حاجی سوغات معنوی بیار

 

سالهاست که سنت حسنه بدرقه حاجی و بازدید از زائران در بین ایرانیان مرسوم بوده و هست. از آن زمان که ماه ها و بعضا سالها طول می کشید تا مشتاقان زیارت خانه خدا با اسب و شتر خود را به مکه مکرمه برسانند تا امروز که پروازهای ویژه زائران سرعت سفر را به یک پنچم کاهش می دهند اقوام ,خویشان و دوستان برای عرض التماس دعاو دیدار زیارت کنندگان حریم امن الهی گرد هم جمع می شوند.

به گزارش بانکی دات آی آر طی سالهای اخیر این آیین پسندیده به مصیبتی جانکاه بدل شده که حاجی و خانواده وی را به درد سر می اندازد هزینه های سرسام آور سالن پذیرایی (البته اگر در شلوغی های آن موقع از سال سالنی بتوان رزرو کرد )ازدحام و دیده بوسی های چند ساعته و از همه دشوار تر سوغاتی های فراوانی که اقوام و خویشان از حاجی انتظار دارد شیرینی این سفر معنوی را در کام زائران تلخ می کند.

 

ولیمه حاجی باید طعم آسمانی داشته باشد و دغدغه حاجی باید کسب معرفت و بهره روحی و معنوی از این سفر الهی باشد که بعضا این زمان معنوی در بازار های مملو از کالاهای چینی هدر می رود و ره آورد این سفر معنوی در پاره ای موارد به چند چمدان پر از کالاهای کم کیفیت تقلیل می یابد.

امروز (سه شنبه) در خبر ها آمده بود بانك مركزي با صدور بخشنامه‌اي فروش ارز مسافرتي به زائران عمره مفرده را از 1000 دلار به 700 دلار كاهش داده است. اگر چه قطعا این تصمیم در راستای اهداف اقتصادی و سیاست های بانک مرکزی صادر شده .امید آن می رود که در کاهش میزان خرید زائران موثر باشد.

همچنين در اين بخشنامه تأكيد شده است ، شعب تابعه بايستي از فروش بیشتر ارز به زائرين عمره مفرده اجتناب نمايند.پيش از اين به زائران عمره مفرده معادل ۱۰۰۰ دلار پرداخت مي‌شد.

بهترین سوغات حج

طبق يك نظرسنجي كه سالهای گذشته از حجاج ايراني انجام شده، ۳۰ درصد وقت مفيد زايران ايراني در سفر حج براي بازارگردي و خريد سوغات تلف مي‌شود.

گستردگي بازارگردي و خريد سوغات توسط زايران ايراني به حدي رسيده است كه اغلب فروشنده‌ها در مغازه‌هاي اطراف حرمين، فارسي ياد گرفته‌اند و چمدانهاي بزرگ كاروانهاي ايراني و ايرانيان با كيسه‌هاي مملو از كالا، انگشت‌نما و گاهي سوژه تمسخر و مضحكه ساكنان مكه و مدينه و معتمدين و حجاج ديگر كشورها مي‌شود.

به فرموده امام رضا (عليه السّلام ) : حج گذشت از مال ، گذشت از جان و گذشت از شهوات است .

البته مسلما منظور آن بزرگوار این نبوده که شما بیایید هر چه پول دارید برای دیگران سوغاتی بخرید تا رستگار شوید.

در نهج البلاغه در خصوص حج می خوانیم:

انجام حج در منطقه اى خشك و در ميان كوههاى داغ و طواف كردن به گرد سنگهاى كعبه وسيله اى براى قرب به خداوند و تكبر زدايى از انسان و احساس ذلت است . تا انسان بدينوسيله به رحمت خداوند برسد و با طواف خود شبيه فرشتگان شود و اگر خدا مى خواست ، محل حج را در منطقه اى پر آب و درخت و داراى سنگهايى از ياقوت قرار مى داد ولى در آن صورت مردم آزمايش نمى شوند.

به گفته بسیاری از زائران بهترین سوغات حج زیارت و دعا برای اقوام و خویشان است تا به این ترتیب ایشان هم در ثواب این سفر معنوی سهیم باشند .البته بسیاری از رسوم غلط این روزها مانع تحقق این امر اند.

دوستی می گفت اگر هر حاجی پس از بازگشت از این سفر معنوی تنها ۱۰ در صد از گناهان خود بکاهد بهترین هدیه و سوغات را به اقوام و خویشانش و بلکه کل هموطنانش عرضه داشته است.

خبرهای منتخب بانکی دات آی آر :

*=======================*

 

 

 

به اشتراک بگذارید
فریناز مختاری
فریناز مختاری
مقاله‌ها: 35586

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *