نحوه تشخیص برنج ایرانی از تقلبی


کارشناسان می‌گویند برنج‌های خارجی به دلیل نوع عرضه آن‌ها به‌صورت نیم پخت (پاربویل) بیشتر از برخی اقلام داخلی قد می‌شکند اما تنها خاصیت آنها همین است. در حالی که برنج مرغوب ضمن برخوردار بودن از اندازه مناسب طعم و بوی بسیار مطبوعی دارند.
برنج ایرانی یکی از محصولات کشاورزی است که سرانه آن در کشور به بیش از۴۰ کیلوگرم می‌رسد اما تشخیص برنج باکیفیت از انواع تقلبی آن که اتفاقا در کیسه‌های برنج مرغوب ایرانی عرضه می‌شود، مشکل است.

به گزارش ایسنا، برنج یکی از محصولات استراتژیکی است که کشت و تولید آن در ایران به ویژه در استان‌های شمالی کشور مزیت بالایی دارد اما چند سالی است با ورود برنج‌های ارزان و بی‌کیفیت خارجی بازار تقلب در این محصول پرمصرف نیز قوت گرفته است. با داغ شدن بازار برنج تقلبی کار برای مصرف‌کنندگان سخت شده، چرا که آنها نمی‌دانند چه معیاری برای خرید یک برنج مرغوب اهمیت دارد.

اما صرف نظر از معیارها و نشانه‌های یک برنج مرغوب و با کیفیت برخی کارشناسان معتقد هستند در این آشفته بازار برنج مرغوب را باید از معتمدان یا مغازه‌ها و فروشگاه‌های معتبر خریداری کرد.

اما در میان معیارهای انتخاب برنج مرغوب، دانه بلند بودن آن اهمیت دارد یا طعم، بو و مغذی بودن؛ کارشناسان می‌گویند برنج‌های خارجی به دلیل نوع عرضه آن‌ها به‌صورت نیم پخت (پاربویل) بیشتر از برخی اقلام داخلی قد می‌شکند اما تنها خاصیت آنها همین است. در حالی که برنج مرغوب ضمن برخوردار بودن از اندازه مناسب طعم و بوی بسیار مطبوعی دارند؛ به گونه‌ای که از هنگام خرید تا پخت می‌توان بوی آن را احساس کرد.

برنج مرغوب و باکیفیت دانه‌های یکدست و یکرنگی را دارد؛ به گونه‌ای که وقتی در دستان قرار بگیرند نمی‌توان تفاوت آنها را از یکدیگر تشخیص داد و رنگ و اندازه دانه‌ها با هم فرقی نمی‌کند.

یکی از نشانه‌های تشخیص برنج ایرانی با کیفیت نسبت به دیگر برنج‌ها این است که وقتی دانه‌های برنج زیر زبان‌ و دندان قرار بگیرد یک طعم خاص داشته باشد و عطر آن را می‌توان استشمام کرد، همان عطری که در شالیزارهای کشور قابل استشمام است.

اخبار منتخب بانکی دات آی آر:

=================

به اشتراک بگذارید
فریناز مختاری
فریناز مختاری
مقاله‌ها: 35586

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *