آشنایی با وام بانک ملت

شنبه ، 6 مهر 1398 ، 08:31

تاریخچه بانک ملت

در سال ۱۳۵۹ بانک‌های داریوش، تهران، عمران، بیمه ایران، ایران و عرب، پارس،‌ بی‌المللی ایران، اعتبارات تعاونی و توزیع، تجارت خارجی و فرهنگیان با یکدیگر ادغام شده و با نام بانک ملت فعالیت بانکی خود را ادامه دادند. شخصیت حقوقی بانک ملت طی مصوبات هیئت وزیران به سهامی عام تبدیل شد.

بانک ملت؛ گسترش فنآوری اطلاعات و ارتباطات، مدیریت ارتباطات با مشتریان، گسترش منابع انسانی و بهبود در کیفیت ارائه خدمات و شاخص‌های عملکرد را به عنوان راهبردهای بانکی خود انتخاب است.

تسهیلات اعطایی بانک ملت

بانک ملت خدمات بانکی خود را در قالب سپرده‌ها و خدمات ریالی، تسهیلات ریالی، سپرده‌ها و خدمات ارزی؛ و تسهیلات ارزی ارائه می‌نماید.

در بخش تسهیلات ریالی؛ انواع قراردادهای وام قرض‌الحسنه، جعاله، فروش اقساطی، مضاربه، مشارکت مدنی، اجاره به شرط تملیک، خدمات بانکی ویژه بازار سرمایه،‌¬ تسهیلات ویژه مددجویان بدهکار، تسهیلات ویژه متخصصان، کارت اعتباری پرنیان (ویژه بانوان) و قراردادهای تسهیلات بانکی به چشم می‌خورد.

در بخش تسهیلات ارزی؛ قراردادهایی مانند قرارداد تسهیلات کوتاه‌مدت (ریفاینانس) ما بین بانک ملت و ECO بانک ترکیه، قرارداد تسهیلات میان‌مدت  تسهیلات مالی میان‌مدت بانک توسعه و تجارت ECO، تسهیلات ارزی جهت تأمین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی از محل حساب ذخیره ارزی، تسهیلات صادراتی در قالب اعتبار خریدار از محل منابع داخلی بانک، تسهیلات ارزی بانک‌های توسعه‌ای (شامل کوتاه‌مدت بانک توسعه و تجارت اکو و میان‌مدت بانک توسعه و تجارت اکو)، تسهیلات ارزی از محل منابع داخلی بانک، تسهیلات ارزی صادراتی میان‌مدت در قالب اعتبار خریدار BUYER’s CREDIT.

وام بانک ملت- وام قرض‌الحسنه

وام قرض‌الحسنه از وام‌های بسیار پرمتقاضی است و متأسفانه به دلیل محدودیت منابع مالی پشتیبان صندوق‌های قرض‌الحسنه، عرضه این وام‌ها به سختی و با اهداف بسیار محدودی انجام می‌شود. ساز و کار وام قرض‌الحسنه به این صورت است که قراردادی بین بانک و اشخاص حقیقی یا حقوقی منعقد شده که بانک به عنوان قر‌ض‌دهنده؛ مبلغ وجه پولی معینی را بر اساس شرایط و ضوابط خاصی به طرفین قرارداد به عنوان قرض‌گیرنده می‌پردازد. در این نوع وام،‌ فرد وام‌گیرنده صرفا موظف به بازپرداخت اصل پول است و وظیفه‌ای در قبال پرداخت سود ندارد؛ البته بانک‌ها به عنوان واسطه‌ای که ساز و کاری اداری دارند؛ جهت چرخاندن امور جاری بانک، بر هر قرارداد وام قرض‌الحسنه‌ای، مبلغ ۴ درصد به عنوان کارمزد وضع می‌کنند. اینکه هر بانک تا چه سقفی مجاز به پرداخت وام و تسهیلات به متقاضیان است؛ و همچنین تعیین کارمزد این قراردادها؛ بر عهده بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران است و سایر شعب بانکی نقشی در این موارد ندارند. سقف مجاز برای عقد قراردادهای وام قرض‌الحسنه هر بانک، برابر با مجموع سپرده‌های پس‌انداز قرض‌الحسنه نزد بانک بعد از کس مبلغ سپرده و اعمال الزامات قانونی است.

اقساط ماهیانه بازپرداخت وام‌های قرض‌الحسنه اعطایی از سوی بانک، با در نظر گرفتن نوع و محل مصرف وام، معمولا بین ۲۴ تا ۶۰ ماهه متغیر است.

روند دریافت این وام بانک ملت مانند سایر وام‌ها، شامل فراهم کردن مدارک و طی نمودن روال اداری است؛ درخواست کتبی وام از سوی متقاضی، ارائه معرفی‌نامه و فراهم نمودن سایر مدارک توسط متقاضی؛ و اخذ و بررسی درخواست کتبی متقاضی و تأیید و تصویب آن توسط مسئولین ذیربط، دریافت وثیقه و ضمانت‌های مورد نظر بانک، عقد قرارداد وام قرض‌الحسنه و اعطای تسهیلات قرض‌الحسنه مراحلی است که برای دریافت وام قر‌ض‌الحسنه باید طی شود.

وام بانک ملت؛ تسهیلات نقدی

بانک ملت در راستای رفع نیاز مالی مشتریان خود؛ اقدام به پرداخت وامی به مبلغ ۱۰۰ میلیون ریال معادل ۱۰ میلیون تومان نموده است. این وام با سود ۱۸ درصد و با اقساط بازپرداخت مساوی ۳۶ ماهه (۳ ساله) به متقاضیان پرداخت می‌شود. جهت دریافت این وام لازم است متقاضی وام یک ضامن معتبر به بانک معرفی نماید. از شروط اعطای این وام؛ عدم بدهکاری متقاضی و نداشتن وام تصفیه‌نشده به بانک است. همچنین عدم سابقه چک برگشتی در مورد وام‌گیرنده از شروط اعطای این وام است.

طرح اوج ملت طرحی در راستای برخورداری از تسهیلات و وام بانک ملت

در این سپرده لازم است سپرده‌گذار حداقل مبلغ یک میلیون ریال معادل ۱۰۰ هزار تومان را در حساب‌های ویژه طرح اوج ملت شامل دو حساب بدون دسته چک و حساب کوتاه‌مدت عادی؛ سپرده‌گذاری نماید. بعد از سپری شدن حداقل زمان تعیین‌شده برای حداقل مبلغ سپرده‌گذاری به مدت ۱۲۰ روز و بر اساس امتیازی که به حساب وی اختصاص یافته؛ در فهرست اولویت برای دریافت تسهیلات و وام بانک ملت با نرخ‌های خاص و ویژه قرار گیرد.

در این طرح این امکان برای سپرده‌گذار با شخصیت حقیق وجود دارد که امتیاز حساب خود را به یکی از بستگان درجه یک خود شامل پدر، مادر،‌ همسر و فرزند انتقال دهد. ویژگی دیگر این طرح مربوط به امکان سپرده‌گذاری به روش‌های متنوع (تدریجی و یکجا) است. سپرده متقاضی بعد از دریافت تسهیلات مسدود نخواهد شد. شخصیت‌های حقوقی نیز علاوه بر اشخاص حقیقی می‌توانند در طرح اوج ملت سپرده‌گذاری نموده و کارکنان مجموعه خود را از مزایای طرح اوج ملت بهره‌مند سازند. وثیقه‌های مورد نظر این طرح را کمیته اعتباری شعبه تعیین می‌نماید. حداقل مبلغ تسهیلات وام بانک ملت در این طرح ۲۰ میلیون ریال معادل ۲ میلیون تومان است و حداکثر مبلغ تسهیلات وام بانک ملت در طرح اوج ملت ۴۰۰ میلیون ریال است. مدت زمان در نظر گرفته شده برای بازپرداخت این تسهیلات؛ برای کارت اعتباری حداکثر ۳۶ ماه و برای فروش اقساطی خرید کالا حداکثر ۴۸ ماه می‌باشد. همچنین نرخ سودی که برای اعطای تسهیلات در طرح اوج ملت در نظر گرفته شده برای دارندگان حساب جاری بدون دسته‌چک معادل ۱۰ درصد و برای دارندگان حساب کوتاه‌مدت عادی ۱۶ درصد است.

با همه توضیحات فوق و با اینکه در مرحله نوشتن و خواندن انجام مراحل اداری بسیار آسان جلوه می‌کند؛ قابل ذکر است که در عمل، طی مراحل اداری برای دریافت وام بانک ملت کار آسانی نیست! بسیاری از افراد -از جمله اینجانب- علیرغم داشتن صلاحیت برای دریافت وام بانکی به دلایل متعدد و دست و پاگیر، مجبور به انصراف یا چشم‌پوشی از وام خود می‌شوند؛ در حالی که عده دیگری نیاز مبرم به وجوه وام بانکی در انواع مختلفش را دارند. در این بین واسطه‌هایی در فضای مجازی و واقعی، انجام عرضه و خرید انواع وام بانکی را برای صاحبان وام و متقاضیان آن آسان نموده‌اند. با وام چی همراه باشید.

 این مطلب با همکاری سایت وام چی منتشر شده و مسئولیت مطالب با نویسنده است


► درباره وام بدون سپرده بیشتر بدانید
در خصوص وام های بانک آینده بیشتر بدانید ◄

مطالب مرتبط
بنر