مهران شريفي، مدير اداره نظامهاي پرداخت بانک مرکزي با تشريح وضعيت بانکداري الکترونيک در پنجمين همايش تجارت الکترونيک با بيان اين مطلب اظهار داشت: بانک مرکزي اقدامات بسياري را در جهت فراگيري بانکداري الکترونيک انجام داده است که در اين رابطه ارائه خدمات در قالب انواع پرداختهاي الکترونيکي، راهاندازي ساتنا، اتاق پاياپاي الکترونيک، کيف پول الکترونيک و غيره از آن جمله است.
شريفي اظهار داشت: به هر پرداختي که بدون استفاده از ابزارهاي سنتي، يا بدهکار شدن يک حساب بانکي و بستانکار شدن يک حساب بانکي در فضاي الکترونيک صورت گيرد، پرداخت الکترونيک اطلاق ميشود. وي ابراز داشت: استفاده از کارت در فروشگاهها، پرداخت قبوض از طريق خودپرداز، اينترنت، تلفن و غيره از جمله اقداماتي است که در فضاي اينترنت فراهم شده است. شريفي عنوان کرد: همان گونه که پل ارتباطي بين کارتهاي بانکي از طريق مرکز شتاب برقرار شده است، بايد پل ارتباطي بين حسابهاي بانکي هم برقرار شود.
مدير اداره نظامهاي پرداخت بانک مرکزي اظهار داشت: در همين رابطه بانک مرکزي سيستم ساتنا را راهاندازي کرده که در حال حاضر استفاده از آن با مراجعه حضوري به شعبه امکانپذير است و در آينده استفاده از خدمات ساتنا نيز بدون مراجعه به شعبه امکانپذير خواهد بود.
وي به اثرات ساتنا در نظام بانکي اشاره کرد و گفت: مراجعه کمتر به شعب بانکها، کاهش ترددهاي درون شهري، کاهش ريسک خطرات سرقت يا گم شدن پول، امکان حواله پول به بانک ديگر در شهرهاي ديگر بدون نياز به افتتاح حساب در بانکهاي متعدد از جمله تاثيرات مثبت استفاده از ساتنا در نظام بانکي است.وي از راهاندازي اتاق پاياپاي الکترونيک خبر داد و گفت: اين سامانه نيز همانند ساتنا امکان انتقال پول از يک بانک به بانک ديگر را فراهم ميکند و در پرداختهاي خود مثل پرداخت حقوق کارکنان مورد استفاده قرار ميگيرد.
شريفي اظهار داشت: استفاده از کارت خريد اعتباري اين امکان را به مشتريان ميدهد که امروز خريد کنند و يک ماه تا چهل روز ديگر پول را بپردازند.
مدير اداره نظامهاي پرداخت بانک مرکزي افزود: کيف پول الکترونيکي نيز در پرداختهاي بسيار خرد در سيستمهاي حمل و نقل عمومي به عنوان ابزاري براي پرداخت الکترونيک مورد استفاده واقع ميشود.
منبع: روزنامه دنیای اقتصاد