فدراسيون جهاني بورس ها گزارش داد بورس تهران صاحب عنوان برترين شاخص بورسهاي منطقه اروپا، آفريقا و خاورميانه در سال2010 شده است.
به گزارش بانکی بورس اوراق بهادار در حالي بعد از دوران طلايي سال هاي ۸۲ و ۸۳ چند سال را با شرايط سختي مواجه شد كه در طول چند سال اخير بار ديگر توانسته حرف هاي زيادي براي گفتن چه در داخل و چه در خارج كشور داشته باشد كه اوج آن افزايش حدود ۸ هزار واحدي شاخص در ۱۱ ماه اخير و ميانگين بازدهي ۶۰ درصدي سرمايه گذاري است كه در كمتر بورس ديگري اين جهش ها و سودها به دست مي آيد.
حال طبق آخرين گزارش فدراسيون جهاني بورس ها (WFE) كه در آن 53 بورس دنيا حضور دارند، بورس تهران صاحب عنوان برترين شاخص بورسهاي منطقه اروپا، آفريقا و خاورميانه در سال2010 شده است.
اين مرجع ارزش كل بورسهاي عضو فدراسيون در پايان سال2010 را 54.8 تريليون دلار اعلام كرده كه افزايشي 15درصدي را در مقايسه با سال پيش از آن نشان ميدهد. از ميان 53 بورس عضو WFE، بورس نيويورك با بيش از 13 تريليون دلار بالاترين ارزش بازار را به خود اختصاص داد و پس از آن به ترتيب بورسهاي نزدك اُ ام ايكس (ايالات متحده)، توكيو، گروه بورسي لندن و نيويورك يورونكست (اروپا) در رتبههاي دوم تا پنجم از حيث ارزش بازار قرار گرفتند. اين در حالي است كه با وجود افزايش ارزش بازارها پس از بحران سال 2008، هنوز فاصله 6 تريليون دلاري تا رقم 61 تريليون دلار ارزش بازار سال 2007 وجود دارد.
در مقايسه نقطه به نقطه رشد ارزش بازارهاي عضو فدراسيون در دسامبر ۲۰۱۰ و دسامبر ۲۰۰۹، بورس كلمبو با نزديك به ۱۱۰ درصد افزايش ارزش بازار، حائز بالاترين رتبه شد.
پس از اين بورس، بورسهاي فيليپين، اندونزي، تايلند و شن ژن چين قرار داشتند، بورس اوراق بهادار تهران نيز با بيش از 45 درصد رشد، رتبه هشتم را به خود اختصاص داد.
در انتهاي اين جدول هم بورسهاي آتن، قبرس، ليبلوانا، اسپانيا و بوداپست بين 40 تا 8 درصد از ارزش بازار خود را نسبت به دسامبر 2009 از دست دادهاند.
ارزش كل معاملات سهام اعضاي WFE فارس نوشت در سال 2010 به بالاتر از 63 تريليون دلار رسيد كه حدودا 2 درصد بيش از ارزش معاملات سال 2009 ميلادي است. در اين شاخص نيز بورس نيويورك با 17.8 تريليون دلار رتبه نخست را تصاحب كرد و پس از آن بورس هاي نزدك اُ ام ايكس (ايالات متحده)، شانگهاي، توكيو و شن ژن قرار گرفتند.
گردش معاملات سال۲۰۱۰ اعضاي فدراسيون هم به حدود ۱۱۵ درصد ارزش كل بازار آنها رسيد. با اين حال ارزش معاملات بورس تهران در سال۲۰۱۰ با ۲ درصد رشد نسبت به سال ۲۰۰۹، رتبه اي بهتر از سي و يكم را نصيب اين عضو WFE نكرد.
در سال ۲۰۱۰ ميلادي مجموعا ” دو هزار و ۳۳۹ شركت جديد در بورسهاي عضو فدراسيون جهاني بورسها پذيرفته شدند كه هزار و 783 شركت به صورت عرضه اوليه عمومي به بازار ثانويه راه يافتند. اين تعداد عرضه اوليه نسبت به سال 2009 رشدي بيش از 130 درصد داشته است.
ارزش كل عرضه هاي اوليه در سال ميلادي ياد شده با بيش از ۱۲۳ درصد رشد نسبت به سال ۲۰۰۹ به رقم ۲۹۶ ميليارد دلار رسيد. موفق ترين بورسهاي WFE در جذب سرمايه به ترتيب نيويورك ، هنگ كنگ، برزيل، شانگهاي و نيويورك يورونكست معرفي شدند.
در بخش شاخصهاي سال 2010، بورس هاي ليما، كلمبو و تهران به ترتيب برترين اعضا در مناطق آمريكا، آسيا،اقيانوسيه و اروپا،آفريقا، خاورميانه به شمار ميآيند.
بيشترين رشد سالانه شاخص اصلي بورسها در ميان اعضاي WFE، به بورس كلمبو با 96 درصد افزايش اختصاص يافت و پس از آن بورس هاي تهران، ليما، بوئنوس آيرس و اندونزي حائز رتبههاي دوم تا پنجم شدند.
در سوي ديگر، بورسهاي برمودا، آتن، قبرس، اسپانيا (بارسلون) و اسپانيا (مادريد) شاهد بيشترين كاهش در ارزش شاخصهاي اصلي خود بودند و بين 20 تا 45 درصد آن را طي يكسال از دست دادند.
در ميان اعضاي WFE در مجموع 5 هزار 563 صندوق قابل معامله در بورس (ETFs) تا پايان سال 2010 پذيرفته شده بود كه گردش معاملات آنها در اين سال بالغ بر 6.3 تريليون دلار اعلام شد. اين رقم نسبت به گردش معاملات ETF ها در سال 2009 بيش از 3 درصد كاهش نشان ميدهد.
بيشترين ارزش معاملات اين صندوق ها به بورسهاي نيويورك ، نزدك، گروه بورسي لندن، دويچه بورس آلمان و نيويورك يورونكست اختصاص يافته است.
در بخش محصولات مشتقه، بورسهاي عضو WFE در سال 2010 مجموعا بيش از 3.6 ميليارد قرارداد اختيار معامله سهام و حدودا 787 ميليون قرارداد معاملات آتي تك سهمي منعقد كردند، كه در بازار اختيار معامله سهام، بورس هاي شيكاگو، برزيل، بورس بين المللي ايالات متحده، نزدك و يوركس فعال تر از ساير اعضا حضور داشتند.
همچنين بورسهاي نيويورك لايف اروپا، ملي هندوستان، يوركس، ژوهانسبورگ و كره جنوبي بيشترين تعداد قراردادهاي آتي تك سهمي را به اختصاص دادند.
پربازدیدترین اخبار بانکی:
===============
- گزارشی جالب از میلیاردهایی که دیپلم ندارند + عکس
- جالب ترین خانه و زندگی دانشجویی + عکس
- ناگفته هایی از کاخ کرملین + عکسهای جالب
- طراحی خانه کوچک ویژه کارتن خواب ها + عکسهای جالب
- رابطه عشق و اسکناس
- دزدی تونلی از یک بانک معتبر در آرژانتین + عکس
- راهنمای کامل خرید خودروی دسته دوم + لیست قیمتها
- وقتی دزدی های پدر بزرگ ویلچر سوار لو رفت!+عکس
- عجیبترین شغل هایی که اسمش راهم نشنیدید + عکس
- ۱۰ اشتباه جالب وبلاگی که مخصوص ما ایرانی هاست !
- آخرین وضعیت دانشگاه منحله علوم پزشکی ایران+تصویر
- خلاقانه ترین تبلیغات کریسمس + عکسهای جالب
- خودپرداز طلا به امریکا رسید + عکس
- عجیبترین سوالات آزمون های استخدامی بانک های کشور
- گزارشی جالب از طرحهایی که گوگل در آن شکست خورد
- اسکناسی که کلکسیون داران آرزویش را دارند + عکس
- لطفا ما را ببخش “بهار” همه مان را
- دختر ۲۳ ساله ای که در خیابانهای تهران می نوازد
- ۳۴۰ میلیون پول بیت المال در جیب این آقا گیر کرده !
- چقدر راحت می توان “زورگو” بود !
- گزارشی از ورزشی با هزینه معادل حقوق دو ماه یک کارمند!
- تصاویری از مرگ و حیات ی.غ
- عکس/اسکناس تقلبی ۱۰ هزار تومانی در بازار
- چکمه های اروپایی بر گردن اقتصاد ایران
- گزارش تصویری جالب از محل کار فیس بوکی ها
- یک عینک ابداعی برای کسانی که تنها هستند ! + عکس
- ۱۲ عادت بد در استفاده از فناوري
- روبات های معلم در مدارس کره ای ها + تصویر
- یک نقشه جالب جهانی از شبکه های اجتماعی + عکس