل منطقه‌اي به‌ويژه خاورميانه و جهان اسلام نيز گفت‌وگو كرديم و تغييرات ريشه‌اي و اساسي به وجود آمده در منطقه را مورد بررسي و ارزيابي قرار داديم.

روسای جمهوري اسلامي ايران و تركيه در پايان اين نشست خبري به گرمي دست يكديگر را فشردند.

 

اخبار پربازدید سایت بانکی :

===================

► آیفونی دیگر در راه است
استخدام شرکت کاله ◄

مطالب مرتبط
بنر