حساب جاری بانک مسکن

سه شنبه ، 15 مرداد 1387 ، 16:06
 
حساب قرض الحسنه جاری
 
افتتاح حساب جاری
1-حساب جاری نوعی سپرده قرض الحسنه است که توسط بانک طبق درخواست مشتر ی افتتاح می شود و مشتری افتتاح می شود و مشتری با امضا هر برگ چک ، دستور پرداخت تمام یا قسمتی از وجه سپرده را در وجه حامل یا شخص معینی یا حواله کرد بانک ، صادر می نماید.
2- به مانده حساب قرض الحسنه جاری نیز مانندحساب قرض الحسنه پس انداز سودی تعلق نمی گیرد.
3- تفاوت آن با سپرده قرض الحسنه س انداز در این است که به صاحبان حساب جاری دسته چک ارائه می شود و صاحب حساب می تواند با صدور چک ، تمام و یا قسمتی از موجودی حساب خود را دریافت و یا به دیگران واگذار نماید.

شرایط لازم افتتاح حساب جاری برای اشخاص حقیقی و حقوقی
1 – داشتن حداقل 18 سال تمام
2 – متقاضي بالغ ، عاقل و داراي اهليت باشد.
3 – داشتن سواد خواندن و نوشتن و درصورت نداشتن سواد، معرفي نمودن شخص با سواد به عنوان وكيل رسمي.
4 – نداشتن سابقه صدور چك برگشتي در شبكه بانكي كشور براساس استعلام از بانك مركزي براي متقاضي و براي وكيل او (در صورت وجود وكيل).
5 – حداقل يك نفر از مشترياني كه نزد بانك ، حساب جاري داشته و يا (اگر متقاضي براي رئيس شعبه شناخته شده باشد)، مي‌تواند معرف جهت افتتاح حساب باشد . بنابراين ضرورتا الزامي براي معرف در مورد داشتن حساب جاري نزد اين بانك يا بانك‌هاي ديگر وجود ندارد.
6 – افتتاح حساب جاري براي وكلاي دادگستري ، پزشكان ، مهندسان و كارشناسان رسمي در صورت داشتن معرفي نامه كتبي از طرف كانون وكلا ، سازمان نظام پزشكي، سازمان نظام مهندسي و كانون كارشناسان رسمي به جاي معرف مجاز مي‌باشد.
نكته :
اشخاص حقوقي نيز به شرط نداشتن منع قانوني براي افتتاح حساب از طرف مراجع ذيصلاح و همچنين نداشتن سوابق چك برگشتي در بانك مركزي براي شركت و مديران ارشد آنها ، مجاز به افتتاح حساب مي‌باشند.

مدارک لازم برای افتتاح حساب جاری
1 ) براي اشخاص حقيقي:
الف – اصل شناسنامه - كارت ملي - گذرنامه معتبر يا گواهينامه رانندگي معتبر . توجه: همراه داشتن كارت ملي الزامي مي باشد
ب – اخذ استعلام از بانك مركزي جمهوري اسلامي ايران.
2 ) براي اشخاص حقوقي :
الف – اصل اساسنامه ، شركت نامه ، روزنامه رسمي ثبت شركت و آخرين تغييرات هيات مديره .
ب – اصل شناسنامه مديران داراي حق امضا.
ج – تكميل و امضاي فرم‌هاي مربوط به افتتاح حساب جاري در حضور مسوول مربوطه .
د – در مورد اشخاص حقوقي خارجي اخذ ترجمه رسمي اسناد و مدارك ثبت شده ، الزامي است.
ه – اخذ استعلام از بانك مركزي ج . ا . ا. در مورد تمامي اعضاي هيات مديره و مدير عامل.
نكته :
كپي مدارك فوق بايد به همراه اصل آنها به بانك ارائه شود. پس از مطابقت آنها (تصاوير مدارك فوق الذكر برابر اصل شده و در پرونده ذيربط نگهداري شود) ، اصل مدارك به متقاضي بازگردانده مي شود.
نكته :
در مورد افتتاح حساب جاري مشترك، نحوه و حق برداشت از حساب (منفردا، مشتركا و ...) مشخص گردد.
3 ) براي شركت‌هاي دولتي
الف – يك نسخه از اساسنامه شركت .
ب – آخرين صورتجلسه مجمع عمومي در مورد انتخاب مديران و آخرين صورتجلسه هيات مديره در مورد امضاهاي مجاز.
ج -  يك نسخه از روزنامه‌ رسمي جمهوري اسلامي شامل آگهي مصوبات مجمع عمومي و هيات مديره .
د – هرگونه تغيير در مورد صاحبان امضا مجاز، يا تغيير در محل استقرار شركت ضمن ثبت در اداره ثبت شركت‌ها و روزنامه‌ رسمي كشور لازم است كتبا به شعبه مربوطه اعلام گردد.
تبصره :
هنگام افتتاح حسابجاري براي اشخاص بي‌سواد ، روشندل و معلولين از ناحيه دو دست ترتيبی اتخاذ شود كه مهر متقاضي با امضاء شخص مورد اعتمادي كه مجاز به امضاء چك از طرف آنها باشد به بانك معرفي شود.

برداشت از حساب جاری
برداشت از حساب جاري معمولا با صدور چك و به 3 به صورت زير انجام مي‌شود:
1 – صدور چك در وجه صاحب حساب:
صاحب حساب مي‌تواند چك را در وجه خود صادر نموده و براي گرفتن وجه چك به بانك مراجعه نمايد.
البته صاحب حساب مي‌تواند چك را به ظهرنويسي و امضا در پشت آن براي وصول به ديگري نيز واگذار نمايد.
2 – صدور چك در وجه حامل:
اگر چه در وجه حامل صادر شود با ارائه آن توسط دارنده (شخص حقوقي يا حقيقي)، پس از كنترل مندرجات چك و احراز هويت دارنده ، وجه چك به وي پرداخت مي‌شود.
3 – صدور چك در وجه شخص معين:
صاحب حساب مي‌تواند چك را در وجه شخص معين صادر كند در اين صورت ، آن شخص مي‌تواند يا خود براي گرفتن وجه چك به بانك مراجعه نمايد و يا با ظهرنويسي و امضا، آن را به ديگري واگذار نمايد.
نكته:
براي وصول چك مي‌توان با واگذاري آن در يكي از شعب بانك‌ها از طريق اتاق پاياپاي اسناد بانكي نيز اقدام نمود.
نکات مهم در مورد چک و برداشت از حساب جاری
مشتري محترم، به منظور استفاده بهينه از دسته چك لطفا به موارد بسيار مهم زير توجه فرماييد:
1 – اگر در قبال يك معامله يا فعاليت اقتصادي نياز به صدور چك داريد، سعي كنيد چك را در وجه شخصي معين صادركرده و حتي‌الامكان از صدور چك در وجه حامل پرهيز نماييد.
2 – در صورت كسر موجودي يا مغايرت در نوشته‌هاي متن چك، از جمله مغايرت در نوشتن مقادير ريالي و عددي ، تاريخ صدور، مغايرت امضا و خط خوردگي چك مربوطه براساس قانون چك، بدون پرداخت وجه، از طرف بانك برگشت مي‌شود.
3- توضيحات اضافي مندرج در متن چك از قبيل قيد، شرط يا تضمين يا هر اصطلاح ديگري قابل قبول نبوده و مانع از پرداخت وجه چك به دارنده آن نمي‌شود.
4 – درج تاريخ در كنار امضاي روي چك جزو امضا محسوب نمي‌شود و بانك به آن ترتيب اثر نخواهد داد.
5 – در صورتي كه در تاريخ چك حساب مربوطه كسري موجودي داشته باشد دارنده چك مي‌تواند از بانك، تقاضاي صدور گواهي عدم پرداخت چك را بنمايد.
6 – صادر كننده چك يا ذينفع يا قائم مقام قانوني آنها با تصريح بر اينكه چك مفقود، سرقت يا جعل شده و يا از طريق كلاهبرداري يا خيانت در امانت يا جرايم ديگري تحصيل گرديده، مي‌تواند كتبا دستور عدم پرداخت وجه چك را به بانك بدهد. بانك پس از احراز هويت دستور دهنده از پرداخت وجه آن تا تعيين تكليف در مرجع رسيدگي يا انصراف دستور دهنده خودداري خواهد كرد و در صورت ارائه چك، بانك گواهي عدم پرداخت را با ذكر علت اعلام شده ، صادر و تسليم مي‌نمايد. دارنده چك مي‌تواند عليه كسي كه دستور عدم پرداخت را داده شكايت نمايد و هرگاه خلاف ادعايي كه موجب عدم پرداخت شده ثابت گردد دستور دهنده علاوه بر مجازات مقرر در قانون چك (راجع به بزه صدور چك بلامحل) به پرداخت كليه خسارات وارده به دارنده چك محكوم خواهد شد .
7 – دستور دهنده مكلف است پس از اعلام به بانك ، شكايت خود را به مراجع قضايي تسليم و حداكثر ظرف مدت يك هفته گواهي تقديم شكايت خود را به بانك تسليم نمايد. در غير اين صورت پس از انقضاي مدت مذكور، بانك از محل موجودي به تقاضاي دارنده چك ، وجه آن را پرداخت خواهد كرد.
8 – اگر چكي به دليل كسر يا فقدان موجودي برگشت داده شود صاحب حساب بايد حداكثر ظرف مدت 10 روز تامين موجودي نموده و اصل چك را به بانك ارائه نمايد. در صورت كه اين كار ظرف مهلت مقرر انجام نشود ، يك نسخه از سند برگشت چك به اداره اطلاعات بانكي واقع در بانك مركزي ارسال و حساب مشتري درگير تلقي مي‌شود. به حساب‌‌هاي درگير تا رفع سوء اثر از چك‌هاي برگشتي ، دسته چك جديد داده نمي‌شود.
9 – براي هر مشتري كه در بانك مركزي داراي سوابق چك برگشتي باشد حساب جاري افتتاح نمي‌شود يا دسته چك جديد واگذار نمي‌گردد.
10 – براي رفع سوء اثر از چك‌هاي برگشتي در بانك مركزي، يكي از شرايط زير بايستي تحقق يابد :
الف – موجودي در حساب تامين و چك توسط بانك پرداخت شود.
ب – لاشه چك برگشتي توسط صاحب حساب به بانك ارائه شود.
ج – رضايتنامه رسمي محضري از ذينفع چك به بانك ارائه شود.
د – وجه چك در حساب تامين و براي مدت دو سال مسدود شود.
پس از محقق شدن يكي از شروط بالا صاحب حساب از بانك تقاضاي رفع سوء اثر نموده و بانك نيز فرم تقاضاي وي را جهت رفع سوء اثر از چك برگشتي به بانك مركزي ارسال مي‌كند.
11 – هر شخص مي‌تواند با حضور در دفترخانه اسناد رسمي به ديگري وكالت دهد كه از حساب جاري او برداشت نمايد و هر زماني كه تصميم بر ابطال وكالتنامه بگيرد بايد مراتب را كتبا به بانك گزارش دهد.
12 – مديران شركت‌ها فقط در صورتي كه در اساسنامه آنها قيد شده باشد با رعايت شرايط مندرج در اساسنامه در اين زمينه حق دادن وكالت به ديگران را دارند.
13 – به منظور آشنايي بيشتر با ضوابط و مقررات مربوط به چك و حساب جاري لطفا به قانون صدور چك با آخرين اصلاحيه مجلس شوراي اسلامي مراجعه فرماييد.
14 – چنانچه بانك تحت هر عنوان وجوهي را اشتباها يا به ناحق به صاحب حساب پرداخت و يا به حساب وي منظور نمايد و صاحب حساب وجوه مزبور را برداشت نمايد، مكلف است بلافاصله پس از اعلام بانك ، وجه مزبور و خسارات متعلقه را به بانك مسترد نمايد.
 


► حساب قرض الحسنه پس انداز بانک مسکن
حساب های سپرده سرمایه گذاری بانک مسکن ◄

بنر