جزئیاتی جدید از فساد مالی در بانک سرمایه

بانکی دات آی آر: در یکصدودهمین نشست خبری سخنگوی قوه‌قضائیه بود که حجت‌الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای از معوقه ۸ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومانی ۳۱ نفر در بانک سرمایه خبر داد.

 

بر اساس این گزارش و بنابر اطلاعات بدست آمده، هیچ کدام از این ۳۱ نفر طبق ضوابط و مقررات، تسهیلات دریافت نکرده‌اند؛ حتی یک نفر. این افراد برای دریافت تسهیلات، مرتکب امور خلاف و جرم مانند پرداخت رشوه و ارائه وثیقه‌های صوری شدند و جالب اینکه تسهیلات دریافتی را نیز در امور دیگری غیر از آنچه اعلام کرده بودند، هزینه کردند.

 

به عنوان مثال فقط در یک فقره به یکی از شرکت‌های زیر مجموعه بانک سرمایه به مدیریت «م.ع» که سهام ۱۰۰ درصدی آن متعلق به خود بانک است، ۴ هزار و ۲۱۰ میلیارد ریال تسهیلات غیرقانونی و در قالب عقد مشارکت مدنی پرداخت شده و این شرکت نیز با سود غیرمتعارف به پنج شرکت دیگر این تسهیلات را داده است.

 

آن طور که در آگهی ثبت این شرکت در روزنامه رسمی آمده: «خرید و فروش و واردات و صادرات کلیه کالاها و محصولات پروتئینی از جمله انواع دام زنده و منجمد و انواع آبزیان و ماکیان به صورت زنده و منجمد و همچنین کلیه مکمل‌ها و خوراک دام و طیور از منابع داخلی و خارجی» زمینه فعالیت آن است.

 

به عبارت دیگر، بانک سرمایه بر خلاف سیاست‌های شورای پول و اعتبار و در راستای دریافت سود بیشتر، اقدام به تصویب و اعطای ۴ هزار و ۲۱۰ میلیارد ریال به شرکت زیر مجموعه خود کرده است؛ شرکتی که به منظور سرمایه‌گذاری درخواست دریافت تسهیلات داشته و جالب‌ اینکه بلافاصله پس از دریافت تسهیلات یاد شده با سود ۱۸ درصد، آن را با سود ۲۷ درصد به پنج شرکت دیگر داده است.!!! یعنی ۹ درصد سود اضافه. یعنی تسهیلاتی که باید وارد چرخه تولید می‌شد تا چرخ کارخانه‌ها بگردد و کارگران ایرانی بیکار نشوند، با ۹ درصد سود غیرمتعارف به پنج شرکت دیگر داده شده است.

 

بر اساس این گزارش، شرکت مذکور از ۴ هزار و ۲۱۰ میلیارد ریال تسهیلات دریافتی دو هزار میلیارد ریال معادل ۲۰۰ میلیارد تومان را به شرکت « الف. ت. ه.»،  هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال به تولیدی «الف.د»، ۸۰۰ میلیارد ریال به «پ. ت. س»، ۳۰۰ میلیارد ریال به «ب. پ. الف» و هزار میلیارد ریال نیز به شرکت «ع. پ. الف. ک. کیش» اعطا شده است.

 

جالب‌تر اینکه قرار بوده یک درصد تسهیلات یعنی ۴۲٫۱ دهم میلیارد تومان تحت پوشش کارمزد به آقای « الف. م» رئیس هیئت مدیره شرکت توسعه تجارت پایدار قشم پرداخت شود که از این مبلغ، ۲۷۰ میلیون تومان به حساب وی در بانک‌های مختلف کارسازی شده که از مصادیق ارتشا و تحصیل مال نامشروع محسوب می‌شود.

 

آیا رواست سرمایه‌ای که قرار بوده چرخ‌های تولید کشور را بکار بیندازد و رونق اقتصادی و بهبود وضعیت معیشت مردم را به بار بیاورد، اینگونه و در راستای پر کردن جیب عده‌ای حیف و میل شود؟ آیا رواست تسهیلاتی که می‌توانسته در این رکود اقتصادی، مشکل تعداد زیادی از بنگاه‌های اقتصادیِ کوچکِ زودبازده را حل کند، به شرکت زیر مجموعه خود بانک داده شود؟

 

منبع: تسنیم

 

به اشتراک بگذارید
فریناز مختاری
فریناز مختاری
مقاله‌ها: 35586

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *