تمرکز دولت بر کنترل تورم و خروج از رکود

روز دوشنبه با حضور معاون اول رئیس‌جمهوری پنج طرح صنعتی در مجتمع فولاد مبارکه اصفهان به بهره برداری رسید.
اسحاق جهانگیری در مراسم افتتاح پروژه‌های توسعه شرکت فولاد مبارکه گفت: ما در کشوری زندگی می‌کنیم که نیازمند توسعه صنعت فولاد است و این یکی از فرصت‌های طلایی است که در اختیار ما قرار دارد.

معاون اول رئیس‌جمهوری افزود: باید این واقعیت را بپذیریم که ایران، کشوری خشک است و در صرفه‌جویی آب نباید ذره‌ای تردید داشت.

وی تصریح کرد: صرفه جویی در آب باید تبدیل به یک فرهنگ شود زیرا  ارزش بسیار زیادی دارد. معاون اول رئیس‌جمهوری خاطرنشان کرد: هنگامی که زاینده‌رود خشک شد بسیاری از مردم دچار گرفتاری و بیکاری شدند بنابراين هیچ ایرانی علاقه‌مند به کشور نمی‌تواند بپذیرد که زاینده‌رود خشک است و این وضعیت باید تغییر یابد. جهانگیری به رکود تورمی در کشور اشاره کرد و افزود: مردم از گرانی بسیار اذیت می‌شوند و برای کنترل تورم باید کار جدی صورت گیرد.
وی گفت: دولت در کنترل تورم تمرکز کرده و با روش‌های علمی کارشناسی شده در یک سال گذشته توفیقات بسیار خوبی داشته است. معاون اول رئیس‌جمهوری تصریح کرد: میزان تورم تا پایان تیر به 25 درصد رسید این در حالی است که پیش‌بینی می‌شد این رقم تا آخر امسال به این میزان برسد.

جهانگیری خاطرنشان کرد: ایران جزو پنج کشوری است که تورم دو رقمی دارد در حالی‌که وضعیت اقتصاد کشورهای دیگر با ایران بسیار متفاوت است.

وی با اشاره به موضوع خروج از رکود گفت: بسیاری از واحدهای تولیدی و کارخانه‌ها در سال‌های گذشته به دلیل مشکلات اقتصادی، تحریم‌ها و مدیریتی با کاهش تولید و از دست رفتن نیروی انسانی مواجه شدند. معاون اول رئیس‌جمهوری ابراز امیدواری کرد که رشد اقتصادی کشور افزایش یابد و مردم سالانه سهم بیشتری از این رشد داشته باشند. وی ادامه داد: در زمان رشد منفی سهم مردم از اقتصاد کمتر می‌شود. جهانگیری با تاکید بر اینکه برای خروج از رکود کار علمی دقیقی توسط دولت انجام شده است، افزود: در این باره 177 بند سیاست نهایی شده است. برای بخشی از آنها نیاز به تصویب مجلس داشتیم و مجلس نیز با فوریت آن موافقت کرد.
معاون اول رئیس‌جمهوری ابراز امیدواری کرد که تا یک ماه آینده این موضوع پس از تصویب مجلس در اختیار دولت قرار بگیرد.

وی افزود: حدود ۳۰ بند سیاستی به دستگاه‌های دولتی ابلاغ شده است و هفته آینده نیز سیاست‌های درون دستگاهی ابلاغ می‌شود. جهانگیری گفت: دولت عدد بسیار بالایی به بانک‌ها بدهکار است و در صورت تعیین تکلیف بدهی‌ها باعث افزایش سرمایه بانک‌ها می‌شود و آنها قدرت تامین منابع خواهند داشت. وی تصریح کرد: منابع مورد نیاز توسعه بنگاه‌ها باید توسط بازار سرمایه تامین شود و باید از منابع خارجی نیز استفاده کنیم.

معاون رئیس‌جمهوری تاکید کرد: بودجه‌های عمرانی در چهار ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته دو و نیم برابر شده است با وجود اینکه در سه ماهه نخست امسال، میزان فروش نفت نسبت به پایان سال 92 کمتر شده است.

وی تحرک بخش مسکن و صنایع معدنی را برای توسعه صنعت فولاد ضروری دانست و افزود:
سنگ آهن، منابع انرژی و نیروی انسانی متخصص موجب می‌شود که این صنعت یکی از بهترین رشته‌ها برای سرمایه‌گذاری باشد.

معاون اول رئیس‌جمهوری گفت: در زمینه تولید فولاد با گلوگاهی مانند تامین کنسانتره و گندله مواجه شده‌ایم. وی با بیان اینکه صنایع پایین‌دستی فولاد باید جدی گرفته شود، افزود: اگر شرکت فولاد مبارکه دچار کاهش تولید شود یک هزار واحد صنعتی دچار بحران خواهد شد.
وی تاكيد كرد: برای توسعه صنعت فولاد باید یک توازن از ابتدا تا انتهای خط تولید طراحی شود.

مدیران فولاد متکی به توانایی‌های داخلی باشند

وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز در این مراسم گفت: کشور از لحاظ فنی، مهندسی و تجهیزات در شرایط خود اتکایی قرار دارد. مدیران فولاد جسارت به خرج دهند و متکی به توانایی‌های داخلی باشند.

محمد‌رضا نعمت‌زاده افزود: با توجه به سیاست‌های اقتصاد مقاومتی باید به تولید اشتغال و صادرات غیر‌نفتی متکی باشیم. صنعت فولاد به‌عنوان یکی از صنایع پایه مورد توجه وزارت صنعت، معدن و تجارت است. وي تصریح کرد: برخی از حلقه‌های زنجیره تولید فولاد به موقع انجام نشد یا با تاخیر مواجه شد.

وی با اشاره به افتتاح مگامدول دو احیای مستقیم شرکت فولاد مبارکه اصفهان خاطرنشان کرد: این واحد دچار کمبود مواد اولیه خواهد شد. نعمت‌زاده افزود: باید با کمک سرمایه گذاران طرح‌های مورد نیاز برای تکمیل زنجیره تولید فولاد اجرایی شود.
وی با بیان اینکه باید معادن سنگ آهن را توسعه دهیم، اضافه کرد: تولید سنگ آهن نسبت به نیاز امروز در وضعیت خوبی قرار دارد.

بیش از یک هزار کارخانه از محصولات فولاد مبارکه تغذیه می‌شوند

مدیر عامل فولاد مبارکه اصفهان نیز روز دوشنبه در مراسم افتتاح طرح‌های توسعه این شرکت که با حضور معاون اول رئیس‌جمهوری برگزار شد، گفت: بیش از یک هزار کارخانه از محصولات این شرکت تغذیه می‌کنند و فولاد مبارکه مواد اولیه و مصرفی این تعداد شرکت را تامین می‌کند.
وی کاهش تولید در شرکت فولاد مبارکه را باعث ورود آسیب جبران ناپذیری به اقتصاد کشور دانست و تصریح کرد: محدودیت‌های آب، برق و گاز در میزان تولید فولاد تاثیرگذار است.

وی خاطرنشان کرد: در صورت کاهش تولید این کارخانه، ورق مورد نیاز خودروسازان تامین نمی‌شود. مدیر‌عامل فولاد مبارکه با تاکید بر اینکه سهم تولید فولاد خام این شرکت تا سال 92، معادل 1/50درصد تولید کشور است، افزود: برنامه این شرکت تا سال 93 سهم 7/50 درصدی است.
وی افزود: تولیدات فولاد مبارکه در سال ۹۲ نسبت به سال ۹۱، هشت درصد افزایش یافت و ۱۰۳ درصد برنامه‌های شرکت تحقق یافت. وی مصرف آب در شرکت فولاد مبارکه در سال گذشته را 29 میلیون متر‌مکعب بیان و تصریح کرد: از سال 70 تا سال 92 مصرف آب 66 درصد کاهش یافته است.
سبحانی اظهار کرد: بیشتر قطعات این شرکت توسط سازندگان داخلی ساخته می‌شود.
افتتاح پروژه‌هاي توسعه‌اي فولاد مباركه شامل پروژه مگامدول، تصفیه‌خانه پساب صنعتی و بهداشتی فولاد‌سازی، پروژه توسعه و بهینه‌سازی پست 33/400 کیلوولت، تصفیه‌خانه‌های آب صنعتی و آشامیدنی و پروژه دریاچه مصنوعی فولاد‌سازی نورد پیوسته است.

این شرکت با تولید حدود ۶ میلیون تن فولاد خام از شرکت‌های پیشرو ایرانی است که در زمینه تولید ورق‌های فولادی فعالیت می‌کند.

بیش از ۵۰ درصد از ورق فولادی مورد نیاز کشور برای استفاده در صنایع خودروسازی و قطعه‌سازی، فلزی سبک، فلزی سنگین و لوله‌های انتقال سیالات، صنایع بسته‌بندی و لوازم خانگی و الکتریکی و لوله و پروفیل توسط شرکت فولاد مبارکه تامین می‌شود.

منبع: دنیای اقتصاد

اخبار منتخب بانکی دات آی آر:

=================

 

به اشتراک بگذارید
فریناز مختاری
فریناز مختاری
مقاله‌ها: 35586

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *