بانکداری الکترونیک ، مشوق بانکداری سبز

 

استفاده کنندگان دائمی از خدمات بانکداری الکترونیک به خوبی می دانند که این شیوه از بانکداری علاوه بر صرفه جویی در وقت از جهات مختلف به نفع محیط زیست است.

به گزارش بانکی دات آی آر، بانکداری الکترونیک را می توان بانکداری سبز نامید چرا که از یک سو باعث کاهش مصرف کاغذ و مشتقات آن می شود. اگر یک بار هم پای شما به شعبه بانک باز شده باشد حتما مشاهده کرده اید که روزانه چندین برگ و سر برگ به بهانه های مختلف به عنوان فیش ، چک نویس و سایر نوشت افزار به ظاهر ضروری هدر می رود.

این در حالیست که بانکداری الکترونیک فاقد هر نوع مصرف گرایی بیهوده در خصوص مصرف کاغذ می باشد . از دیگر روی ترویج بانکداری الکترونیک مصرف اسکناس را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد.

حقیقت این است که چاپ اسکناس علاوه بر هزینه های سنگین خسارات زیادی هم به محیط زیست وارد می کند. البته نمی شود به این زودی ها پول را حذف کرد و یا پول الکترونیک را جایگزین آن کرد . حتی برخی کار شناسان بر این باورند که به هیچ روی نمی توان اسکناس را در مبادلات حذف کرد اما حقیقت این است که حد اقل می توان میزان مصرف پول و تژدید چاپ پول را به میزان قابل توجهی کاهش داد.

مهم‌ترین ثروت بشر همانا محیط زیست زیبا و خدادادی است سالهاست به بهانه «زیست بهتر» به مخاطره انداخته‌ایم و اکنون که با تهدید‌های زیست محیطی همچون تولید گاز‌های گلخانه‌ای، آلودگی هوا، بحران آب و… و ده‌ها مشکل دیگر عرصه را بر خود تنگ کرده‌ایم، دریافته‌ایم برای زیست بهتر چاره‌ای جز حفظ و حراست و ترمیم خسارت‌های محیط زیستی نداریم.

بخشی از رسالت اجتماعی بانک ها حمایت از محیط زیست است که طی سالیان تلاش های متعددی در این خصوص انجام گرفته است. برخی از این اقدامات مستقیم و برخی غیر مستقیم در این عرصه موثر بوده اند فعالیتی مثل توسعه بانکداری الکترونیک به صورت غیر مستقیم در حراست از محیط زیست تاثیر گذار است اما حقیقت این است که برخی بانک ها با ارائه کارت های هدیه و کارت های فروش ابزارکشاورزی و… کوشیده اند لزوم توجه به محیط زیست را نهادینه کنند.

اخبار منتخب بانکی دات آی آر:

================

 

به اشتراک بگذارید
فریناز مختاری
فریناز مختاری
مقاله‌ها: 35586

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *