در بورس کالا امروز دوشنبه ۱۰ خرداد سال جاری یک هزار و ۴۲۰ تن مس مفتول و ۸۰ تن مس کاتد عرضه شده است.
در تالار فرآوردههای نفتی و پتروشیمی بورس کالای ایران نیز عرضه ۶۲ هزار و ۳۳۹ تن مواد پلیمری، قیر، وکیوم باتوم، روغن پایه، لوب کات و گوگرد را تجربه میکند.
همچنین در بازار فرعی بورس کالای ایران میزبان عرضه ۶۲ تن ضایعات فلزی و ۳۰۰ تن قراضه فولاد است. در تالار صادراتی بورس کالای ایران هم در این روز شاهد عرضه ۲۴ هزار و ۴۸۲ تن قیر، اسلاک واکس سنگین و گوگرد گرانوله است.
عرضه کالا و املاک شستا به بورس کالا ادامه دارد
مدیرعامل شرکت بورس کالای ایران از عزم جدی شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی به منظور افزایش شفافیت در عملکرد و فروش شرکتهای تابعهاش خبر داد و گفت: این عملکرد مثال زدنی بوده و میتواند الگوی مناسبی برای سایر شرکتهای دولتی و عمومی در جهت حرکت در مسیر شفافیت اقتصادی در کشور باشد. سلطانی نژاد گفت: تفاهمنامه بورس کالا و شستا بر پایه سه محور اصلی امضا شد که محور اول و دوم به عرضه محصولات و عرضه املاک شرکتهای تابعه شستا با هدف افزایش شفافیت اختصاص داشت و محور سوم نیز تسهیل ضمانتهای شرکتهای عرضه کننده شستا در بورس کالای ایران بود که تاکنون اقدامات مناسبی در جهت عملیاتی شدن هر سه محور تفاهمنانه انجام شده و در حال پیاده سازی است.
مدیرعامل شرکت بورس کالای ایران با تقدیر از مجموعه شستا به دلیل عزم جدی و همکاری مناسبی که با بورس کالا داشته است گفت: هم اکنون در کنار پذیرش شرکتها و کالاهای جدید، موضوع عرضه املاک شرکتهای شستا در حال پیگیری است تا گامی مهم در جهت افزایش شفافیت اقتصادی برداشته شود.
مدیرعامل بورس کالا با بیان اینکه اقدامات اخیر شستا، جهشی در معاملات بورس کالا ایجاد کرده است، گفت: روز گذشته نیز شرکتهای سیمانی تابعه شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی اقدام به عرضه محصولاتشان در بورس کالا کردند تا اثرات تفاهمنامه مذکور به طور مستقیم در اقتصاد کشور نمایان شود.
مدیرعامل بورس کالای ایران در ادامه به اثرگذاری رشد عرضه محصولات شستا در ثبت رکوردهای جدید معاملاتی بورس کالا در سال جاری اشاره کرد و گفت: ارزش معاملات بورس کالا طی اردیبهشت ماه سال جاری از ۴۰۶هزار میلیارد ریال در بازار فیزیکی فراتر رفت که این رقم در تاریخ معاملات بورس کالا بیسابقه بوده است.
سلطانی نژاد افزود: در این میان ارزش معاملات محصولات زیرگروههای شستا تا پایان اردیبهشت به حدود ۲۰ هزار میلیارد ریال رسید که رشد بیش از ۱۰۰ درصدی در حجم و۴۹۰درصدی در ارزش معاملات این گروه را نشان میدهد. نکته حایز اهمیت در این حوزه، افزایش سهم بازار فرعی از سه درصد به هشت درصد ارزش کل معاملات بورس کالا تا پایان اردیبهشت ماه است که عمده این جهش به دلیل پذیرش و عرضه محصولات شرکتهای شستا در بازار فرعی رقم خورده است.
بورس کالا ۱۰ خرداد ۱۴۰۰/ عرضه مس مفتول و کاتد
وی با بیان اینکه همکاری نزدیک میان بورس کالا و شستا تداوم دارد، تصریح کرد: پس از پذیرش ها و معاملات موفق شرکت های تابعه شستا در هفته های اخیر، فعالیت های این مجموعه با بورس کالا گسترده تر شده و به دنبال آن تصمیمات لازم برای عرضه سیمان و باقی محصولات به بورس کالا اتخاذ شده و در حال اجرا است.
به گفته مدیرعامل بورس کالای ایران، عزم جدی شستا برای حداکثرسازی شفافیت در شرکت های تابعه خود، آغاز یک روند و اقدام مثبت در اقتصاد کشورمان است که امیدوارم سایر شرکت های دولتی و عمومی نیز به منظور بهبود فضای کسب و کار و شفافیت، عرضه محصولاتشان در بورس کالا را در دستورکار قرار دهند.
عرضه ۷۲۰۰۰ کیلووات در هرساعت برق در بازار فیزیکی
در جلسه معاملاتی روز دوشنبه در تابلوی سلف موازی استاندارد برای قراردادهای با سررسید یکسال و بیشتر در بازار مشتقه بورس انرژی ایران، در نماد (سمیعا۰۰۲.۱۰، ۰۰۰ قرارداد با ارزش ۱۳۱ میلیارد و ۱۴۳ میلیون و ۸۰۰ هزار ریال معامله گردید.
خاطر نشان میگردد، در بازار عمده فروشی برق و بازار مصرف کنندگان بزرگ برق (بازار خرده فروشی برق) نمادهای بارپیک روزانه، بارپایه روزانه، میان باری روزانه و کم باری روزانه گشایش یافتند.
همچنین در بازار عمده فروشی برق و بازار مصرف کنندگان بزرگ برق (بازار خرده فروشی برق) نمادهای بار پیک روزانه، بار پایه روزانه، میان باری روزانه و کم باری روزانه ۱۴۰۰/۰۳/۱۳پایان جلسه معاملاتی امروز متوقف شده و فرآیند تحویل آنها آغازگردید.
لازم به ذکر است در جلسه معاملاتی آتی (دوشنبه۱۴۰۰/۰۳/۱۰) در تابلوی برق بازار فیزیکی بورس انرژی ایران، ۷۲۰۰۰کیلووات در هر ساعت برق توسط شرکت تولید نیروی برق پرند مپنا و شرکت تولید انرژی شمس پاسارگاد_نیروگاه سیکل ترکیبی شریعتی برای دوره تحویل روزانه و هفتگی خرداد ۱۴۰۰ عرضه خواهد شد.