اسکناس‌های جدید وارد بازار شدند + تصاویر

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، اسکناس های جدید برای بسیاری از مردم جذابیت قابل توجهی دارد. ترکیب و طراحی علاوه بر هویت یک ملت، برای بسیاری از کلکسیون دارهای اسکناس هم قابل تامل است. بانک مرکزی ایران  هم در جدیدترین طراحی های خود چندین اسکناس را به روزرسانی و تغییرات قابل توجهی را روی آن اعمال کرده است.

شاید در اولین نگاه مهمترین تفاوتی که در این اسکناس‌ها دیده می شود، حذف چهار صفر باشد؛ اما قصه از کجا شروع شد؟

ایده حذف صفر، ایده جدیدی نبود، اما هرگز اجرایی نشده بود، تا اینکه مرداد سال گذشته پس از کش و قوس‌های بسیار، هیئت دولت لایحه پیشنهادی این طرح را تصویب کرد و در پانزدهم اردیبهشت ۱۳۹۹ مجلس شورای اسلامی کلیات لایحه حذف چهار صفر و تبدیل پول ملی ایران از ریال به تومان را به تصویب رساند و در مرحله آخر این طرح تائید شورای نگهبان را گرفت تا به تدریج دوره گذار خود از ریال به تومان را طی کند؛ بنابراین بانک مرکزی و دیگر ارگان‌های اجرایی به دنبال برنامه‌هایی برای ایجاد آمادگی روانی در مردم شدند که یکی از این گام‌ها کمرنگ کردن چهار صفر در اسکناس‌های جدید است. بر همین اساس بانک مرکزی اقدام موثر خود را در این زمینه در سال ۹۹ به انجام رساند و در آستانه سال نو، از اسکناس‌های ۱، ۲، ۵ و ۱۰ هزار تومانی و ایران چک ۱۰۰ هزار تومانی جدید رونمایی کرد.

ویژگی‌های اسکناس‌های چاپ جدید

در طراحی این اسکناس‌ها از عناصر مذهبی، فرهنگی، هنری و تاریخی کشور استفاده شده و این اسکناس‌ها دارای خصوصیات امنیتی نظیر واترمارک سه بعدی، الکتروتایپ و نخ امنیتی است.

ویژگی دیگر اسکناس‌ها این است که تمامی آن‌ها در قالب، اندازه و ساختار‌های واحد، توزیع می‌شوند که نسبت به اسکناس‌های قدیمی سایز کوچکتر و استانداردی دارند و به راحتی در کیف‌های پول جای می‌گیرند به علاوه این اسکناس‌ها با توانمند سازی داخلی و استفاده از کاغذ اسکناس داخلی چاپ و بیشترین امنیت را در برابر جعل دارد،

طراحی و عرضه اسکناس‌های جدید هزینه اضافی بر کشور تحمیل نمی‌کند، زیرا عمر مفید اسکناس در کشور ما ۵ سال است و چاپ و توزیع اسکناس همواره و طبق روال توسط بانک مرکزی انجام شده است. اما مهم‌ترین ویژگی اسکناس‌های جدید کمرنگ کردن چهار صفر است که خبر از آمادگی بانک مرکزی برای اجرای طرح حذف چهار صفر از پول ملی می‌دهد.

حفظ ارزش ذاتی سکه نسبت به ارزش اسمی

بانک مرکزی در سال جدید نگاه ویژه‌ای هم به سکه و اصطلاحا مسکوکات دارد. به گفته امیر شکری، رئیس سازمان تولید اسکناس و مسکوک، در خصوص مسکوکات، بانک مرکزی در نظر دارد ارزش ذاتی مسکوکات بیشتر از ارزش اسمی آن نشود.

به عقیده این مسئول، «البته باید به این نکته هم توجه کنیم که ضرب سکه باید متناسب با قیمت فلزات به کار رفته در آن باشد. به علاوه، سرانه مسکوک در ایران ۲۵ عدد به ازای هر نفر ایرانی است، در حالی که در اروپا سرانه مسکوکات به ۲۰۰ عدد می‌رسد که نشان می‌دهد اقبال زیادی به مسکوکات در ایران وجود ندارد. همچنین انتظار می‌رود با آمدن کیف‌پول‌های الکترونیک، پرداخت‌های خرد به این سمت هدایت شود.»

بدین ترتیب، در سال ۱۴۰۰ بخشی از اسکناس‌های در دست مردم، با توجه به حذف ۴ صفر پول ملی طراحی و در اختیار قرار گرفته که جنبه آموزشی نیز خواهد داشت.

به اشتراک بگذارید
فریناز مختاری
فریناز مختاری
مقاله‌ها: 35586

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *