بررسی ۸ ادعای فریبنده تولیدکنندگان گوشی‌های هوشمند

بانکی دات آی آر: اگر به بعد تجاری محصولات و لوازمی که هر روزه تولید می‌شوند و به فروش می‌رسند توجه کنیم، باید گفت که با دنیایی پر از حرف های تبلیغاتی و چند پهلو روبرو هستیم.

به گزارش ۱پزشک، با توجه به مدل‌های متعدد و گوناگون اسمارت فون هایی که در بازار وجود دارند باید گفت که در واقع بسیاری از آن‌ها هیچ تفاوتی با هم ندارند و این ترفندهای بازاریابی شرکت‌های مختلف است که به کاربر این‌گونه القا می‌کنند که محصولی که آن‌ها تولید کرده اند تفاوت‌های چشمگیری  با دیگر محصولاتی که در بازار به فروش می‌رسند، دارند.

این مسئله منجر به وضعیتی شده است که باید گفت امروزه بیش از پیش کاربران می بایست در هنگام خرید این طیف از محصولات با چشمانی بازعمل کنند تا فریب ترفندها و اغواگری‌هایی که شرکت‌ها برای ترویج و رشد فروش محصولات خود صورت می‌دهند را نخورند.

البته منظور این نیست که بسیاری از شرکت‌ها در ارائه مشخصات فنی محصولات خود دروغ می‌گویند، دروغ‌گویی در این سطح بسیار به ندرت دیده می‌شود اما باید گفت که آن‌ها همه حقیقت را نیز به خریدار نمی‌گویند؛ بنابراین شاید بد نباشد که کمی در خصوص تفاوت‌های مشخصات سخت‌افزاری که توسط تولیدکنندگان اسمارت فون ها ارائه می‌شوند صحبت کنیم.

لذا در این مقاله سعی داریم تا لیستی از انواع ویژگی‌های موجود در اسمارت فون ها را بررسی کنیم که در نگاه اول خوب به نظر می‌آیند اما خواهید دید که لزوماً آن چیزی نیستند که شما انتظارشان را دارید.

۱- اسپیکرهای دوال استریو

گاهی اوقات تولیدکننده تصمیم می‌گیرد تا مصرف کننده با قرار دادن دو اسپیکر استریو جدا از هم در اسمارت فون اغوا کند. در این خصوص باید مواردی را در نظر بگیرید. اول از همه اینکه اصطلاح دوال اسپیکر لزوماً به معنی صدای دوکاناله نیست و این مسئله بسیار مهمی است.

حتی اگر هم اسمارت فون صدا را در دو کانال پخش کند نکته بسیار مهم دیگر برای اینکه حالت استریو به درستی شنیده شود محل قرار گیری اسپیکرها در دستگاه است؛ به عبارت دیگر اگر هر دو اسپیکر در یک طرف گوشی قرار دارند شما نمی‌توانید انتظار شنیدن صدای استریوفونیک را داشته باشید.

۲- مگاپیکسل دوربین

هیچ‌گاه از تکرار این جمله خسته نمی‌شویم که بالا بودن عدد مگا یکسل دوربین به هیچ عنوان معیار مناسبی برای سنجش کیفیت تصویر نیست؛ به عبارت دیگر بالا بدون مگا پیکسل دوربین به معنای بالا بودن کیفیت تصویر نیست. در برخی از موارد حتی این مسئله بیانگر داشتن تصویری با جزئیات بیشتر هم نیست. باید بگوییم که فاکتور اصلی در تعیین کیفیت تصویر اندازه حس‌گری دوربینی است که در اسمارت فون قرار داده شده است. به یاد داشته باشید که در شرایط برابر تصویر دوربینی بهتر است که حس گر آن بزرگ‌تر باشد نه مگاپیکسل آن.

نباید این‌گونه تصور کنیم که گوشی Xperia Z3 با داشتن دوربین ۲۰٫۷ مگاپیکسلی تصاویری بهتر از دوربین Samsung Galaxy Note 4 با دوربین ۱۶ مگا پیکسلی تولید خواهد کرد. در واقع Samsung Galaxy Note 4 تصاویری بهتر از Xperia ارائه می‌دهد.

۳- پردازنده ۲۵۶ هسته‌ای

معمولاً این‌گونه مطرح می‌شود که تعداد هسته‌های پردازنده اصلی اسمارت فون تأثیر مستقیمی در کار آیی آن دارند. در واقع چیپ های دو هسته‌ای A8 که از آن‌ها در iPhone 6 و  iPhone 6 Pluse استفاده شده است به مراتب قدرت پردازش بیشتری نسبت به پردازنده‌های چهار هسته‌ای دارند؛ پس اگر در مشخصات سخت‌افزاری یک اسمارت فون به واژه ۸ هسته‌ای برخوردید نباید این‌گونه فکر کنید که پردازنده آن الزاماً از یک پردازنده ۴ هسته‌ای و یا یک پردازنده ۲ هسته‌ای قدرتمندتر است.

یکی از دلایل اصلی بروز این مسئله عدم سازگاری پلتفرم نرم افزاری برای استفاده بهینه از تمام هسته‌های پردازنده است، این مسئله نه تنها در خصوص نرم افزارهایی که خود کارخانه سازنده همراه با اسمارت فون ارائه می‌دهد صدق می‌کند بلکه بیشتر اپلیکیشن‌هایی که ما آن‌ها را در اسمارت فون خود نصب می‌کنیم نیز حالتی مشابه دارند و نمی‌توانند به درستی از قدرت پردازشی تمام هسته‌های پردازنده استفاده کنند.

۴- اسمارت فون های دو سیم‌کارت

بیشتر اسمارت فون هایی که در غرب به فروش می‌رسند دارای یک سیم‌کارت هستند اما در آن سوی دنیا ماجرا به همین منوال نیست و مشتریان می‌توانند از اسمارت فون هایی با داشتن دو اسلات سیم‌کارت نیز استفاده کنند. در نگاه اول وجود چنین ویژگی بسیار اغواگرانه است چرا که انعطاف‌پذیری بیشتری به کاربر می‌دهد و کاربر می‌تواند مدیریت بیشتری روی تماس‌های کاری خود داشته باشد اما متأسفانه با همه این تفاسیر بسیاری از مصرف‌کنندگان با محدودیت‌های استفاده از گوشی‌های دو سیم‌کارت آشنا نیستند و این مسئله تا آنجا پیش می‌رود که کاربر حتی گوشی خود را تعویض می‌کند.

به‌طور خلاصه نخستین مسئله‌ای که باید در کار با گوشی دو سیم‌کارت بدانید تنظیمات دو حالت standby است. در واقع زمانی که دیتای ارسالی و دریافتی و یا تماس‌های شبکه از طریق یک سیم‌کارت انجام می‌شود سیم کارت دیگر در حالت standby قرار می‌گیرد، یعنی از دسترس خارج می‌شود. نکته دیگر آنکه اسلات دوم سیم‌کارت معمولاً تنها با شبکه‌های ۲G و  GSM کار می‌کند و واضح است با آن دسترسی به اینترنت پرسرعت را نخواهید داشت. اگر انتظار دارید که بتوانید با هر دو سیم‌کارت تماس‌های دریافتی داشته باشید باید به دنبال اسمارت فون هایی باشید که هر دو سیم‌کارت آن‌ها همزمان فعال باشد که تعداد بسیار کمی از گوشی‌های دو سیم‌کارت چنین ویژگی دارند.

۵ – فضای محدود حافظه داخلی و کارت حافظه microSD

برای اینکه قیمت نهایی محصول پایین بیاید و در اصطلاح مقرون به صرفه باشد بسیاری از تولیدکنندگان اسمارت فون ها مقدار حافظه داخلی را کاهش می‌دهند و به عبارتی حافظه داخلی در دسترس گوشی بسیار پایین می‌آید؛ اما در نظر بسیاری از کاربران این مسئله یک راه حل جایگزین مناسب دارد و آن‌هم استفاده از کارت حافظه microSD است؛ و خوشبختانه تعداد بسیار زیادی از اسمارت فون هایی که امروز در بازار وجود دارد تا ۳۲ گیگابایت کارت حافظه را پشتیبانی می‌کنند که به نظر مناسب می‌آید.

اما واقعاً این‌طور نیست. در کار با کارت حافظه microSD مشکلاتی وجود دارد. به‌طور مثال در آخرین نسخه اندروید یعنی کیت کت ۴٫۴ گوگل قابلیت ذخیره‌سازی اپلیکیشن ها در حافظه خارجی را حذف کرده است آن‌هم به دلایل امنیتی. این یعنی اینکه یا باید با همان حافظه داخلی در دسترس محدودی که اسمارت فون در اختیار شما قرار می‌دهد سر کنید چون تنها می‌توانید فایل های مدیای خود را در آن ذخیره کنید یا اینکه دستگاه خود را روت کنید. پس زمانی که تصمیم خود را برای خرید قطعی می‌کنید حتماً به این مسئله توجه داشته باشید.

۶- سطح روشنایی صفحه

زمانی که سامسونگ اسمارت فون Galaxy S5 را رونمایی کرد که یکی از مواردی که علاقه بسیاری به پرداختن به آن داشت روشنایی صفحه Super AMOLED آن بود که می‌توانست به ۷۰۰ nit برسد.

(Nit واحد اندازه‌گیری تابش نور در خارج از سیستم مقیاس‌های بین‌المللی یا همان SI است. اطلاعات بیشتر را از اینجا دریافت کنید.)

این ویژگی ظاهراً ویژگی بسیار مناسبی است چرا که روشنایی بیشتر صفحه‌نمایش به این معنی است که حتی در نور مستقیم آفتاب نیز می‌توان به راحتی با اسمارت فون کار کرد.

متأسفانه باوجود اینکه صفحه‌نمایش می‌تواند به این حد از تابش دست یابید اما این ادعا یک ادعای کاملاً گمراه کننده است.

چرا؟ بسیار ساده است، این حد تابش در شرایط آزمایشگاهی و تنها برای تعداد محدودی از پیکسل‌ها گزارش شده است. در واقع برای اینکه صفحه‌نمایش گوشی سامسونگ شما بتواند به این حد از روشنایی دست یابید باید ۹۹٫۹۹ درصد از پیکسل‌های صفحه‌نمایش را از مدار خارج کنیم تا توان مورد نیاز برای پیکسل‌های باقی مانده به جهت دستیابی با این حد از تابش فراهم شود؛ به عبارت دیگر اگر به صفحه فیس‌بوک خود نگاه می‌کنید یا در حال تماشای یک ویدیو هستید، یا در حال عکس‌برداری و یا کارهایی دیگر، صفحه‌نمایش در حالت عادی خود قرار دارد که شرایط تابش آن تفاوت جدی با شرایط آزمایشگاهی دارد.

این شاید خود دلیل مناسبی برای این باشد که از این به بعد به این‌چنین ادعاهایی بیشتر دقت کنید و صبر کنید تا نتایج آزمایش‌های دیگران در خصوص آن‌ها نیز منتشر شود.

۷- فلش دوال LED

عکاسی شبانه همواره به لطف حس‌گرهای نازک و ضعیف دوربین‌های اسمارت فون ها که توانایی جمع کردن نور کافی برای ثبت تصویر را ندارند، معضل جدی اسمارت فون ها بوده  و هست. به همین خاطر بسیاری از کاربران با دیدن اصطلاح فلش دوال LED در مشخصات سخت‌افزاری یک گوشی بسیار ذوق زده می‌شوند.

در واقع داشتن یک فلش اضافی منجر به داشتن نور بیشتر برای عکاسی می‌شود پس باید با داشتن چنین امکانی تصاویر ما نیز بهتر شود؛ اما آیا همین‌طور است؟

نه واقعاً. حداقل نه لزوماً. ما با بررسی انواع اسمارت فون هایی که به فلش دوال LED مجهز بودند متوجه شدیم که حتی این فلش‌ها نور کمتری به نسبت فلش‌هایی که تنها یک LED  دارند نور تولید می‌کنند. پس نباید تصور کرد که وجود یک لامپ LED اضافی می‌تواند به تصاویری روشن‌تر در شب منجر شود.

۸ – ضخامت کمتر مشکلات بیشتر

برای بسیاری از کاربران، داشتن یک گوشی نازک‌تر به معنی ظاهری جذاب‌تر و شیک‌تر است. علاوه بر آن‌که نازک‌تر شدن اسمارت فون ها به زیبایی آن‌ها کمک می‌کند باید این را هم در نظر گرفت که به‌طور غیرقابل انکاری این صنعت نیز به این سمت پیش می‌رود و سعی دارد با حذف زوائد به حداقل ضخامت دست یابد و شاید دلیل اینکه ما در حال حاضر گوشی‌های با ضخامت کمتر از ۵ میلی‌متر هم داریم همین باشد.

اما در عین حال که نازک بودن می‌تواند به جذاب بودن گوشی کمک کند اما مشکلاتی نیز به وجود می‌آورد. برای مثال بدنه نازک باعث می‌شود تا فضای کافی برای باتری وجود نداشته باشد و حتی استقامت بدنه گوشی نیز کاهش می‌یابد. دوربین هم ممکن است مشکلی مشابه داشته باشد و معمولاً قربانی اصلی طراحی‌های نازک است و در آخر نیز عموماً گوش‌های نازک تبادل حرارتی کمتری دارند و در هنگام کار با آن گوشی بیشتر داغ می‌کند که می‌تواند روی کار آیی آن تأثیرگذار باشد.

به اشتراک بگذارید
فریناز مختاری
فریناز مختاری
مقاله‌ها: 35586

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *