در حالي كه قرار بود طبق برنامهريزيهاي انجام شده تا پايان سال 1388 كليه دستگاههاي خودپرداز موردنياز بانكها به كشور از توليدات داخلي تامين شوند، به نظر ميرسد اين اتفاق نه تنها رخ نداده، بلكه به گفتهي مديركل صنايع برق، الكترونيك و فناوري وزارت صنايع و معادن، روند واردات دستگاههاي خودپرداز دست دوم خارجي به كشور همچنان ادامه دارد.
به گزارش بانکی دات آی آر، بهمن ماه سال ۱۳۸۵ توافقنامهاي ميان وزارتخانههاي صنايع و معادن و اقتصاد و امور دارايي امضا و براساس آن قرار شد كه وزارت اقتصاد و امور دارايي بانكها را مكلف كند كه در يك برنامهي زمانبندي شده كليهي خودپردازدهاي موردنياز خود را از طريق توليدات داخلي تامين كنند.
در سال ۱۳۸۵ وزارت امور اقتصاد و امور دارايي تعداد خودپردازدهاي موردنياز بانكهاي كشور را بيش از دو هزار دستگاه برآورد كرد و قرار شد از اين تعداد ۲۰ درصد از داخل كشور تامين شده و مابقي وارد شوند.
نياز بانكهاي كشور به خودپرداز در سال ۱۳۸۶ حدود پنج هزار و ۴۰۰ دستگاه برآورد شد و سهم توليدات داخلي از اين ميان بايد به بيش از ۳۵ درصد ميرسيد. براي سالهاي بعد نيز همگام با افزايش نياز بانكها به دستگاههاي خودپرداز قرار شد سهم توليدات داخل از اين نياز به بيش از 50 درصد برسد. با اين وجود به نظر ميرسد اين هدفگذاري نه تنها محقق نشده، بلكه روند واردات دستگاههاي خودپرداز دست دوم خارجي به كشور افزايش هم يافته است.
در همين زمينه قاسم الهامبخش – مديركل صنايع برق، الكترونيك و فناوري وزارت صنايع و معادن، گفته كه خريد و استفاده از خودپردازهاي دست دوم خارجي در شبكهي بانكي كشور مغاير با اهداف و سياستهاي ابلاغ شده است.
او با اشاره به اينكه سياستگذاري دولت در راستاي الزام بانكهاي دولتي به خريد توليدات داخلي است، عنوان كرده بود كه بانكهاي بخش خصوصي نيز كه كيفيت را مدنظر دارند، دستگاههاي دست دوم خودپرداز خريداري نميكنند.
به گفته او برخي افراد فرصتطلب موانع گمركي و قوانين را دور زده و اقدام به واردات دستگاههاي دست دوم و بازسازي شده خودپرداز به كشور ميكنند كه قطعا در صورت اثبات اين موضوع با آنان برخورد ميشود.
پيشتر نيز محمود ليايي – مديركل سابق صنايع برق، الكترونيك و فناوري وزارت صنايع و معادن، گفته بود كه بانكهاي كشور اعتمادي به صنايع داخلي نداشته و تاكنون عمدهي تعهدات خود را در زمينه استفاده از خودپردازهاي داخلي انجام ندادهاند. اين در حالي است كه خودپردازهاي توليد داخل ارزانتر از محصولات مشابه خارجي هستند، اما بانكها به توليدكنندگان داخلي سفارش كافي نميدهند.
هماكنون خودپردازها تا 40 درصد امكان داخليسازي دارند. از سوي ديگر ظرفيت توليد خودپرداز در كشور سالانه به 20 هزار دستگاه ميرسد.
ساسان معدل – يك فعال صنعتي در حوزهي ساخت خودپرداز، نيز با اشاره به اينكه بانكها طبق دستورالعمل جديد بايد كل نياز خود به دستگاههاي خودپرداز را از واحدهاي داخلي تامين كنند، گفته كه در پنج سال آينده به طور متوسط سالانه چهار تا پنج هزار دستگاه خودپرداز جديد به شبكه بانكي كشور اضافه ميشود.
منبع: ایسنا
خبرهای منتخب بانکی دات آی آر :
*=======================*
- عجیب ترین وسایل نقلیه ای که تا به حال دیده اید + عکسهای جالب
- هتل جالبی که از یک قطار قدیمی ساخته شده+عکس
- گزارش تصویری / اختراعات عجیب برای زندگی روزمره
- تنها موجود در دنیا كه هرگز نمیمیرد
- پیرمردهای سالخورده ای که دزدهای حرفه ای هستند !
- عکس / قبض های جدید برق مصرف خانگی و صنعتی
- من و این چرک کف دست !
- پول بده با دل شیر بفرستمت به تیم ملی !
- گزارش تصویری جالب از مبتکرانه ترین هنرهای خیابانی
- سکه ۵۰۰ تومانی و نگرانی های مردم+عکس
- 10 مسجد از قدیمی ترین مساجد دنیا + عکسهای جالب
- گزارش تصویری از خطرناک ترین پل های جهان
- گزارش تصویری / ۱۰ هتل لوکس دنیا
- چرا صورت مساله رو پاک می کنی؟!
- من آن زمان ۱۱ سال داشتم جناب حجه الاسلام جعفریان !
- گزارش تصویری / گشت وگذاری در کارخانه ی نخ ریسی هرات
- از رنجی که خانم ها می برند !
- آشنایی با ۱۵ شماره تلفنی که راهگشاست
- مدير بانک مرکزي ونزوئلا يک ايراني الاصل است!
- وقتی کوه ها هم رنگ می شوند !
- ما بودیم و هدفمندی یارانه ها و …
- شارژ شگفت انگیز با دوچرخه +عکس
- سارا می خواست سالم زندگی کند اما …
- تاثیرگذارترین نمایشگاه گردشگری +عکس
- گزارش تصویری جالب از عجیب ترین هتل های دنیا
- طنز/جیب بابا مزایا و معایب!
- برند برتر دنیا در پایان سال ۲۰۱۰
- همه چیز در باره بازار سیاه از کلیه گرفته تا فیش حج
- این ۱۰ هزار تومانی های شایعه ساز!
- جام زهری که بانک ملت به کام مشتریانش می ریزد
- مطمئن ترین بانکهای دنیا + عکس
- رده بندی ۱۰۰ برند برتر دنیا + جدول
- بانک مسکن فقط به راحتی ما می اندیشد !
- واریز ۱۸ میلیون دلار به حساب مرده ها!
- روش جدید امریکا برای جلوگیری از بیکاری بیشتر