تولید تخم مرغ، بازاری بزرگ با بازدهی عالی

 

بانکی دات آی آر: تولید‌مثل یکی از مهمترین و اساسی‌ترین بخش‌ها در تولید و پرورش طیور است، بدون تولید تخم‌های نطفه‌دار و جوجه‌کشی از آنها، صنعت مرغداری مفهومی نخواهد داشت، افزایش اطلاعات پژوهشی و علمی درباره چگونگی جفتگیری و جوجه‌کشی، در بالا بردن کارایی تولید مثل به ما کمک می‌کند.

 

معرفی محصول

محصول طرح حاضر تولید تخم‌مرغ نطفه‌دار مرغ گوشتی و تخم‌مرغ بدون نطفه است.

هزینه کمتر تولید بیشتر بحث اصلی اقتصاد است یعنی از نظر اقتصادی کاری بصرفه است که با کمـترین هزینه بیشترین تولید را داشته باشد. در مورد طیور این مسئله مهمتر است چون مسئله بازار، روش‌های مختلف نگهداری، استرس‌ها، بیماری‌ها، تغذیه، مکان نگهداری و… مطرح است. چون مرغ تخمگذار حساس است باید مکان نگهداری آن مناسب باشد یعنی از نظر تهویه، حرارت، دسترسی به دان و آب، بهداشت و… کمترین مشکل را داشته باشد تا استرس‌ها باعث کاهش تولید نشوند.

گوشت مرغ، یکی از مهمترین مواد غذایی محسوب می‌شود که سرشار از پروتئین‌های مختلف است. سطح بالایی از ویتامین۳B که به آن نیاسین نیز می‌گویند در گوشت مرغ موجود است که از بیماری‌هایی که ناشی از بالا رفتن سن است، جلوگیری می‌کند. گوشت مرغ علاوه بر اینکه حاوی مقدار زیادی نیاسین بوده، سرشار از سلینوم نیز هست. سلینوم در بدن یک آنتی‌اکسیدان محسوب می‌شود. سلنیوم موجود در مرغ می‌تواند به تحریک DNA کمک کند که تحریک آن، در احیای سلول‌های آسیب‌ دیده و همچنین زدودن و رفع سلول‌های غیرعادی در بدن نقش دارد. این ماده، در پیشگیری از سرطان نیز موثر است و به سلول‌های غیرعادی اجازه رشد و تکثیر نمی‌دهد. همچنین گوشت مرغ یکی از کالاهای اساسی در سبد خانوار کشور محسوب می‌شود و تامین مناسب آن همواره از مسائل مهم در برنامه‌ریزی‌های کشور می‌باشد. تخم نطفه‌دار مرغ گوشتی نیز در ابتدای این زنجیره تامین قرار دارد و زیر بنای تولید گوشت مرغ محسوب می‌شود. همواره تعدادی از تخم‌مرغ‌های تولید شده فاقد نطفه هستند. بنابراین تخم‌مرغ بدون نطفه جهت مصارف غذایی نیز از محصولات این طرح است.

تخم‌مرغ یک منبع غذایی مهم بوده و مقدار فراوان مواد مغذی در تخم مرغ آن را جزء مواد غذایی ممتاز قرار می‌دهد. دو عدد تخم مرغ بزرگ شامل حدود ۱۲ گرم پروتئین،۲/۱ گرم کربو هیدرات، ۱۱ گرم لیپید، مقدار قابل توجهی آهن، فسفر، ویتامین‌های A، E،K  و بیشتر ترکیبات ویتامین B  است. قسمت اعظم سفیده تخم‌مرغ شامل مقدار قابل توجهی آب است که به همراه آن حدود ۵۰% پروتئین، نیاسین و ریبوفلاوین است. بیشتر ویتامین‌ها و مواد مغذی در زرده تخم‌مرغ یافت می‌شود. رنگ زرده تخم‌مرغ مربوط به درصد پیگمان گزانتوفیل‌ها است.

 

بررسی بازار

با توجه به رشد جمعیت و به تبع آن افزایش مقدار مصرف گوشت مرغ، سالانه نیاز جامعه به گوشت مرغ افزایش می‌یابد. جهت تامین این نیاز می‌بایست زیر ساخت‌های لازم آن نیز تامین شود. تخم‌مرغ نطفه‌دار مرغ گوشتی نیز از مهمترین نیاز‌های اساسی تامین گوشت مرغ است. بنابراین میزان نیاز به تخم‌نطفه‌دار مرغ گوشتی نیز رو به افزایش است. همچنین میزان مصرف تخم‌مرغ بدون نطفه که قسمتی از تولیدات این طرح است، جهت مصارف خوراکی با افزایش جمعیت روندی صعودی دارد. به این جهت بازار مناسبی برای این محصولات وجود خواهد داشت.

 

سرمایه‌گذاری مورد نیاز

مطابق تحقیقات برای  احداث یک واحد مرغداری با ظرفیت اقتصادی به حدود ۱۲۸ میلیارد ریال سرمایه ثابت نیاز دارید. بازدهی طرح حدود ۳۸  درصد می باشد و  با گذشت ۲٫۵ سال می توانید سرمایه اولیه خود را برداشت نمایید. در ادامه احداث این واحد تولیدی از منظر سرمایه‌گذاری و شاخص‌های اقتصادی مورد بحث قرار گرفته است.

 

 

مزایای اجرای طرح

با توجه به اینکه محصول طرح در تقویت پوست، دستگاه گوارشی و سیستم عصبی موثر است و با اثری که در تبدیل غذا به انرژی دارد از بیماری‌ آلزایمر جلوگیری می‌کند و این محصول مصرفی در کشور متقاضی فراوان داشته و در صورت بهره‌برداری آن، بخشی از تقاضای داخلی تامین میگردد همچنین با توجه به نرخ بازده داخلی و بازگشت سرمایه مناسب طرح  می‌توان آن را به عنوان فرصت سرمایه‌گذاری ارزشمند معرفی نمود.

 

 

منبع: دریک آنلاین

 

به اشتراک بگذارید
فریناز مختاری
فریناز مختاری
مقاله‌ها: 35586

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *