انجام فرایند تسویه پرداخت‌یاری توسط دو بانک

يكشنبه ، 16 تیر 1398 ، 15:32

بانک ایران زمین پس از بانک آینده به فرایند تسویه پرداخت‌یاری پیوست و خدمت انجام عملیات تسویه با پذیرندگان پشتیبانی شده شرکت‌های پرداخت‌یار توسط این دو بانک عملیاتی شده است.
به گزارش بانکی دات آی آر به نقل از خبرنگار ایبِنا، بر اساس اعلام شرکت شاپرک تعداد پرداخت یاران با رشد بسیار زیاد با توجه به قانونگذاری و تهیه سند در این بخش و همکاری و تعامل‌های انجام شده امروزه به عدد ۳۴ شرکت رسیده است؛ پرداخت یاران در صورت حرکت در مسیر مناسب و رشد و تعامل با شرکت‌های پرداخت الکترونیک می‌توانند ضمن ارائه خدمات نوآورانه و جدید در بخش کاهش هزینه‌های بخش پرداخت کشور نقش مهمی داشته باشند.

یکی از چالش‌های پرداخت یاران با شاپرک و شبکه بانکی کشور آماده نبودن زیرساخت تسویه پرداخت یاری توسط بانک‌ها و مسیر نچندان صحیح عملیات تسویه بود که با اقدامات ابلاغی بانک مرکزی و شاپرک به شبکه بانکی، فرآیند تسویه پرداخت یاری مورد تاکید قرار گرفت و حالا بعد از نهایی شدن آزمایش‌ها  و عملیاتی شدن در بانک آینده، بانک ایران زمین نیز توانست تا به فرآیند تسویه پرداخت یاری بپیوندد و در حال حاضر بانک‌هایی که خدمت انجام عملیات تسویه با پذیرندگان پشتیبانی شده شرکت‌های پرداخت‌یار  را انجام می‌دهند، به دو بانک رسید که شرکت‌های پرداخت یار می‌توانند از زیرساخت ایجاد شده این دو بانک کشور استفاده کنند و به زودی بانک‌های دیگری این زیرساخت را فراهم خواهند کرد.

روابط عمومی شاپرک اعلام کرده که ۷ بانک دیگر کشور نیز آمادگی خود را به منظور مشارکت در پروژه پرداخت یاری به شاپرک اعلام کردند که بر اساس پیگیری خبرنگار ایبِنا یکی از این بانک‌ها، بانک ملت است که در حال طی کردن فرآیندهای توسعه وب سرویس‌ها و انجام آزمون‌ها هستند تا بتوانند بعد از آزمایش کامل و موفقیت آمیز زیرساخت تسویه را نهایی کنند.


► ​پرداخت خودکار قبض همراه اول با «بانک پرداخت» بانک صادرات ایران
لیست تمام کدهای ussd بانک های ایران ◄

مطالب مرتبط

سقف تراکنش غیرحضوری در شبکه بانکی دوبرابر شد


براساس بخشنامه بانک مرکزی، سقف برداشت از حساب‌های بانکی به صورت غیرحضوری ۲۰۰ میلیون تومان به صورت روزانه و یک میلیارد تومان به صورت ماهانه مجاز شد.


به گزارش «تابناک»، براساس بخشنامه بانک مرکزی، سقف برداشت از حساب‌های بانکی به صورت غیرحضوری ۲۰۰ میلیون تومان به صورت روزانه و یک میلیارد تومان به صورت ماهانه مجاز شد.

حداکثر تراکنش خرید از هر کارت بانکی و کلیه کارت‌های متعلق به مشتری حقیقی، به روزانه ۲۰۰ میلیون تومان افزایش یافت.

بانک مرکزی در بخشنامه شماره ۲۲۸۴۸‏/۰۳ مورخ ۴‏/۰۲‏/۱۴۰۳ موارد زیر را به شبکه بانکی ابلاغ کرد:

پیرو بخشنامه شماره ۴۸۶‏/۰۳ مورخ ۰۵‏/۰۱‏/۱۴۰۳ معاون محترم فن‌آوری‌های نوین بانک مرکزی درخصوص افزایش سقف تراکنش‌خرید اشخاص حقیقی، به استحضار می‌رساند هیأت عامل بانک مرکزی در جلسه مورخ ۲۷‏/۱۲‏/۱۴۰۲ با استناد به اختیارات مقرر در ماده (۱۷) دستورالعمل شفاف‌سازی تراکنش‌های بانکی اشخاص با اصلاحات و الحاقات بعدی آن، مصوب شورای پول و اعتبار ابلاغی طی بخشنامه شماره ۳۳۹۴۴‏/۰۲ مورخ ۱۸‏/۰۲‏/۱۴۰۲ که طی آن افزایش آستانه‌های مقرر در دستورالعمل مذکور در حدود شاخص بهای کالا و خدمات مصرفی به رئیس‌کل محترم بانک مرکزی تفویض شده است، با افزایش آستانه‌های مندرج در مواد (۸)، (۱۰) و (۱۲) دستورالعمل شفاف‌سازی تراکنش‌های بانکی اشخاص، به شرح زیر موافقت نمود:


آستانه مجاز مجموع مبالغ برداشت از طریق درگاه‌های پرداخت غیرحضوری، از کلیه حساب‌های سپرده غیرتجاری متعلق به مشتری حقیقی در هر مؤسسه اعتباری، تا دو میلیارد ریال به صورت روزانه و ده میلیارد ریال به صورت ماهانه افزایش می‌یابد.


الزام به تکمیل قسمت (فیلد) بابت در فرم‌های مربوط و ارایه اسناد مثبته دال بر انجام معامله، قرارداد و یا علت انتقال وجه در نقل و انتقالات الکترونیکی حضوری درون بانکی و بین بانکی روزانه اشخاص حقیقی از گروه حساب‌های غیرتجاری آن‌ها که تا زمان ابلاغ این بخشنامه برای مبالغ بالاتر از دو میلیارد ریال اعمال می‌گردید، از این پس برای مبالغ بالاتر از چهارمیلیاردریال ضرورت می‌یابد. هم‌چنین در نقل و انتقالات الکترونیکی حضوری درون بانکی و بین بانکی مربوط به حساب‌های غیرتجاری اشخاص حقیقی با مبالغ بیشتر از دو میلیارد ریال تا چهارمیلیاردریال، گرچه ارایه اسناد مثبته دال بر انجام معامله، قرارداد و یا علت انتقال وجه ضرورت ندارد، لیکن تکمیل قسمت (فیلد) بابت در فرم‌های مربوط، الزامی است.


حداکثر تراکنش خرید از هر کارت‌پرداخت و نیز کلیه کارت‌های پرداخت متعلق به مشتری حقیقی، به روزانه مبلغ دو میلیارد ریال افزایش می‌یابد. کنترل آستانه مذکور در خصوص هر کارت بر عهده مؤسسه اعتباری صادرکننده کارت پرداخت است.


بانک‌ها موظفند، ضمن ایفاد نسخه اصلاحی دستورالعمل شفاف‌سازی تراکنش‌های بانکی اشخاص و نیز ارسال نسخه‌ای از «دستورالعمل نحوه اخذ مستندات موضوع تبصره ماده (۷)، تبصره (۲) ماده (۱۰) و تبصره ماده (۱۱) دستورالعمل شفاف‌سازی تراکنش‌های بانکی اشخاص» که ماده (۴) آن با توجه به تغییرات فوق‌الاشاره مورد اصلاح قرار گرفته است، مراتب را با لحاظ مفاد بخشنامه شماره ۱۴۹۱۵۳‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏/۹۶ مورخ ۱۶‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏/۵‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏/۱۳۹۶ به تمامی واحدهای ذیربط آن مؤسسه اعتباری ابلاغ و بر حسن اجرای آن نظارت کنند.‏‏‏‏‏‏

بنر