در دوره های آموزشی استخدامی بانک چه می گذرد؟

استخدام در بانک نهایت آرزوهای خیلی هاست. حقوق و مزایای مناسب ،امنیت شغلی و… اگرچه کار در بانک برای خیلی ها لذت بخش است اما خیلی از تصوراتی هم که در خصوص شرایط استخدامی بانک ها وجود دارد  شایعه ای بیش نیست.

شما اگر جزو داوطلبان استخدام بانک ها هستید حتما شنیده اید پس از پذیرش در آزمون و طی مراحل گزینشی یک دوره آموزشی برای کارکنان برگزار می شود. اگر می خواهید بدانید در این دوره ها چه خبر است تا انتهای این گزارش را از دست ندهید.

به گزارش بانکی دات آی آر، به عنوان مراجعه کننده طی سالهای اخیر تغییرات شگرفی در نحوه برخورد کارکنان بانک دیده ایم که نشان دهنده تغییرات در شیوه نگرش مدیران است. البته هنوز اشکالاتی وجود دارد اما نمی توان پیشرفت ها را نادیده گرفت.

هر ساله بانک مرکزی با توجه به نیاز و تقاضای شعب، اقدام به برگزاری آزمون می‌کند. این آزمون بین افراد دارای حداقل مدرک کارشناسی در رشته‌های حسابداری، مدیریت، اقتصاد، کامپیوتر و تعداد معدودی هم از رشته‌های مکانیک و عمران بر گزار می‌شود. پس از قبولی در این آزمون و طی مصاحبه‌های روان‌شناسی، عقیدتی و… فرد وارد کلاس‌های آموزشی می‌شود. در این کلاس‌ها فرض را بر این می‌گذارند که دانشجو هیچ آشنایی با امور بانکداری و خدمات دولتی ندارد.

آموزش‌ها را از سطح پایه آغاز می‌کنند. این برنامه شامل یک سری آموزش‌های تئوری و عملی است. این فرآیند زیر نظر اداره کل آموزش ارائه می‌شود. در بخش تئوری، دانشجویان اصول بانکداری، خدمات بانک به مشتری، حسابداری اولیه و پیشرفته، آموزش کامپیوتر و نرم‌افزارهای مرتبط با کار بانک و… را می‌آموزند و در بخش عملی نیز با کاغذهایی که شبیه پول و اوراق بهادار هستند، چگونگی انجام امور مربوط به پول‌ را تجربه می‌کنند.

نوع پوشش، رفتار با ارباب رجوع، تشویق و توبیخ کارمندان، حقوق متقابل ارباب رجوع و کارمند و نحوه دریافت حقوق و مزایا و مواردی جزیی‌تر، از جمله این آموزش‌هاست. این اطلاعات برای در جریان کار قرار دادن داوطلب است. اساتید آموزشگاه‌ها هم از بین کارمندهایی که بازنشسته شده‌اند و کارمندان فعلی که سطح دانش و تحصیلات بالاتری دارند، انتخاب می‌شوند.

طول این دوره ها معمولا بیش از دو ماه طول نمی کشد. محتوای نکات آموزشی انتشار یافته در این دوره ها در همه بانک ها یکسان است اما هر بانک با توجه به سلیقه و تشخیص مدیریتی خود به شیوه های مرسوم در سیستم به نیروهایش آموزش می دهد.

در بیشتر بانک ها پس از طی این دوره تئوری نیروها برای فراگیری مهارت های عملی یک دوره کار آموزی در شعب را طی می کنند این دوره برای نیروهای صف و ستادی برگزار می شود و نیروهای ستادی که قرار نیست در شعب حاضر شوند هم به منظور فراگیری آنچه در شعب می گذرد باید در این دوره ها حاضر شوند.

اغلب کارکنان بانک ها از این دوره ها خاطرات جالب و شنیدنی دارند. اشتباهاتی که از آنها سر می زند و آنچه می آموزند جالب توجه است. معمولا قدیمی تر ها کمک زیادی به تازه وارد ها می کنند تا با محیط تطبیق یابند چون خودشان هم این دوره را گذرانده اند و از اضطراب و هیجانش مطلع هستند.

اخبارمنتخب بانکی دات آی آر:

=================

به اشتراک بگذارید
فریناز مختاری
فریناز مختاری
مقاله‌ها: 35586

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *