سفر کارت راه حلی برای مقابله با آسیب های کرونا است

پنجشنبه ، 17 مهر 1399 ، 13:46
ایرنا/ براساس آخرین خبرهای بدست آمده، سفر کارت راه حلی برای مقابله با آسیب های کرونا است.

داستان چیست؟

وزارت میراث فرهنگی و گردشگری مدتی است که از سفر کارت رونمایی کرده است؛ سفرکارت به نوعی وام قرض الحسنه محسوب می شود که دارندگان آن می توانند ظرف 150 روز (پنج ماه) تا سقف 20 میلیون تومان از مزایایِ سفرکارت و امکانات تأسیسات رسمی گردشگری که تمام پروتکل های بهداشتی را رعایت می کنند، بهره مند شوند و با یک ماه تنفس، در 18 ماه نسبت به بازپرداخت آن اقدام کنند.

علی اصغر مونسان، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی پس از آنکه تفاهم نامه را با بانک امضا کرد، نرخ پایین سود را مزیت سفرکارت دانست و ابراز امیدواری کرد که این طرح سبب رونق صنعت گردشگری به ویژه در شرایط کنونی کشور شود و ادامه داد: اقشار مختلفی می توانند از فواید این سفرکارت بهره مند شوند. زنجیره گردشگری وسیع است، بخش عمده ای از فروش صنوف مختلف روستایی و شهری، سیستم حمل و نقل هوایی، ریلی، جاده ای و حتی درون شهری را در برمی گیرد. این طرح یک اتفاق بسیار مهم برای رونق بخش بزرگی از اقتصاد کشور خواهد بود.

وی با اشاره به اینکه «سفرکارت» جدید پس از بررسی های کارشناسی و رفع کاستی ها و نواقص سفرکارت هایی که در گذشته صادر شده بود طراحی و برنامه ریزی شده، گفت: این بار در طراحی «سفرکارت» کارشناسان و متخصصان بانکی کشور حضور داشتند و امیدواریم «سفرکارت» سبب رونق صنعت گردشگری شود.

عضو کابینه دولت دوازدهم تأکید کرد: زنجیره اشتغال در صنعت گردشگری بسیار بزرگ است و بخش های مهمی در حمل و نقل و رونق اقتصادی صنوف در شهرها و روستاها را تحت تأثیر قرار می دهد.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با بیان اینکه سفرکارت می تواند سبب رونق اقتصاد گردشگری و بطور کل اقتصاد در کشور شود ابراز امیدواری کرد تا این طرح به خوبی اجرا شود.
مونسان سهم اقتصاد گردشگری و صنایع دستی را در تولید ناخالص ملی به طور مستقیم و غیرمستقیم 11 میلیارد و 800 میلیون دلار اعلام کرد و گفت: این صنعت 6 و 8 دهم درصد از تولید ناخالص ملی را در اختیار دارد.
وی افزود: حجم گردشگری داخلی در سالهای اخیر به شدت توسعه یافته و سفر در سبد اقتصاد خانوار جایگاه ویژه ای دارد و امیدواریم با حمایت های دولت و ایجاد تسهیلات بانکی مناسب و البته رعایت شیوه نامه های بهداشتی صنعت گردشگری جایگاه خود را در سبد اقتصاد خانوار حفظ کند.
آغاز سفر کارت با 5 هزار میلیارد ریال اعتبار

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: طراحی «سفرکارت» و ارائه تسهیلات ویژه سفر در مرحله اول با اختصاص 5 هزار میلیارد ریال اعتبار آغاز می شود و در صورت استقبال امکان افزایش اعتبار در بانک عامل وجود دارد.
مونسان افزود: براساس این طرح هر فرد می تواند از تسهیلات 20 میلیون تومانی با سود تسهیلات 4 در صد و در اصل بصورت وام قرض الحسنه بهره مند شود.

رئیس جامعه هتلداران ،سفر کارت را راه حلی برای برون رفت از آسیب های ناشی از کرونا اعلام کرد و افزود: این کارت قرار نیست به تنهایی معجزه کند اما یکی از راه حل ها برای حمایت از صنعت گردشگری همین سفر کارت است.

جمشید حمزه زاده با اشاره به این که این شکل تسهیلات در دوره های نیز وجود داشت، گفت: بسیاری از ایرادهای کارت در این کارت جدید اصلاح شده وامیدواریم مردم نیز از آن استقبال کنند. هتل داران و صاحبان صنایع گردشگری نگاه و ارزیابی مثبتی از این کارت دارند.

وی درباره ضریب اشتغال هتل ها در کشور گفت: در برخی از ماه ها تابستان و تنها در برخی از هتل های کشور مانند استان های شمالی یا غربی کشور و جزیره کیش به حدود 10 درصد می رسید و قطعا در ماه جاری به دلیل آغاز سال تحصیلی این میزان دوباره پایین آمده است، ولی در کل ضریب اشغال هتل ها در کشور کمتر از 5 درصد است.

رئیس جامعه هتلداران با بیان این که نظارت جدی بر هتل ها درخصوص رعایت شیوه نامه های بهداشتی وجود دارد، گفت: مسافران نگرانی در این خصوص نداشته باشند زیرا شیوه نامه های بهداشتی به طور کامل در هتل ها رعایت می شود و نظارت کافی در این باره وجود دارد.

حمزه زاده با بیان اینکه سفر مسئولانه که تمام شیوه نامه های بهداشتی رعایت می شود به انتقال کرونا منجر نمی شود، گفت: هتلها به دلیل رعایت شیوه نامه های بهداشتی محلی برای انتقال بیماری نیستند، ولی امروزه شاهد هستیم بسیاری از مردم با اقامت در اقامتگاه های متفرقه که هیچ نظارت و شیوه نامه بهداشتی را رعایت نمی کنند دچار بیماری می شوند.

حسین اربابی، مدیرعامل کانون جهان گردی و اتومبیلرانی گفت: پیش از این نیز تجربه اجرای سفر کارت را داشته ایم، اما سفرکارت های قبلی نرخ بهره بالایی داشت، بگونه ای که گاهی تا 18 درصد نیز بهره داشت. در حالی که نرخ بهره سفر کارت ملت 4 درصد است.

او افزود: محاسن و معایب سفر کارت های قبلی بررسی شده و در نهایت با بانک عامل که یکی از بانک های ریشه دار و قدیمی است، برای امضای تفاهم نامه به توافق رسیدیم. اجرای این طرح، یک محرک جدید در بازار سفر ایجاد خواهد کرد و می تواند باعث رونق سفر و گردشگری در کشور شود.
جزئیات تسهیلات سفر کارت جدید در یک نگاه

بنابر اعلام مدیرعامل کانون اتومبیلرانی، ایرانگردی و جهانگردی هر فرد می تواند تا 5 ماه پس از دریافت سفرکارت از آن استفاده کند و بازپرداخت این مبلغ 30 روز پس از استفاده با کارمزد 4 درصد آغاز می شود.
اربابی تأکید کرد: فرد متقاضی برای بازپرداخت تسهیلات 20 میلیون تومانی یک ماه تنفس دارد.
حمایت از صنعت گردشگری، هدف سفر کارت

هدف از اجرای طرح «سفرکارت» حمایت از صنعت گردشگری و شاغلان این صنعت گسترده و هنرمندان صنایع دستی است، از این رو با اجرای این طرح 18 گروه شغلی مرتبط با گردشگری رونق می یابد. سفر کارت می تواند سبب رونق اقتصاد گردشگری و بطور کل اقتصاد در کشور شود.


► بلیت پروازهای داخلی گران شد
سقوط گذرنامه ایرانی به جایگاه ششمین گذرنامه کم‌ اعتبار جهان ! +جزییات ◄

مطالب مرتبط
بنر