ايرانی ها در توليد و ثروتمندی ۲ پله صعود کردند

 

صندوق بين المللي پول اعلام كرد، ايراني ها با ارتقاي دو پله اي در جايگاه توليد و ثروتمندترين مردم جهان طي سال ۲۰۰۹ به عنوان هفتاد و دومين كشور در ميان ۱۸۲ كشور شناخته شدند.

آمارهاي منتشر شده از سوي صندوق بين المللي پول نشان مي دهد ايران در جايگاه ثروتمندترين كشورهاي جهان در سال ۲۰۰۹ با صعود دو پله اي نسبت به سال قبل از آن مواجه شده است.

به گزارش بانکی دات آی آر به نقل از فارس اين نهاد بين المللي سرانه توليد ناخالص داخلي ايران بر اساس قدرت خريد در سال ۲۰۰۹ را ۱۱ هزار و ۱۷۲ دلار اعلام كرده است كه اين رقم نسبت به سال قبل از آن ۱۴۶ دلار افزايش داشته است.

 

 

سرانه توليد ناخالص داخلي بر اساس قدرت خريد به عنوان شاخص ثروتمندي مردم در محافل اقتصادي شناخته مي شود. بدين ترتيب ايران در سال ۲۰۰۸ با رقم ۱۱ هزار و ۲۶ دلاري سرانه توليد ناخالص داخلي بر اساس قدرت خريد به عنوان هفتاد و چهارمين كشور ثروتمند جهان شناخته مي شد كه در سال ۲۰۰۹ با ارتقاء دو پله اي در جايگاه هفتاد و دوم در ميان ۱۸۲ كشور قرار گرفته است.

ثروتمندترين مردم جهان در سال ۲۰۰۹ مردم قطر شناخته شده است. سرانه توليد ناخالص داخلي اين كشور بر اساس قدرت خريد در سال ۲۰۰۹، بيش از ۸۳ هزار دلار اعلام شده است.
لوگزامبورگ با ۷۸ هزار دلار، نروژ با ۵۲ هزار دلار، سنگاپور با ۵۰ هزار دلار، برونئي با ۴۹ هزار دلار، امريكا با ۴۶ هزار دلار، سوئيس با ۴۳ هزار دلار، هنگ كنگ با ۴۲ هزار دلار، هلند با ۴۰ هزار دلار و ايرلند با ۳۹ هزار دلار به ترتيب در رتبه هاي دوم تا دهم از اين نظر قرار گرفته اند.

رتبه برخي ديگر از كشورها كه بالاتر از ايران قرار دارند عبارت است از: کويت ۱۳، امارات ۱۶، انگليس ۲۰، آلمان ۲۱، فرانسه ۲۲، ژاپن ۲۴، بحرين ۳۳، عمان ۳۶، عربستان ۳۹، روسيه ۵۲، ليبي ۵۵،و تركيه ۶۶.

كشورهاي برزيل، آفريقاي جنوبي، پرو، تونس، الجزاير، چين، مصر، اردن، اندونزي، عراق، و سوريه از جمله كشورهايي هستند كه در رتبه اي پايين تر از ايران قرار گرفته اند.

جمهوري دموكراتيك كنگو نيز با سرانه توليد ناخالص داخلي ۳۳۶ دلاري بر اساس قدرت خريد در جايگاه ۱۸۲ جهان قرار گرفته است.

به اشتراک بگذارید
فریناز مختاری
فریناز مختاری
مقاله‌ها: 35586

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *