صادرات کالا با استفاده از بروات اسنادی صادراتی بانک صادرات

يكشنبه ، 3 شهریور 1387 ، 09:22
 
صادرات کالا با استفاده از بروات اسنادی صادراتی

صادرات کالا با استفاده از بروات اسنادی صادراتی صادرکنندگان کالا و خدمات در جهت توسعه صادراتی صادر کنندگان کالا و خدمات در جهت توسعه صادرات غیر نفتی کشور علاوه بر صادرات کالا از طریق گشایش اعتبار اسنادی می توانند از طریق بروات اسنادی صادراتی اقدام نمایند بدین منظور این بانک با استفاده از شعب ارزی گسترده داخل و خارج از کشور و روابط کار گذاری با بانک های خارجی آمادگی خود را جهت کمک به صادر کنندگان اعلام می نمایند .
مقررات حاکم بر این بخش مقررات همسان بروات وصولی (URC) اتاق بازرگانی بین المللی و دستورالعمل های داخلی بانک می باشد.
مواردی که ذینفع می بایست قبل از انعقاد قرارداد و تنظیم اسناد به صورت برات اسنادی وصولی
مد نظر قرار دهد:
-    داشتن روابط تجاری خوب و مطمئن با خریدار
-    ثبات شرایط سیاسی،اقتصادی و حقوقی در کشور خریدار
-    عدم محدودیت ورود کالا و خروج ارز در کشور خریدار
 با توجه به موارد ذکر شده می توان گفت در این گونه معاملات ریسک بیشتری متوجه فروشنده می باشد.

انواع بروات وصولی
1-    برات وصولی ساده :بر اساس توافق بین طرف ایرانی مبنی بر طلب مشخصی از طرف خارجی،طرف ایرانی نسبت به صدور یک فقره برات ساده اقدام و نسبت به ارائه آن به شعب ارزی بانک صادرات جهت اعلام قبولی و وصول در سررسید مشخص (دیداری / مدت دار )اقدام نموده و این بانک پس از اخذ کارمزدهای مربوطه و هزینه پست و ابطال تمبر برات نسبت به ارسال برات به کار گزار خود در کشور طرف خارجی اقدام و طرف خارجی پس از رویت برات در صورت قبولی نسبت به امضاء ان اقدام و در صورت پرداخت وجه در سر رسید مشخص، وجه به حساب طرف ایرانی واریز خواهد شد و در صورت عدم پرداخت وجه برات در سر رسید ، برات وا خواست گردیده و به طرف ایرانی جهت انجام اقدامات قانونی تسلیم می گردد .
2-برات وصولی اسنادی : در این حالت فروشنده نسبت به ارسال کالا طبق تفاهم انجام یافته با خریدار اقدام و اسناد حمل کالا را به ضمیمه سایر اسناد مورد نیاز خریدار به شعبه ارزی این بانک ارائه و بانک اسناد واصله را به ضمیمه برات کشیده شده از طرف فروشنده به همراه دستورات خود (شدول)به یکی از بانک های کارگزار در کشور خریدار ارسال می نماید. در این مرحله متقاضی می بایست کارمزدهای بانک طبق تعرفه و هزینه های  ابطال  تمبر   برات و پست سفارشی را به شعبه پرداخت نماید .
درصورتی که دستور فروشنده تحویل اسناد حمل در مقابل دریافت وجه اسناد به خریدار باشد، کارگزار پس از ارائه اسناد و قبولی براتگیر نسبت به دریافت وجه اسناد اقدام و مبلغ دریافتی را به حساب این بانک واریز می نماید. درصورتی که فروشنده تحویل اسناد حمل در مقابل قبولی براتگیر یا بدون تعهد کارگزار باشد، کارگزار پس از قبولی براتگیر نسبت به ارائه اسناد به خریدار اقدام و در سر رسید در صورت تعهد بانک کارگزار نسبت به دریافت وجه و واریز ان به حساب این بانک اقدام و در صورتی که فقط تعهد براتگیر درخواست گردیده باشد ، در صورت عدم پرداخت وجه برات در سر رسید نسبت به واخواست برات اقدام می نماید .
توجه :مطابق مقررات همسان وصولی ها ، فروشنده مجاز به صدور بارنامه حمل کالا به نام بانک های کارگزار نبوده و می بایست قبل از ارسال کالا به نام بانک موافقت بانک کارگزار را از طریق شعبه ارزی خود اخذ نماید .

-    بانک ها هیچگونه مسولیتی در مورد بررسی اسناد نداشته و فقط مسول کنترل نسخ اسناد ارائه شده یا دستور وصول می باشند .
-    پرداخت وجه به حساب فروشنده فقط پس از دریافت وجه از بانک کارگزار صورت می پذیرد .
-    در صورت درخواست فروشنده وضعیت بانک کارگزار خارجی قبل از ارائه اسناد بررسی و نتیجه به اطلاع فروشنده خواهد رسید .
نحوه دریافت وجه برات اسنادی :
-    پرداخت دیداری : تحویل اسناد در مقابل پرداخت D/P یا وجه نقد در برابر اسناد C.A.D توسط خریدار
-    پرداخت مدت دار: تحول اسناد در مقابل قبولی خریدار D/A خریدار
مراحل انجام کار :
-    فروشنده پس از عقد قرارداد و اعلام قبولی خریدار، کالای خود را برای حمل ارسال داشته و اسناد مورد نیاز را به شعبه ارزی بانک صادرات ایران تحویل می دهد.
-    بانک صادرات ایران پس از اطمینان از صحت تعداد اسناد رسیده با درج دستور وصول(شدول) مراتب را به بانک کارگزار اعلام و اسناد حمل را به بانک کارگزار در کشور مقصد با پست سفارشی ارسال می نماید.
-    بانک خریدار مراتب دریافت اسناد را به بانک صادرات اعلام وصل نموده و کپی سیاهه موجود روی اسناد را همراه آگهی براتگیر برای خریدار کالا ارسال و قبولی خریدار را به همراه قبولی نویسی یا واریز وجه اسناد از او درخواست می نماید.
-    پس از دریافت وجه اسناد از بانک کارگزار ، این بانک وجه اسناد را به حساب مورد درخواست فروشنده/ صادر کننده واریز خواهد نمود.
کار مزدها :
-    کارمزد معامله اسناد
-    هزینه ارسال اسناد به بانک خریدار
-    وجه تمبر برات
کارمزدهای فوق براساس تعرفه خدمات ارزی این بانک از صادر کننده اخذ می گردد.

 

► سوئیفت بانک صادرات
صادرات کالا و خدمات بانک صادرات ایران ◄

بنر