بانکی دات آی آر: در مرغداریهای سطح کشور به هیچ عنوان از هورمون در مرغ برای رشد مصرفی استفاده نمیشود.
به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان؛ هرچند که طی ماههای اخیر استفاده از هورمون در رشد مرغ مصرفی زیاد شنیده شده اما در این میان کارشناسان دیدگاههای متفاوتی دارند به گونهای که یکی از اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس استفاده از هورمون را در رشد مرغ مصرفی مرغداریها تایید کرده، در حالیکه دیگر کارشناسان و مسئولین استفاده از هورمون در مرغ را شایعهای بیش نمیدانند و به همین خاطرتاکید میکنند که نباید این موضوع از سوی مردم مورد توجه قرار گیرد و در همین راستا رئیس هیات مدیره انجمن صنفی مرغداران استان گیلان با تاکید بر سلامتی مرغ تولیدی در کشور، از اظهار نظر غیر کارشناسی برخی مسئولین انتقاد کرد.
حبیب اسدالله نژاد رئیس هیات مدیره انجمن صنفی مرغداران استان گیلان در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان در این خصوص گفت: در بحث استفاده از هورمون در مرغ اظهار نظرهای غیر کارشناسی از سوی افراد مختلف مطرح شده است.
وی ادامه داد: در سطح کشور واحدهای مرغداری به هیچ عنوان از هورمون استفاده نمیکنند و از طرفی اعتقاد من این است که در موضوع استفاده از هرمون افرادی که اظهار نظر کردهاند آن را با آنتی بیوتیک در مرغ اشتباه گرفتهاند.
رئیس هیات مدیره انجمن صنفی مرغداران استان گیلان گفت: هرچند که چنین اظهاراتی در چند ماه اخیر در جامعه زیاد شنیده میشود اما بنده با قاطعیت عرض میکنم که استفاده از هورمون در پرورش طیور وجود خارجی ندارد.
اسدالله نژاد در ادامه گفت: در اروپا و ایران به هیچ عنوان مرغ هورمون دار تولید نشده و تنها هورمون به سبب پروتئین سازی در بدن دام استفاده میشود و نکته حائز اهمیت در این است که میزان رسوب در بدن دام به حدی نیست که در مصرف کننده تأثیر داشته باشد و از طرفی دلیل اصلی رشد سریع طیور اصلاح ژنتیکی است که روی نژاد گوشتی صورت گرفته، واین در حالیست که ضریب تبدیل مرغ در ایران بین 1.7 الی 2 دهم و سن کشتار 38 الی 50 روزاما در کشورهای آمریکا و برزیل که پیشرو صنعت طیورند ضریب تبدیل بین 1.4 الی 1.6 دهم و سن کشتار 35 الی 42 روز است.
وی خاطر نشان کرد: پرورش طیور در مرغداریها کاملاً از نظر تهویه، حرارت، جیره غذایی و شرایط بهداشتی مطابق با استانداردها است و از سوی دیگر ویتامینهای مجاز در آب مصرفی واکسیناسیونها به شکل علمی مورد استفاده قرار میگیرد زیرا این امر منجر به ایمنی طیور در برابر عوامل ویروسی میشود.
رئیس هیات مدیره در خصوص استفاده از آنتی بیوتیک ها تصریح کرد: همواره لستفاده از آنتی بیوتیک ها برای پیشگیری در اروپا وایران ممنوع بوده و تنها نکته حائز اهمیت در این میان عدم باقی مانده آنتی بیوتیک در مرغهای مصرفی است که خوشبختانه در چند سال اخیر رشد خوبی در رعایت ضوابط مربوطه داشته است.