کامپیوترهای شخصی که سالهای سال بهعنوان کاربردیترین ابزار تکنولوژی در دنیا مورد استفاده قرار گرفتهاند، حالا به تدریج در حال بازنشستگی هستند.
در واقع ورود موج جدید دستگاههای دیجیتال شخصی هوشمند باعث شده است که کامپیوترهای شخصی حتی در نوع قابل حمل هم کم کم کنار گذاشته شوند. به این ترتیب است که محصولاتی مانند تبلتها به تدریج در حال خوردن سهم نوتبوکها از بازار دستگاههای دیجیتال شخصی قابل حمل هستند.
تحقیقات مختلفی در این زمینه انجام شده است که نشان میدهد بازار کامپیوترهای شخصی قابل حمل یا لپتاپها به سرعت در حال سقوط است تا جایی که در فصل دوم امسال بازار این محصولات بدترین عملکرد خود را در یازده سال گذشته رقم زده است. در واقع هجوم تبلتهای چند رسانهای بیشترین ضربه را به بازار کامپیوترهای شخصی قابل حمل زده است و انتظار میرود با رشد بازار این محصولات، لپتاپها به تدریج کنار گذاشته شوند.
بر اساس آخرین گزارش منتشر شده توسط موسسه تحقیقاتی iSuppli در این مورد، بازار جهانی کامپیوترهای شخصی تنها رشد فصلی6.9 درصدی را نسبت به فصل اول امسال رقم زده که این بدترين سقوط بازار کامپیوترهای شخصی قابل حمل از سال 2002 و بعد از انفجار حباب دات کام بوده است. از سال 2002 تا حالا بازار کامپیوترهای شخصی قابل حمل همیشه در فصل دوم هر سال نتایج خوبی داشته است؛ چون میزان صادرات این بازار در فصل دوم بعد از فروش جنجالی ماه ژانویه و رکود نسبی بعد از آن در روند بهبود قرار میگیرد. میزان رشد فصلی این بازار در فصل دوم سال گذشته میلادی هم تنها برابر 9/3 درصد بوده است. این روند در سالهای اخیر و با ورود تبلتها و موبایلهای هوشمند روند نزولی داشته است و حالا به بدترین رکورد خود در طول سالهای گذشته رسیده است.
این نتایج ناامیدکننده تنها به فصل دوم منتهی نمیشود و براساس آمار مشخص شده است که در نیمه اول امسال؛ یعنی در مجموع فصل اول و دوم سال 2013 بازار جهانی کامپیوترهای شخصی بدترین عملکرد خودش از سال 2003 تا حالا را به دست آورده است و کاهش 1.2 درصدی نسبت به نیمه اول سال 2012 را رقم زده است. تنها سه سال گذشته یعنی در سال 2010 صادرات جهانی کامپیوترهای شخصی در نیمه اول سال رشد 7/41 درصدی داشت. حالا کارشناسان و تحلیلگران بازار به این موضوع فکر میکنند که این روند سقوط تا چه زمانی و به چه صورتی میخواهد ادامه داشته باشد.
هر چند ورود لپتاپهای فوقباریک یا همان اولترابوکها جان دوبارهای به بازار در حال سقوط کامپیوترهای شخصی قابل حمل داد، اما حتی این محصولات هم نتوانسته است سرعت سقوط این بازار را کندتر کند. در واقع دستگاههای قابل حمل کوچکتر، سبکتر و هوشمندتری مانند تبلتها به راحتی میتوانند نظر خریداران و کاربران را به خود جلب كنند و بازار را از لپتاپهاي هرچند فوق باریک هم بربایند. از طرفی بازار داغ و پررونق اپلیکیشنها و برنامههای کاربردی هم تاثیر قابل توجهی بر تسریع روند رکود بازار کامپیوترهای شخصی قابل حمل گذاشته است.
این برنامههای کاربردی امکانات و قابلیتهای دستگاههایی مانند تبلتها و موبایلهای هوشمند را افزایش داده و آنها را به ابزارهایی مدرن و بسیار مفید تبدیل میکنند که میتوانند همیشه و همه جا کاربرانشان را همراهی کنند.
علاوه بر اینها نباید این موضوع را هم فراموش کرد که روند نوآوری و خلاقیت در بازار کامپیوترهای شخصی تقریبا متوقف شده است و این موضوع هم به روند رکود این بازار کمک زیادی میکند. از طرفی ورود تبلتهای ارزان قیمت و کاربردی هم میتواند تیر خلاصی برای بازار لپتاپهای نه چندان قابل حمل و قدیمی باشد. حالا دیگر حتی شرکتهای بزرگ تولیدکننده تراشهها و قطعات سختافزاری اولیه مورد نیاز کامپیوترهای شخصی قابل حمل هم بیشتر به طراحی و تولید قطعات اولیه تبلتها و محصولات مشابه تمایل دارند و ترجیح میدهند با روند رشد بازار و سلیقه خریداران همراه شده و سهمی از سود این بازار داغ و پررونق را به خودشان اختصاص بدهند.
دنیای اقتصاد
اخبار منتخب بانکی دات آی آر:
================
- پرطرفدارترین رشتههای کنکور 92
- رمزی که هیچ گاه نمیشکند!
- قیمت سیم کارت کد ۱ در بازار
- رتبه هاي اول و آخرخدمات پس از فروش خودرو
- نرخ ارز،طلا وسکه نیم روز۱۳ مرداد ۹۲
- سالم ترین راه های فرونشاندن عصبانیت
- مرغ همسایه همه جای دنیا غاز است!
- پیدا شدن کیف پول بعد از۲۴ سال/عکس
- سفره خانوارايراني در هفته اول و آخر دولت احمدينژاد +جدول
- قیمت جدید رهن و اجاره مسکن در تهران /جدول
- کاهش ۶ میلیارد دلاری تجارت خارجی کشور
- ایران مالک معنوی پسوند اینترنتی “خلیج فارس” شد
- ۱۰ راه و دلیل برای شروع دوباره
- همه برند دارند جز ایران!
- ۶۰ میلیارد دلار پول ایران بلوکه شد