تشریح الگوی توسعه کشور هند

 

توسعه به مفهوم تحول کیفی و گذار از دوره ای به دوره ی دیگر، مستلزم ایجاد تغییر همه جانبه در ابعاد اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و…است. توسعه، فرایندی در هم تنیده ودارای ابعاد گوناگونی است. همه کشورها در جهت تحقق آرمان بزرگ توسعه همه جانبه گام برمی دارند در این بین برخی کشور ها گوی سبقت را از سایرین ربوده اند.

به گزارش بانکی دات آی آر، هندیکی ازبزرگترین دمکراسی دنیاراداردوبه همت رهبران دوراندیش وخیرخواه خودبخصوص خاندان گاندی با وجود شکست اخیرشان در انتخابات یکی ازآزادترین کشورازنظرسیاسی ومذهبی درجهان است.دمکراسی دراین کشورزمینه توسعه اقتصادی واجتماعی رافراهم می سازد.

 

كارشناسان سرآغاز پيشرفت‌هاي اقتصادي هند را سال ۱۹۹۱ مي‌دانند. در اين سال مان موهان سينگ وزير دارايي وقت، برنامه‌هايي را براي خروج كشور از اقتصاد برنامه‌ريزي شده به تصويب رساند و به تدريج به اجرا درآورد. از آن زمان به بعد به تدريج قوانين مالياتي دست و پاگير لغو شد، قوانين صادرات و واردات كشور تعديل شد، امكان سرمايه‌گذاري خارجي فراهم آمد وامنيت سرمايه‌هاي داخلي تامين شد.

اقتصاد هند، اقتصادي متنوع است و كشاورزي، صنايع دستي،گردشگری، نساجي، صنعت و گستره وسيعي از خدمات را در بر مي‌گيرد. اگر چه هنوز دوسوم نيروي كار هند، درآمد خود را بطور مستقيم يا غير مستقيم از بخش كشاورزي به دست مي‌آورند، اما نقش بخش خدمات در اقتصاد هند اهميت روزافزوني به خود گرفته‌است. آغاز عصر ديجيتال و خيل فراوان جمعيت تحصيلكرده و مسلط به زبان انگليسي در هند، به تدريج اقتصاد اين كشور را براي آن دسته از شركت‌هاي بين‌المللي كه خدمات به مشتريان و پشتيباني فني خود را برون سپاري مي‌كنند به يك مقصد مهم تبديل كرده‌است. هند يكي از مهم‌ترين صادركنندگان نيروي كار متخصص در زمينه‌هاي خدمات مالي و نرم‌افزاري و مهندسي نرم‌افزار است.

علت رشدصنعتITدرهند:

۱-رویکردمدیریت عالی سیاسی مبنی برتوسعه این صنعت۲-تغییردیدگاه مدیران عالی ازخودکفایی صنعتی به همبستگی دراقتصادجهانی۳-آموزش زبان انگلیسی بعنوان ابزارتسلط بربازارهای جهانی .

از جمله كشورهای مطرح در حوزه توسعه كارآفرینی كشور هند می‌باشد كه به‌ حمایت و ترویج همه جانبه این مقوله در كلیه عرصه‌های اقتصادی و اجتماعی پرداخته و حتی به انتقال تجارب خود به سایر كشورها و بهره‌گیری از مزایای ارتباطات بین‌المللی نیز اقدام نموده است.

با توجه به اهمیت کارآفرینی در رفع معضل عدم اشتغال و همچنین با آگاهی از نقش زنان به‌عنوان نیمی ازجمعیت کشور، کارآفرینی به‌طور عام و کارآفرینی زنان به‌طور خاص، مورد توجه دولتمردان کشور هند قرار گرفته و به ‌همین دلیل سیاست‌های متعددی جهت حمایت از آن اتخاذ گردیده است. در این‌راستا بحث توانمندسازی زنان مطرح و در دستور کار نهادها و سازمانهای متعدد قرار گرفته است.

کشور هند با مشکلات زیادی مواجه از جمله : ۱ -خشونت وتجاوزبه زنان بسیاربالاست۲-بی سوادی وفقربدلیل بالابودن جمعیت۳-وجودقومیتهاومذاهب بسیارزیادبااعتقادات سنتی که مانع تحکیم وحدت ملی می شود.

با این وجود توانسته است از ظرفیت های موجود درکشور کمال استفاده را ببرد و در مسیر رشد و تعالی گام بردارد.

اخبارمنتخب بانکی دات آی آر:

=================

 

به اشتراک بگذارید
فریناز مختاری
فریناز مختاری
مقاله‌ها: 35586

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *