یک لپتاپ برای صاحبش کاربردهای متفاوتی دارد، میتواند یک مرکز سرگرمی و بازی باشد، درگاهی برای دسترسی به وب و اینترنت و یا ابزاری برای انجام کارها و پروژههای مختلف در داخل و خارج از خانه. از اینها که بگذریم لپتاپ ها انصافاً یک سختافزار گران قیمت محسوب میشوند و هیچکس دوست ندارد این سخت افزار گرانقیمت را از او به سرقت ببرند.
مسلماً بهتر است قبل از هر چیز مراقب باشیم تا کسی لپتاپمان را سرقت نکند ولی اگر این اتفاق افتاد چه باید کرد؟ میتوانیم در مقابل احتمال دزدیده شدن آمادگی داشته باشیم و در صورتی که لپتاپمان به سرقت رفت آنرا ردیابی کنیم. یک مجموعهء نرمافزاری با نام Prey وجود دارد که شما را قادر میسازد لپتاپ به سرقت رفته خود را به صورت کنترل از راهدور مانیتور نموده، از نمایشگرش هنگامی که سارق مشغول کار با آن است اسکرینشات گرفته، با وب کمش تصویر چهره سارق را ضبط کنید و با توجه به محل اتصال لپتاپ به اینترنت محل استقرار احتمالی سارق را پیدا کنید و با یک گزارش نسبتاً کامل و حسابی به سراغ پلیس بروید و بخواهید دزد را بیابد. خوشبختانه Prey کدباز و رایگان است اما بد نیست ببینیم چگونه میتوان از آن استفاده نمود. ادامه مطلب را از دست ندهید.
ابتدا یک اکانت مهمان در ویندوز بسازید
در ویندوز Prey به صورت یک سرویس در پسزمینه اجرا میشود. این بدین معنی است امکان ردیابی تنها زمانی فعال میشود که سارق به یکی از اکانتهای کاربری موجود بر روی سیستمعامل لاگین نموده باشد. برای اینکه سارق بتواند به لپتاپ شما لاگین کند دو راهحل پیشرو دارید: اول اینکه میتوانید کلاً روی اکانت اصلی خود پسورد نگذارید (که البته از نظر مسائل امنیتی شاید کار خوشایند و درستی نباشد) و راهحل دوم که توصیه میشود ساخت یک اکانت مهمان یا Guest که فاقد پسورد باشد.
ساخت اکانت مهمان کار سادهای است، ابتدا استارت منو را باز کنید، بر روی کامپیوتر کلیک راست کنید و گزینهء Manage را انتخاب نمائید. در پنجرهای که باز میشود در ستون سمت راستش گزینهء Local Users and Groups را انتخاب کرد و سپس وارد قسمت Users شده در وسط پنجره کلیک راست کرده و با انتخاب گزینهء New User میتوانید یک اکانت جدید بسازید.
نصب Prey
اکنون فایل نصاب Prey را از وبسایت آن دانلود کرده و نصب کنید و وقتی به پایان عملیات نصب رسیدید گزینه Choose to configure Prey now را انتخاب کنید. در این مرحله لازم است مشخص کنید چگونه میخواهید Prey را مدیریت کنید و برای اینکار دو گزینه دارید یا از کنترل پنل آنلاین Prey استفاده نمائید و یا به صورت مستقل. استفاده از کنترل پنل آنلاین محدودیتهایی دارد مثلاً اینکه تنها 10 گزارش میتوانید دریافت کنید ولی از آنجایی که 10 گزارش هم برای گیر انداختن سارق حاوی اطلاعات زیادی است و هیمنطور گزینه کنترل پنل آنلاین برای عموم کاربران نسبتاً سادهتر است لذا به سراغ این گزینه میرویم و پس از انتخاب آن از ما خواسته میشود تا یک اشتراک Prey برای خودمان بسازیم.
بعد از این موارد بد نیست کامپیوتر خود را تنظیم کنید تا همواره سعی کند به نزدیکترین کانکشن اینترنت Wi-Fi رایگانی که در دسترسش است متصل شود اینگونه حتی اگر سارق قصد اتصال به اینترنت را نداشته باشد شانس به دام افتادنش تا حدی بالاتر میرود.
دریافت گزارش
حالا اگر روز بدشانسی شما فرا رسید و لپتاپتان به سرقت رفت بد نیست به کنترل پنل Prey وارد شوید و شانس خود را در ردیابی سارق امتحان کنید. در بخش تنظیمات کنترل پنل گزینههای فراوانی برای نحوه گزارشگیری وجود دارد اما در بالای این گزینهها مهمترین گزینه یعنی Missing وجود دارد که در صورتی که بر روی اسلایدر مقابل این گزینه کلیک کنید لپتاپ شما شروع به ارسال گزارش خواهد کرد. انتخاب فاصله زمانی گزارشها با شما است اما فراموش نکنید Prey تنها 10 گزارش را در پنلش ثبت خواهد نمود پس اگر فکر میکنید دریافت چند گزارش با فاصله زمانی کوتاه شما را به سارق نزدیک نمیکند میتوانید فاصله زمانی را بیشتر کنید یا در شرایط برعکس کمترش کنید. گزارشی که Prey به شما میدهد میتواند اطلاعات فراوانی را دربر داشته باشد از شماره آیپی اتصال سارق به اینترنت، محل استقرارش بر روی نقشه، تصویر چهرهاش که توسط وبکم لپتاپ تهیه شده و… . هر چند این راهحل یک راهحل صد در صدی برای رسیدن به لپتاپ دزدیده شده شما نیست اما امیدی است در ناامیدی.
نرم افزار «پری» برای سیستم عامل ویندوز، مک، لینوکس و اندروید قابل دانلود و استفاده است.
منبع: تیتر آنلاین
خبرهای منتخب بانکی دات آی آر :
*=======================*
- بنیاد ملی نخبگان فوتبالیست استخدام می کند !
- خانه ای ساخته شده از روزنامه/عکس
- آسانترین شغل های پردرآمد جهان +تصویر
- ۱۰ حقیقت شگفت انگیز در خصوص انسان
- درآمد ماهانه یک نماینده مجلس +فیش حقوقی
- شاهکارهایی با ساختارهای ستاره ای + عکسهای جالب
- گزارش تصویری / رم باستان در موزه برتانیا
- من و این چرک کف دست !
- پول بده با دل شیر بفرستمت به تیم ملی !
- گزارش تصویری جالب از مبتکرانه ترین هنرهای خیابانی
- سکه ۵۰۰ تومانی و نگرانی های مردم+عکس
- ۱۰ مسجد از قدیمی ترین مساجد دنیا + عکسهای جالب
- گزارش تصویری از خطرناک ترین پل های جهان
- گزارش تصویری / ۱۰ هتل لوکس دنیا
- ایرانگردی در بانکی/ فارس مرکز عاشقانه ها
- ایرانگردی در بانکی/استان مرکزی و زادگاه امیرکبیر
- ایرانگردی در بانکی/سیستان بهشت باستان شناسان
- ایرانگردی در بانکی/جاذبه های گردشگری زنجان از نگاهی دیگر
- سفره ایرانی/آشنایی با شیرینی ها و غذاهای شهر بادگیرها(یزد)
- میزان شکنندگی پسورد شما+معرفی سایت
- بزرگترین صفحه لمسی جهان+ عکس
- وب سایتی برای تعقیب اسكناس ها!
- گوگل کروم را هک کنید جایزه بگیرید
- شبکه های اجتماعی دغدغه ای برای مدیران
- دنیای واقعی، نسل مجازی
- خطرناک ترین عبارات در جستجو های اینترنتی
- وجه اشتراکی جالب میان کاربران تلفن همراه و تلوزیون !
- کی بورد ابراز احساسات هم به بازار آمد+عکس
- تاریخچه ی لوگوی شرکتهای معتبر
- ۱۰ نکته جالب و خواندنی درباره نوکیا که نمی دانستید !