افزايش سرمايه بانک‌‏ها را بلافاصله به توليد تزريق مي‌‏کنيم

راه‌‏هاي مختلفي براي کاهش نرخ تورم وجود دارد که يکي از آنها افزايش توليد است.رئيس کل بانک مرکزي در جلسه مديران خانه‌‏هاي صنعت و معدن استان‌‏ها که در بانک مرکزي تشکيل شد، با بيان اين مطلب اظهار داشت: بحث عرضه و تقاضا در مورد نرخ تورم مطرح است و ما در شرايط حاضر بحث عرضه را مورد تاکيد قرار داده‌‏ايم. نرخ تورم طي يک سال گذشته به طور ميانگين بيش از 24 درصد بوده و قرار است تا پايان سال آن را کاهش دهيم. در اين راستا بايد از واحدهاي توليدي و صنعتي حمايت کنيم.
محمود بهمنی افزود: باتوجه به شرايط فعلي مي‌‏بايست منابع ارزي را مديريت کرده، براي واردات مواد اوليه، واسطه‌‏اي و ماشين‌‏آلات اولويت قائل شويم. در شرايطي که کارخانه‌‏هاي ما به مواد اوليه احتياج دارند، انصاف نيست که اين منابع صرف ورود کالاهايي شوند که دردي از اقتصاد ما دوا نمي‌‏کنند. ما بايد دراين زمينه بر برنامه‌‏هاي ميان‌‏مدت و کوتاه‌‏مدت تاکيد کنيم.
وي در مورد بحران به وجود آمده در آمريکا و اروپا و تزريق ميلياردها دلار به صنعت اين کشورها عنوان کرد: در حقيقت ما قبل از آن‌‏ها به اين نکته رسيديم و اين راه را راه درستي مي‌‏دانيم. شايد برخي فکر مي‌‏کردند که با اين کار منابع به جامعه تزريق مي‌‏شود و بر اثر افزايش پايه پولي، تورم نيز افزايش مي‌‏يابد اما اين نظرات بدون توجه به شرايط در بخش توليد و صنعت است و در واقع تا زماني که بيماري ايجاد نشده، بايد با واکسن جلوي آن را گرفت ولي زماني که بحران ايجاد شد، بايد خيلي هزينه کرد تا بهبودي حاصل شود.
رييس کل بانک مرکزي گفت: ما اکنون شروع به اصلاح بافت مالي بانک‌‏ها کرديم و معتقديم با چالشي که در آن سوي مرزها ايجاد شده، بايد بانک‌‏هايمان را تقويت کنيم.
بهمني ادامه داد: اگر بانک‌‏ها افزايش سرمايه بدهند، آن را بلافاصله به توليد تزريق مي‌‏کنيم و براي تحقق اين بخش، کنترل و نظارت را ملاک کارمان قرار داده‌‏ايم.
وي همچنين يکي از امن‌‏ترين راهکارها براي نگهداري وجوه حساب ذخيره ارزي را افزايش سرمايه بانک‌‏ها از اين محل عنوان کرد و افزود: دارايي‌‏هاي ما بايد به ثروت تبديل شود نه هزينه.
بهمني شرايط فعلي را به مثابه فرصت مناسبي دانست که بانک‌‏ها مي‌‏توانند دارايي‌‏هاي مازاد را بفروشند و سهام شرکت‌‏هاي تحت پوشش خود را واگذار کنند.
وي تصريح کرد: وقت آن فرا رسيده است که دولت با بخش خصوصي رقابت نکند و در حقيقت نقش خود را که نظارت است، ايفا کند.
رييس کل بانک مرکزي با اشاره به اين که مشکلات در بخش توليد زياد است، افزود: همه اين مشکلات را بانک‌‏ها نمي‌‏توانند حل کنند، بلکه مجموعه دست اندرکاران بايد دست به دست هم بدهند تا بتوانند موانع را از سر راه توليد و صنعت بردارند.

منبع: خبرگزاری ایلنا

به اشتراک بگذارید
فریناز مختاری
فریناز مختاری
مقاله‌ها: 35586

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *