تا همین چند سال پیش که کامپیوتر را فقط در ابعاد بزرگ و آن هم در فیلم های آمریکایی می دیدیم، نهایت تصورمان از این دستگاه جدید بازی های هیجان انگیز تر و بهتر بود.
۱۵ ۱۰ سال قبل هم وقتی پای کامپیوتر به خانه ها باز شد تا مدت ها مصرف تزیینی و دکوری داشت و بعدها هم به کشف نخستین بازی های کامپیوتری رسید. حالا اما کامپیوتر یا همان رایانه مدت هاست برای بیشتر ما منبع یا ابزار کسب درآمد شده و زندگی بدون آن تقریبا غیرممکن به نظر می رسد. جدای از خیل کارمندان و افراد مشاغل مختلف که رایانه ابزار کارشان است بعضی ها از همین صفر و یک های دنیای مجازی پول واقعی در می آورند و کار و بارشان هم حسابی گرفته. با اینکه دست در کار برنامه نویسی و طراحی سایت زیادشده و دیگر هر کسی سعی می کند با کمک سایت ها و کتاب های راهنما گلیم خودش را از آب بیرون بکشد، هنوز تعداد برنامه نویسان حرفه ای کم است و مشتری هم تا دلتان بخواهد، فراوان. پس اگر دلتان یک کار کم دردسر، پشت میزی و بدون حرص و جوش می خواهد و اصطلاحا آی تی باز هم هستید، این شغل قطعا مناسب شماست.
یک، جلوش بی نهایت صفر
بازاریابی
این روزها از بقالی سر کوچه گرفته تا بزرگ ترین کارخانه ها و شرکت ها در درجه اول به فکر تحت وب کردن کار خودشان هستند. علاوه بر این، مشاغل اینترنتی که همه کارشان را با سایت و امکانات آن انجام می دهند، هر روز رونق بیشتری می گیرند. پس با اینکه برنامه نویس زیادشده اما تقاضا هم همچنان در حال افزایش است و اگر زرنگ باشید و کارتان هم خوب و قابل قبول باشد خیلی ها مشتری تان می شوند. از سازمان ها و نهادهای مهم دولتی و غیردولتی گرفته تا شرکت های خصوصی کوچک. پس سر و کارتان بیشتر با رئیس و مدیرعامل است و کلا هر مسئولی که در جریان اصل کار سازمان یا شرکت باشد. برگ برنده این بازار شلوغ، ابتکار و به روز بودن است. شما باید از بقیه همکارانتان دست پرتری داشته باشید یا حداقل رنگ و لعاب جذابی به کارتان بدهید تا مشتری مطمئن شود با سپردن کار به دست شما، نتیجه بهتری خواهد گرفت. از برنامه نویسان روز دنیا که ویدئوهایشان را در سایت های مختلف قرار می دهند، غافل نشوید. فراموش نکنید که همه هم صنفی هایتان هم دنبال به روز بودن هستند اما تفاوت اصلی در ایده، سلیقه و ابتکار شخصی شماست که در نهایت می تواند تبدیل به امضای کارتان شود.
مشتری مداری
در طراحی سایت تعامل درست با مشتری اهمیت ویژه ای دارد چرا که به واسطه ناآشنا بودن بیشتر مشتری ها گاهی اوقات خواسته های نامعقولی پیش می آید که باید در همان مذاکرات اولیه درباره آنها به توافق برسید.
۱ حتما شما هم موقع سفارش گرفتن با مشتری هایی برخورد می کنید که می خواهند هر طور شده نظر خودشان را اعمال کنند. در این مواقع از مواضع خودتان کوتاه نیایید. اگر نظرات مشتری کار را از حالت حرفه ای درمی آورد، از همان ابتدا شرایط را برای او توضیح بدهید تا در خاتمه مشکلی پیش نیاید.
۲ بعضی از مشتری ها بعد از اتمام کار علاقه ای به پرداخت تمام و کمال حق و حقوق شما ندارند.بهتر است برای رعایت موارد امنیتی تا زمان پرداخت نهایی، مشخصات ورود به کنترل پنل یا کار طراحی شده را تحویل مشتری ندهید.
۳ دقت کنید که درست مطابق با خواسته های مشتری پیش بروید و به اصطلاح بیش از حد مایه نگذارید. به این ترتیب توقعات مشتری را بی جهت بالا نمی برید و کار بیش از حد برای خودتان نمی تراشید. با این حال اگر در روند کار وادار به انجام کار اضافه ای شدید، طبق تعرفه قرارداد به میزان دستمزد نهایی اضافه کنید.
۴ درست است که در شروع کار می خواهید به هر ترتیبی شده، کار بگیرید اما این موضوع نباید به ارزش پایین آوردن نرخ بازار باشد. حتما قبل از قبول کردن رقم پیشنهادی سفارش دهنده کار، با همکاران با سابقه تر مشورت کنید تا ارزان فروشی نکنید.
۵ بعد از اینکه به طور شفاهی با مشتری به توافق رسیدید، حتما از او بخواهید تا خواسته هایش را مکتوب کند تا بعدا موردی کم یا زیاد نشود.
۶ باید حتما بدانید هدف اصلی مشتری از راه اندازی این سایت چیست و گروه مخاطبین سایت چه کسانی هستند. با این اطلاعات می توانید کلمات کلیدی را تعیین کنید و قالبی متناسب با سلیقه و نگاه مراجعان سایت طراحی کنید.
قرارداد
بعد از اینکه نخستین پیشنهاد طراحی سایت را گرفتید، قبل از هر چیز باید با مشتری قرارداد ببندید. این قرارداد باید طوری باشد که کار در نهایت مطابق با تصور اولیه سفارش دهنده از آب دربیاید و هم دست شما به عنوان طراح خالی نماند.
۱ نیاز به گفتن ندارد که قرارداد باید به صورت کتبی نوشته شود و امضای شما و مشتری را در خود داشته باشد.
۲ برای جلوگیری از سوءاستفاده های احتمالی، حتما در قرارداد ذکر کنید که ۵۰درصد دستمزد به صورت پیش پرداخت دریافت می شود.
۳ نکته ناگفته ای را در قرارداد باقی نگذارید. تمام خواسته ها و توافقات بین خودتان را بنویسید.
۴ تاریخ تحویل نمونه طرح اولیه، تحویل اولیه، تحویل نهایی و تاریخ پرداخت قسط نهایی دستمزد حتما باید در متن قرارداد ذکر شوند. در پروژه های اول زمانی که برای تحویل کار اعلام می کنید، حداقل دوبرابر زمانی باشد که برای اتمام کار تخمین می زنید.
۵ برای دیرکرد در تحویل کار کسری از وجه پرداختی کم می شود. این مقدار برای هر روز تأخیر به طور معمول ۰۵/۰درصد تعیین می شود.
دخل و خرج
هر صفر و یک به عبارتی می کنه…
مثل هر کار دیگری باید از همان اول حساب سرمایه لازم، درآمد و پولی که قرار است از جیب تان برود، داشته باشید. شاید هزینه های آموزشی کمی زیاد باشد اما با حقوقی که بعدا از طراحی یک سایت می گیرید اصلا قابل مقایسه نیست. علاوه بر این، برنامه نویسی را می توانید کاملا به شکل دورکاری انجام دهید و مخارج رفت وآمد و اجاره محل را هم فاکتور بگیرید. برای سرمایه اولیه هم فقط نیاز به یک سیستم درست و درمان و نرم افزارهای ضروری دارید. از اینجا به بعد دیگر فقط باید کار کنید و سفارش بگیرید. هر چقدر حرفه ای تر بشوید، مدت زمانی که برای طراحی یک سایت می گذارید، کمتر می شود اما درآمدتان بیشتر. کارهایی که به شما پیشنهاد می شود، چیزهایی شبیه اینها هستند:
وب سایت هایstatic(ایستا)که ساده ترین وب سایت ها هستند. یک طراح ساده به راحتی می تواند از پس طراحی این سایت ها بربیاید. پولی که برای این وب سایت ها گیرتان می آید، بین ۲۰۰هزار تا یک میلیون است. مطمئنا برای شروع کار خیلی خوب است.
وب سایت های dynamic (پویا) نوع حرفه ای تر وب سایت ها هستند. برای طراحی این وب سایت ها، فقط طراح سایت بودن کافی نیست باید یک برنامه نویس یا یک نرم افزار نویس حرفه ای باشید. یا اگر خودتان هنوز به این مرحله نرسیده اید، باید یک حرفه ای را در کار دخیل کنید. نرخ طراحی وب سایت های dynamic، یک میلیون تومان به بالاست. ممکن است برای طراحی یک سایت، ۳۰میلیون تومان به طراحان بدهند.
مسلما وقتی این همه مهارت یاد گرفته اید، می توانید از هزار راه دیگر، غیراز طراحی پول در بیاورید. از تدریس خصوصی نرم افزارهای ساده گرفته تا نرم افزارنویسی حرفه ای می توانید انجام دهید؛ برای همه این کارها پول خوبی می دهند.
آموزش
همیشه آموزش
دو حالت بیشتر ندارد یا شما تحصیلات آکادمیک مرتبط با کامپیوتر دارید یا صرفا از روی علاقه می خواهید طراحی سایت را به عنوان شغل انتخاب کنید. مسلما در حالت اول از آنجایی که با اصول پایه برنامه نویسی آشنا هستید، خیلی سریع تر می توانید در کار پیشرفت کنید و اشتباهات فاحش ابتدایی نداشته باشید. اما در حالت دوم هم به لطف کلاس های فراوان کامپیوتر، کتاب های آموزش برنامه نویسی به زبان ساده و هزار و یک سایت که به هر ضرب و زوری شده می خواهند از شما طراح سایت بسازند، خیلی نباید نگران باشید. فراموش نکنید وقتی شما الفبای کار را یاد بگیرید با مهارت و پشتکارتان می توانید مسیر را ادامه بدهید. اما قبل از هر چیز باید کار با برنامه ها و نرم افزارهای اصلی را بلد باشید و از پیشنهادهای کوچک کاری آغاز کنید. این نکته را هم فراموش نکنید که در طراحی سایت هم مثل هر کار دیگر نمی توانید یک شبه ره صدساله را بروید و باید صبور باشید.شاید یک مقدار بدیهی به نظرتان برسد اما اگر صفر کیلومتر هستید اطلاعات شخصی خودتان از محیط وب را دور بریزید و همه چیز را به صورت پایه ای یاد بگیرید. دوره های ICDL، اینترنت، مایکروسافت ورد، اکسل و اکسس و پاورپوینت جزء اولین ابزاری هستند که باید بر آنها مسلط باشید. در مراحل بعد نوبت به آشنایی با مهم ترین و به روزترین زبان های برنامه نویسی می رسد و البته در ادامه اینکه چطور سایت تان را مجهز به ابزارک های لازم کنید. در یک دوره ۲ساله با هزینه ای نزدیک به ۳میلیون تومان می توانید تمام این مهارت ها را یاد بگیرید. یادتان باشد که سرعت پیشرفت یا تغییر تکنولوژی در این حوزه بسیار زیاد و به روز بودن شما یک امر ضروری است. پس هیچ وقت از یادگرفتن کنار نکشید.
اخبار منتخب بانکی دات آی آر:
=================
- تخفیف کالاها در فروشگاه های زنجیرهای واقعی است؟
- موافقت دولت با استخدام نفتیها
- استخدام های روز- ۲۵مرداد ۹۳
- نرخ سود تسهیلات بانکی چند درصد کاهش مییابد؟
- کاهش شتابزده تعرفه واردات را متوقف کنید
- حذف يارانه نقدی پولدارها منتفی است؟
- رشد ۲۰۰۰ میلیاردی معوقات بانکی
- قیمت طلا سقوط کرد
- سرعت کم اینترنت از کجا آب میخورد؟
- آمار تکان دهنده از عدم اشتغال در کشور
- آرامش در بازار لوازم خانگی
- نرم افزار crm دیدار، اتفاقی بزرگ برای کسب و کارهای کوچک و متوسط
- بوی خوش دلار؛ بلای جان قاچاقچیان
- مدیریت عاملان تورم۴۹درصدی بر اقتصاد