مدتی است که جادوی ستاره و مربع یا همان USSD ها کاربران ایرانی را گرفته و البته تبلیغات گسترده و آسانی دسترسی به آن به عنوان بانک خانگی در محبوبیت آن ها تاثیر گذار بوده است.
به گزارش بانکی دات آی آر، همه گیر شدن تلفن های همراه در سراسر جهان راه را برای گشترش استفاده از قابلیت های آن فراهم کرده است. به طوری که دنیای بدون تکنولوژی های همراه غیر ممکن به نظر می رسد.
هنوز فراموش نکرده ایم که زمانی کیوسک های زرد و نارنجی تلفن عمومی بهترین راه برقراری تماسمان بود همه خانه ها تلفن نداشند و به مرور به تلفن دسترسی پیداکردیم و آن را در سردر خانه و بهترین جای خانه جای دادیم.
بعضی ها بر روی گوشی های تلفن شان تور و دستمال می انداختند که خدای نکرده خاک نگیرد و اگر به کسی می گفتی که روزی در جیب هر فرد تلفن همراهی خواهد بود که احتیاج به سیم ندارد تمسخرت می کرد.
اما این روزها همه یک تلفن همراه دارند و علاوه بر تماس، بازی ،پیامک، اتصال به انیترنت ،مکان یابی و غیره هرگوشی تلفن این روزها یک بانک همراه است.
با کدهای ussd میتوان کارهایی مثل انتقال وجه، اعلام موجودی، خرید شارژ، پرداخت قبوض و حتی پرداخت کمکهای خیرخواهانه را انجام داد. بعضی از شرکتها و بانکهای ارائه دهنده این کدها در مواقعی خاص مثل عید فطر گزینه پرداخت فطریه را نیز فعال میکنند. محیط ساده کار با این کدها باعث میشوند که شما بدون هیچگونه سردرگمی کارهای بانکی خود را به راحتی انجام دهید.
ارتباط پیام از طریق USSD شباهت بسیار زیادی به انتقال پیام از طریق پیامک SMS دارد اما با وجود کلیه این شباهتها دو اختلاف بزرگ بین این دو موجود است و آن در نحوه انتقال اطلاعات میباشد.
پیامک از مکانیزم ذخیره و فرستادن مجدد (Store And Forward) استفاده مینماید در حالی که USSD مرحلهگرا (Session Oriented) است.
بهعبارت دیگر SMS پس از ارسال در شبکه ذخیره و سپس برای مقصد فرستاده میشود در حالی که در USSD پیام در همان زمان ارسال، دریافت میگردد.
تفاوت عمده دیگر این است که USSD یک روش برقراری ارتباط بین گوشی با شبکه و برعکس است اما پیامک برای ارتباط گوشی با گوشی به کار میرود.
پیغامهای USSD همواره بین * و # محصور میگردند و بدین ترتیب از شمارههای تلفن تمیز داده میشوند.
کلاهبرداران حرفه ای در دو حالت اقدام به سرقت اطلاعات میکنند:
۱- در حال کار با سیستم و انتقال امواج در فضا
۲-زمانی که در سرورها ذخیره شده اند.
تصور بر این است که خود سیگنالهای USSD هنگام انتقال در فضا قابل رمزگشایی و خواندن هستند چون رمزگذاری نمی شوند اما کانال GSM برای انتقال سیگنال، دارای سندیت، اختیارات و رمزگذاری قابل اعتمادی است، به این ترتیب به سادگی قابل هک شدن نبوده و تنها وسایلی بسیار گران قیمت قادرند این کار را انجام دهند. در این حالت تنها هکرها مجبورند برای بدست آوردن سیگنالتان همیشه شما را تعقیب کنند و تصور کنید که در این حالت یک تراکنش چند هزار تومانی انجام دهید!
تصور کنید که مجرمان نتوانستند به پول شما دسترسی پیدا کنند و سیگنال شما ایمن به اپراتور رسیده و در آنجا رمزگشایی میشود. در این حالت نیز اپراتورها سیستم امنیتی خود را دارند و جای نگرانی نیست. شما در صورت نیاز میتوانید درخواست رمزدار بودن کل پروسه از ابتدا تا انتها را بکنید. به هر حال، اگرچه اپراتورها مایل به انجام این کار باشند، دولتها معمولا به آنها این اجازه را نمی دهند.
باید در ابتدا مشخص کنید که می خواهید از چه سرویسی استفاده کرده و چه مبلغی جابجا کنید. در حالت USSD، default ممکن است برای جابجایی مقادیر کلان ایمن نباشد، از این رو مجبورید کانال خود را به فراخور نیاز خود تنظیم کنید. همچنین به خاطر داشته باشید که خود دستورالعمل اولیه سرویس هم از امنیت بالایی برخوردار است.
اخبار منتخب بانکی دات آی آر:
=================
- پرکارترین پیرمرد دنیا (+عکس)
- دستورالعمل جدید ناظر بر فعالیت صرافیها
- شغل هایی که در بازار از سکه افتادهاند!
- استخدام های روز- ۲۸مرداد ۹۳
- برنامه بانک مرکزی برای تعیین نرخ سودبانکی
- مجری مشهور آمریکایی: تهران آمریکایی ترین شهری است که تاکنون دیده ام
- کارمندان «اپل» چقدر درآمد دارند؟
- هر گوشی موبایل چقدر طلا دارد؟
- آغاز حذف یارانه ثروتمندان پس از شناسایی
- ۲ میلیون شغل داریم که متقاضی ندارد
- اسکناس ۲۰ هزار تومانی در مرحله طراحی
- چکها درجهبندی میشوند