ارسال پیامک جعلی ثنا یکی از شگردهای مجرمان سایبری

رئیس پلیس فتا استان گیلان اظهار داشت: با وجود تاکیدات زیاد پلیس در خصوص پیامک‌های جعلی سامانه ثنا، متاسفانه باز هم تعدادی از همشهریان در دام این گونه پیامک ها می افتند.

پایگاه اطلاع‌رسانی پلیس فتا: سرهنگ امیرحسین نقی‌مهر، رئیس پلیس فتا استان گیلان در این خصوص گفت:در این روش از کلاهبرداری فرد کلاهبردار با جعل آدرس اینترنتی سامانه ثنا پیامکی با محتوا‌هایی نظیر ابلاغیه، ثبت شکایت در سامانه و… که درنهایت به یک لینک پرداخت برخط منتهی می‌شود برای شهروندان ارسال می‌کنند و ازآنجایی‌که برخی از شهروندان از این سامانه‌ها و نحوه فعالیت آن‌ها آگاهی ندارند و مبلغ عنوان‌شده نیز بسیار ناچیز است روی لینک کلیک کرده و اقدام به عملیات پرداخت وجه می‌کنند.

وی افزود: لینک معرفی‌شده در این پیامک‌ها حاوی یک بدافزار است، زمانی که بر روی لینک در پیامک کلیک کرده یک بدافزار در گوشی وی نصب شده است، و به این شیوه در دام سودجویان قرار گرفته و صدها پیامک از شماره موبایل وی برای شماره های ناشناس ارسال شده و ناخواسته در حلقه کلاهبرداری سودجویان قرار خواهد گرفت.

سرهنگ نقی‌مهر یاد آور شد: پیامک ارسالی از سوی قوه قضاییه فاقد لینک می‌باشد و چنانچه افراد پیام‌هایی تحت نام ثنا (سامانه ثبت‌نام الکترونیک قضایی) دریافت کردند که در آن‌ها پرداخت مبلغی، هرچند کم درخواست شده بود، آن‌ پیام جعلی است.

این مقام مسئول بیان داشت: در فرآیند سامانه ابلاغ الکترونیک و اطلاع رسانی‌های قضایی کلیه درگاه های دسترسی به سامانه های رسمی قوه قضائیه صرفا از طریق پایگاه adliran.ir در اختیار ذینفعان دستگاه قضایی قرار می‌گیرد و با سرشماره پیامکی adliran می‌باشد.

رئیس پلیس فتا استان گیلان از شهروندان خواست: در صورت مواجهه با موارد مجرمانه و مشکوک می‌توانند مراتب را از طریق سایت پلیس فتا به آدرس www.Cyberpolice.ir و یا با شماره تماس 096380 به مرکز فوریت‌های سایبری پلیس فتا گزارش کنند.

به اشتراک بگذارید
فریناز مختاری
فریناز مختاری
مقاله‌ها: 35586

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *