موقعیت جغرافیایی منطقه ای که دریاچه “تار” در آن واقع شده به گونه ای است که گرداگرد آن را با فواصل متفاوت، کوههایی دربرگرفته که از سطح دریاچه بین ۵۰ تا ۵۰۰ متر ارتفاع دارد.وجود این ارتفاعات در کنار یکدیگر بدون آنکه دره ای آن را شکافته باشد موجب پیدایش گودالی شده است که دریاچه تار در آن تشکیل شده است.
خصوصیات دریاچه تار
این دریاچه که در میان خط الرأس “دو برار” و “زرین کوه” محصور شده، یکی از دریاچه های آب شیرین ایران است که طول آن بیش از یک کیلومتر و عرض آن در حدود ۲۵۰متر است. حوزه آبخیز دریاچه تار از شمال به خط الرأس ارتفاعات کوه چنگیز چال و قره داغ و از جنوب به خط الراأس زرین کوه منتهی می شود.
جاده های ارتباطی دریاچه های تار و هویر
تقریباً ۷۰ درصد آبهای دریاچه تار و هویر از بخش شمالی و آبریزهای ارتفاعات مذکور تأمین می شود که جاده های ارتباطی آن جاده شوسه شرقی و غربی که از روستای هویر به سمت دماوند و بالعکس از شهرستان دماوند به طرف روستای هویر کشیده شده است که از جنوب دریاچه می گذرد.
شاخص بارندگی
۷۶۰میلی متر میانگین بارندگی در این دریاچه ها است. از نظر بارندگی بر اساس مطالعات صورت گرفته متوسط بارندگی در حوزه آبخیز دریاچه های تار و هویر ۷۶۰ میلی متر محاسبه شده است و درجه حرارت در گرمترین ماه سال تیرماه است که میزان دمای آن حدود ۱۸ درجه سانتی گراد محاسبه شده است. دریاچه تار و هویر به صورت دو مخزن طبیعی در پایین کوه قره داغ قرار گرفته است که حدود ۲۹۰۰ متری از سطح دریا قرار دارد، که حوزه آبخیز دریاچه تار ۴۶.۱۰۹۷ هکتار در بالادست و حوزه آبخیز دریاچه هویر با مساحت ۱۳.۶۷۶ هکتار در بالادست حوزه رودخانه هویر واقع شده است.
تنوع زیاد و تراکم پایین پوشش گیاهی دریاچه تار
بر اساس مطالعات انجام شده در حوزه آبخیز از لحاظ تنوع پوشش گیاهی تقریباً غنی ولی از نظر تراکم پوشش گیاهی ضعیف است. تراکم پوشش گیاهی رابطه مستقیمی با فرسایش خاک دارد که در ارتفاعات شمالی و در قسمتهای تپه ماهوری به علت فرسایش و فعالیت دامداران سیر نزولی را طی می کند. این دریاچه از نظر حیات وحش جانوری شامل قوچ، میش البرزی و کل بز است و آبزیان موجود در دریاچه تار و هویر را ماهی قزل آلای رنگین کمان زرد پر شامل می شود.
جذب سالانه ۱۲۰ هزار گردشگر
گفتنی است که سالانه از این منطقه گردشگری ۱۲۰هزار نفر بازدید می کنند که از سوی بخش خصوصی امکاناتی از قبیل چادرهای موقت و سرویس بهداشتی برای آنها فراهم شده است.
امکان اسکان گردشگران در شب
گردشگران این منطقه شبها نیز می توانند کنار دریاچه “تار” اسکان کنند زیرا امنیت منطقه تار به صورت شبانه روزی با یگان حفاظت محیط زیست دماوند تأمین است. شهرستان دماوند به دلیل وجود آثار تاریخی متعدد، شرایط آب و هوایی مناسب در تابستانها و وجود جاذبه های طبیعی؛ از جایگاه ویژه ای در حوزه گردشگری استان تهران برخوردار است. آنچه در این میان نقش آفرینی مهمی می کند، حافظت از مناطق گردشگری است که باید از سوی مسئولان امر و گردشگران مورد توجه قرار بگیرد زیرا این مناطق بکر، کمیاب هستند و در صورت نابودی، دیگر به شکل اولیه خود باز نمی گردند.
پربازدید ترین های بانکی:
*****************
- استخدام اداره کل بازرسی خراسان شمالی
- نحوه استخدام ۱۲۰۰ نفر در وزارت امور خارجه
- شایعه الحاق بانک مرکزی به وزارت اقتصاد و چند نکته
- استخدام آموزش و پرورش سال ۹۱ -اخبار جدید
- ۲۰ دلیل برای تفاوت افکار ثروتمندان و آدم های معمولی
- دعوت به همکاری بانک خاورمیانه
- چه کسی لازانیا را اولین بار به ایران آورد؟
- دعوت به همکاری شرکت کارگزاری توسعه فردا
- موفقیت در کلام استاد علی حاتمی
- جذب ۵۵۰ نیرو از سراسر کشور در هلال احمر
- ۸ عادت بد کاری که باعث از دست رفتن شغلتان می شود
- شهرهای مشهور جهان چطور نامگذاری شدند؟/عکس
- ارسال رزومه های گسترده ی کارجویان بانکی
- استخدام یک هزار نفر در ادارات دولتی مرکزی
- در دانشگاه ها چه می گذرد
- برای اینکه سرتان کلاه نرود اینجا را ببینید
- نتایج قرعه کشی بانک ها را اینجا ببینید
- دیدنی های ایران و جهان
- برای دیدن آخرین اخبار و استخدام ها به مابپویندید
- کلاسهای موفقیت استاد شاهین فرهنگ