تصمیمات غیرکارشناسی وزارت صنعت سبب کاهش اعتبار بورس کالا می شود

به گزارش بانکی دات آی آر  به نقل از پایگاه خبری بورس پرس، محمد کفاش پنجه شاهی مدیرعامل کارگزاری خبرگان اظهار داشت: چنانچه به بازار همانند یک مبل نگاه کنید، می بینید این محصول در مناطقی همچون دلاوران، یافت آباد و چند جای دیگر عرضه می شود. این عرضه ها متمرکز نیستند و نمی توان قیمت مشخصی برای این کالا در نظر گرفت و در واقع  بازارهای سنتی ساز و کار مشخصی برای قیمت گذاری ندارند.

وی ادامه داد: در بازاری با ساز و کار مشخص شاهد قیمت گذاری منطقی و عادلانه کالا خواهیم بود البته عرضه بسیاری از کالاها در بازاری مدرن ضروری نیست اما درخصوص عرضه کالاهای استراتژیک یا محصولات کشاورزی در بازاری همچون بورس کالا موضوع متفاوت است.این بورس می تواند علاوه بر کشف بهترین قیمت ممکن در عرضه ها، مبنای قیمت گذاری یکسان آن محصول باشد و قیمت گذاری های کاذب را از بین ببرد.

این کارگزار بورس وجود شفافیت را حسن دیگر معاملات در بورس کالا عنوان کرد و افزود: تنها در بورس است که زمینه شفافیت فراهم است و اتفاقا همین شفافیت دلیلی است تا عرضه محصولات در بورس کالا همواره با مقاومت هایی همراه شود.ابزارها زمینه مانور فروشنده و خریدار را بالا می برد و دست آنها را برای ایجاد شرایط مطلوب معامله بازمی گذارد. همچنین به نهاد مسئول نیز کمک می کند با در نظرگیری شرایط مورد نظر طرفین ابزارها را برای استفاده دیگر متقاضیان نیز ارتقا دهد.

کفاش پنجه شاهی ابزارهای معاملاتی بورس کالا را مزیت دیگر این نهاد دانست و گفت: در این بازار خریدار و فروشنده بدون رویارویی یا پذیرش تعهدات تحویل کالا و … می توانند با هر میزان سرمایه انواع اوراق مانند سلف و غیره را خریداری کنند و فروشنده و خریدار از مزایای این مشارکت بهره مند شوند.
چنانچه معاملات در بستری غیر از بورس کالا انجام شود، یکی از مهمترین دغدغه های طرفین، اعتبارسنجی برای اجرای تعهدات مالی و کالایی خواهد بود. اما زمانی که خریدار و فروشنده در بستر بورس کالا تصمیم به معامله می گیرند، مساله اعتبارسنجی و اخذ تضامین لازم از قبل توسط این نهاد حل شده است.

وی با تاکید بر ضرورت نقش آفرینی بیشتر این بازار در اقتصاد گفت: یکی از دلایل اصلی ناشناخته بودن ظرفیت های بورس کالا برای جا دادن عمده معاملات کالایی، جوان بودن این نهاد و سابقه کم آن در انجام معاملات کالایی است.برخی مقاومت ها در برابر شفافیت مانعی برای پیشرفت و توسعه چنین بازارهایی در اقتصاد شده است.دلایل مقاومت در برابر توسعه بازار شفاف و منسجمی چون بورس کالا مسائلی همچون فرار مالیاتی است.

مدیرعامل کارگزاری خبرگان سهام وجود برخی تصمیمات غیرکارشناسی و شتاب زده مانند قیمت گذاری محصولات پتروشیمی و فلزی با دلار ۴۲۰۰ تومانی را سبب کاهش اعتبار بورس کالا اعلام کرد و گفت: اعمال چنین تصمیمات و سیاست هایی از سوی تصمیم گیرندگانی چون وزارت صنعت می تواند تاثیر مستقیم بر کیفیت فعالیت بازار داشته باشد و زمینه آزمون و خطاها را در آن بالا ببرد.

کفاش پنجه شاهی اجرای چنین تصمیماتی را زمینه ساز بروز مشکلات و سودجویی ها دانست و افزود: در شرایط فعلی نگاه برخی دستگاه ها به رکنی مانند بورس کالا نگاه درستی نیست و به جای در نظر گرفتن این بازار به عنوان یک پایه تقویت کننده، آن را به چشم رقیب می نگرند.تغییر نگاه و ثبات در تصمیم گیری های کلان می تواند بازاری همچون بورس کالا را در مسیر افزایش سهم معاملات کالایی و چه بسا در جهان قرار دهد چرا که ایران به لحاظ عرضه بسیاری از کامودیتی ها سرآمد است و می توان به ایجاد یک بورس کالای قوی در منطقه و جهان اندیشید.

به اشتراک بگذارید
فریناز مختاری
فریناز مختاری
مقاله‌ها: 35586

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *