اهمیت صرفه جویی در اقتصاد خانواده

 

غیر از حوزه های تولید و توزیع، چگونگی هزینه کرد و مصرف درآمدها و امکانات، خود تاثیر مستقیمی در تحقق اهداف دارد و نمی توان به سادگی از کنار آن گذشت.

به گزارش بانکی دات آی آر، اینکه می گویند صرفه جویی درست مصرف کردن است تبدیل به یک شعار آزار دهنده شده است اما حقیقت این است که مدیریت درست منابع و مصارف اهمیت بالایی در اقتصاد و زندگی ما دارد.

اگر همه امکانات و منابع مالی و انسانی در حوزه تولید، بسیج گردد و تولیدات اقتصادی در همه بخش های آن افزایش یابد و حتی این ثروت تولیدی از طریق هدفمندی یارانه ها به عنوان یکی از روش های توزیع مناسب و عادلانه ثروت به درستی توزیع شود، اما اگر در حوزه مصرف و هزینه به درستی عمل نشود، نمی توان به اهداف اقتصادی دست یافت؛ زیرا مصرف نادرست و بی رویه کالا یا خدمات و ثروت به دست آمده از تولید، می تواند تاثیر منفی بر روند شکوفایی اقتصادی و رشد صحیح آن به جا گذارد و جامعه را به سوی مصرف بی رویه و از دست رفتن منابع و امکانات سوق دهد.

یکی از عوامل سه گانه مهم در حوزه اقتصاد و دانش آن، مصرف است؛ زیرا مصرف و چگونگی آن، یکی از سه مولفه اصلی اقتصاد را تشکیل می دهد و بی توجهی به آن دو، بخش دیگر را نیز متاثر می سازد. تاثیر و تاثر سه گانه های اقتصادی یعنی تولید، توزیع و مصرف، امری پوشیده بر کسی نیست، لذا در آموزه های وحیانی، بخشی از مباحث اقتصادی به مساله مصرف اختصاص یافته است.

این که مصرف بی رویه و نادرست، ظلم، جرم و گناه دانسته می شود، از آن روست که هرگونه بی عدالتی موجب خروج از مسیر اهداف و فلسفه آفرینش است، پس اگر عملی در هر مرتبه ای برخلاف عدالت و اهداف آفرینش باشد، به عنوان خروج از خلقت، عدالت و فلسفه الهی معرفی می شود و عقوبت و مجازات های مناسب خود را می طلبد.

برای صرفه جویی درست می توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

جاهایی که پول‏هایتان را هدر می‏دهد، شناسایی کنید

خنزر و پنزرهایی که پول بالایشان می‏دهید و هرگز هم به چشم نمی‏آیند. غذاهای که بیرون می‏خورید و هیچ ارزشی غذایی ندارد. کارت‏های هدیه یا خرید که دست آخر فقط با آن پیاز و سیب‏زمینی یا زیور آلات می‏خریم. به این مواد متفرقه که پول بالایشان می‏دهیم سوراخ‏های پولی می‏گویند. این متفرقات پول‏های شما را می‏مکند و جیب‏ها را خالی می‏کنند و آنقدر ضروری نیستند که شما جیب‏هایتان را پر از خالی کنید. سعی کنید آهسته آهسته این سوراخ‏ها را بگیرید.

– از تحریک اشتهای خریدتان حذر کنید

مسلما فروشگاه‏هایی هست که هوش از سر شما می‏برد و شما را برای وسایل غیرضروری وسوسه می‏کند اما شعار شما باید این باشد: «هرگز چیزی که نیاز ندارم نمی‏خرم.» شاید به جایی بروید که لوازم تزیینی زیبا و اسنک‏ها و موادغذایی اشتها برانگیز و مصنوعات زیبایی داشته باشد. اما شما باید جلو خود را بگیرید، اگر نمی‏توانید بهتر است دفعات و تعداد آن را کم کنید. برای این کار همراه خود یک فهرست از احتیاجات به همراه ببرید و در فروشگاه فقط سراغ آنها بروید.

– خرید‏های ویژه به روش مخصوص

اگر در جایی زندگی می‏کنید که امکان خرید از طریق اینترنت را دارید این راه خوبی است که از فروش ویژه‏های اینترنت بعضی از لوازم خود را که می‏دانید بعدا به آن نیاز دارید و قیمت آن هم اکنون مناسب‏تر است خریداری کنید. با این کار تقریبا ۲۰درصد از پول‏تان را صرفه‏جویی می‏کنید.

– گول زرق و برق غذاهای بیرون را نخورید

رستوران‏ها از خوردن یک وعده شام ساده با دسر بسیار سود می‏برند. معمولا غذایی که شما بیرون میل می‏کنید. ۳ برابر برایتان حساب می‏شود. اگر برای مثال عادت دارید ۳ بار در هفته بیرون شام بخورید این عادت را به یک بار تقلیل دهید.

– هزینه‏ها را مدیریت کنید

هر خرجی که در زندگی‌تان پیش می‌آید را نپذیرید اگر برای تعمیر ماشین مبلغی را به شما پیشنهاد می‌کنند بهتر است آن را به مراکز دیگر هم نشان دهید.

– تخفیف‏ بگیرید

این روزها بیشتر شرکت‏ها تخفیف برای اجناس و کالاهایشان قائل می‏شوند. بیشتر این تخفیف‏ها برای این است که مشتری را جلب کند. یا بعضی از مواقع حراج های فصلی انجام می‌شود که از آن استفاده کنید.

– همیشه در جستجوی علت باشید

گرفتن بعضی از سوراخ‏های پولی کار راحتی است البته به شرطی که دقت در مخارج و جزئیات را فراموش نکنید. برای مثال استفاده از لامپ کم مصرف، خاموش کردن شوفاژهای اضافی، کمپوت کردن میوه‌های رسیده که ممکن است به زودی خراب شود، شما می‌توانید صرفه جویی قابل ملاحظه‌ای بکنید.

– یک دفتر حسابداری برای خود باز کنید

از ماه آینده شروع کنید یک فهرست از بزرگ‏ترین مخارج و ریزترین آنها بنویسید و مقدار پول یا موجودی خود را هم در گوشه‏ بالای فهرست یادداشت کنید و هر زمان بیرون می‏روید این دفترچه کوچک را با خود داشته باشید حتی اگر قصدتان خرید نیست، این کار به شما کمک می‏کند از خریدن غیر ضروریات منصرف شوید و حساب احتیاجات خود را هم داشته باشید.

– به خودتان اجازه سرگرمی بدهید

وقتی شما دخل و خرج خود را با هم هماهنگ کنید می‏توانید با استطاعت مالی حاصل از این صرفه‏جویی با خیالی آسوده گاهی اوقات سرگرمی هم داشته باشید و دستی به جیب ببرید. «وقتی خزانه‏تان خالی است شما محکوم به سکوت هستید» و این صرفه‏جویی‏ها برای شما سوپاپ اطمینان است. شما صرفه‌جویی کنید و در جایی‌که لازم است با پول حاصل از صرفه‌جویی، به اهداف مالی بزرگتر برسید.

اخبار منتخب بانکی دات آی آر:

=================

 

 

 

به اشتراک بگذارید
فریناز مختاری
فریناز مختاری
مقاله‌ها: 35586

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *