بانک‌ها از فروش اوراق مسکن استقبال نمی‌کنند

بانکی دات آی آر: محمدحسن مرادی درباره مجاز شدن فروش اوراق توسط سایر بانک ها، اظهار داشت: در رابطه با ورود سایر بانک‌ها به ارائه تسهیلات خرید مسکن هم شاهد آن بودیم که با شکسته شدن انحصار بانک مسکن، اتفاقی در بازار نیفتاد و بانک‌های تجاری هم از پرداخت این وام‌ها به صورت جدی استقبال نکردند.

 

وی ادامه داد: دو موضوع برای بانک‌های تجاری بسیار اهمیت دارد. اولین موضوع، بازدهی تسهیلات و دومین موضوع هم مدت بازپرداخت تسهیلات است که هر چه بازدهی تسهیلات بیشتر و مدت زمان بازپرداخت کوتاه تر باشد، برای بانک‌های تجاری ارجحیت دارد.

 

این مقام مسئول با بیان اینکه به این دو دلیل بعید می‌دانم بانک‌ها رغبتی برای ورود به این حوزه داشته باشند، گفت: تسهیلات بخش مسکن، دوره بازپرداخت طولانی باید داشته باشد و نرخ سود آن معمولا پایین است بنابراین پرداخت این وام‌ها برای بانک‌های تجاری جذابیتی را ایجاد نمی‌کند.

 

مرادی با بیان اینکه پیش‌بینی می‌شود با ورود سایر بانک‌ها به حوزه فروش اوراق تسهیلات مسکن هم در بازار اتفاقی نمی‌افتد، ادامه داد: این انحصاری که از آن حرف می‌زنند یک انحصار طبیعی است چرا که اساسا انتشار اوراق تسهیلات مسکن جذابیتی ندارد که گفته شود این جذابیت‌ها منحصر به بانک مسکن است و حالا با ورود سایر بانک‌ها انحصار بانک مسکن شکسته شده است.

 

وی افزود: هر چند که نرخ اوراق از نرخ دستوری تبعیت نمی‌کند اما بانک‌ها هم توان مدیریت و کنترل نرخ را ندارند چرا که شرایط بازار نرخ‌گذار است.

 

مدیر کل طرح و برنامه بانک مسکن گفت: در صورتی که بانک‌ها از ورود به انتشار و فروش اوراق تسهیلات مسکن استقبال کنند، در نهایت یک بخشی از تامین مالی بخش مسکن را که مناسب دهک‌هایی است که توان بازپرداخت تسهیلات در زمان کم‌تری را دارند، برعهده می‌گیرند.

 

مرادی با تاکید بر اینکه  بانک‌های دیگر ممکن است به شکل تخصصی وارد این حوزه نشوند و ممکن است منابع تسهیلات را در بخش دیگری مصرف کنند، ادامه داد: اگر منابع را در بخش مسکن به مصرف برسانند، در این صورت به نفع بازار مسکن است اما اگر تسهیلات در بخش‌های دیگری مصرف شد، این اقدام تهدیدی برای بازار مسکن خواهد بود و یک قدرتی جذب سپرده را از باک مسکن خارج می‌کند.

 

وی افزود: در صورتی هم که بانک‌ها رغبتی به ورود به حوزه انتشار اوراق نشان ندهند، همین شرایط حال حاضر بازار حفظ می‌شود.

منبع: ایلنا
به اشتراک بگذارید
فریناز مختاری
فریناز مختاری
مقاله‌ها: 35586

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *