بانک بی مجوزی که به فعالیت ادامه می دهد!

 

موج نگرانی و بلاتکلیفی مردم وقتی بیشتر می شود که به رغم اعلام این مقام عالی بانک مرکزی شعبه های بانک قرض الحسنه مهر ایران هنوز به فعالیت خود ادامه می دهند . . .

در حالی که بیش از یک هفته از اعلام اتمام مجوز بانک قرض الحسنه مهر ایران می گذرد شعبه های این بانک هنوز به فعالیت می پردازند و این امر سرگردانی و بلاتکلیفی مردم و مشتریان این بانک را فراهم آورده است .

بانک قرض الحسنه مهر ایران که در آذرماه سال ۸۶ با دستور محمود احمدی نژاد و مشارکت بانک های دولتی تأسیس شده بود در طول مدت فعالیت خود ۴۴۶ شعبه مکانیزه درا در سراسر کشور دایر کرد . این بانک که در سال ۸۷ توانست مجوز مشروط خود را برای دوسال فعالیت دریافت کند تعهد داده بود که برای ادامه فعالیت از زمره بانک های دولتی خارج شده و با ارائه سهام خود به یک بانک سهامی عام تبدیل شود . این بانک که با هدف احیای بانکداری اسلامی و رفع نیاز اشخاص حقیقی و حقوقی به وسیله قرض الحسنه تاسیس شده جذب منابع مالی مردم را در اولویت اول برنامه های خود قرار داده بود .

 

اما در حالی که مدتها از پایان مهلت قانونی اعتبار این بانک گذشته است هنوز شائبه هایی مبنی بر دولتی ماندن بانک قرض الحسنه مهر ایران به گوش می رسد به همین علت هفته گذشته معاون نظارتی بانک مرکزی با اعلام انقضای مجوز بانک قرض الحسنه مهر ایران تأکید کرده بود که تفاوتی بین بانک ها وجود ندارد و اعطای مجوز دوباره به این بانک نیازمند بررسی است . ابراهیم درویشی با اشاره به سابقه تأسیس این بانک می گوید ” جواز فعالیت این بانک دو ساله بوده و مجوز نهایی مشروط بر این بود که این بانک به سهامی عام تبدیل شود. حدود دو سال از اتمام مجوز فعالیت این بانک می‌گذرد و به دلیل اینکه این بانک هنوز به سهامی عام تبدیل نشده، مجوز جدید صادر نشده است.”

حال اعلام نداشتن مجوز لازم برای این بانک مردم و مشتریان آن را نگران این موضوع ساخته است که به مانند موسسات مالی و اعتباری که در این سالها به صورت قارچ گونه ای رشد کردند اما یک شبه از بین رفتند و سپرده گذارانشان آواره وعده و وعید مسئولان شدند مشتریان این بانک نیز به همان سرنوشت دچار شوند . موج نگرانی و بلاتکلیفی مردم وقتی بیشتر می شود که به رغم اعلام این مقام عالی بانک مرکزی شعبه های بانک قرض الحسنه مهر ایران هنوز به فعالیت خود ادامه می دهند و هرگونه سپرده ای را نیز جذب می کنند .

البته پیش از این معاون نظارتی بانک مرکزی در پاسخ به این سوال که با توجه به این مسائل هم‌اکنون بانک قرض‌الحسنه مهر ایران مجوز فعالیت ندارد، گفت: یک زمان، موسسه‌ای از بنیان مجوز ندارد، می‌توان گفت که بدون مجوز فعالیت می‌کند اما مهلت مجوز موقتی که برای این بانک صادر شده بود به پایان رسیده که پیگیر اخذ مجوز هستند.

درویشی مشخص نکرد که وضعیت مشتریان این بانک تا گرفتن مجوز دائم چه خواهد بود و اساسا اگر بانک قرض الحسنه مهر ایران می تواند طبق روال گذشته به فعالیت خود ادامه دهد چه لزومی به اعلام پایان یافتن مهلت مجوز بوده است؟

بانک مرکزی به عنوان بالاترین مرجع نظارتی بانک ها باید به صورت شفاف برای مردم توضیح دهد که اولا تکلیف سپرده گذاران و همچنین کسانی که از این بانک وام گرفته و مشغول بازپرداخت آن هستند چه می شود؟ از سوی دیگر چه کسی مسئول اعتماد از دست رفته مردم به نظام پولی و بانکی است که هر روز با خبر یک لغو مجوز جدید موسسات مالی بیشتر می شود ؟ آیا به راستی هیچ اهرم فشاری برای قانونمند کردن بانک ها و الزام آن ها برای تعهد به بانک مرکزی و مردم وجود ندارد ؟

خبر فوری

 

پربازدید ترین های بانکی:

*****************

به اشتراک بگذارید
فریناز مختاری
فریناز مختاری
مقاله‌ها: 35586

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *