چندروزی بیشتر به برگزاری اجلاس اوپک نمانده و سازمان های مطرح انرژی جهان و البته کشورهایی که نام قدرت بزرگ جهان را یدک می کشند در تلاشند تا سازمان کشورهای صادرکننده نفت را متقاعد کنند تا قیمت نفت بالاست و برای کاهش آن باید تولید اوپک افزایش یابد.اما این سوال باقی می ماند که آیا واقعا قیمت نفت بالاست و از وضعیت کنونی چه کسی نفع می برد؛مصرف کننده و یا تولید کننده نفت؟
به گزارش بانکی دات آی آر ، این سوال با بررسی نرخ قدرت خرید،افزایش نرخ تورم طی سال های ۱۹۸۰ تا کنون و البته متوسط قیمت نفت خام تنها یک معنی دارد و آنهم کلاهی است که طی این سال ها بر سرتولید کنندگان رفته و سودی است که از این کلاه نصیب مصرف کنندگان نفت شده است.
اتحادیه اروپا این روزها در شرایطی براوپک فشار می آورد که تولید را افزایش دهد که بررسی ها در خصوص تنها یک کشور عضو اوپک(ایران)نشان می دهد در سال ۲۰۱۱ ،هر بشکه نفت خام ایران ۹۷ دلار بفروش رسیده در شرایطی که قیمت واقعی این نفت ۲۲۳ دلار بوده است.در واقع ایران در فروش هر بشکه نفت خام خود در هرروز سال میلادی جدید،بیش از ۲۷۷ میلیون دلار ضررکرده است. درواقع ایران باید در ۵ ماهه ابتدایی سال ۲۰۱۱، بیش از ۷۳ میلیارد دلار درآمد از محل فروش روزانه دو میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه نفت خام خود درآمد کسب کرده باشد در حالیکه این رقم حدود ۲۰ میلیارد دلار با احتساب میانگین قیمت ۹۷ دلار است.براساس این گزارش واقعی نبودن قیمت نفت خام ضرر بیش از ۵۲ میلیارد دلاری برای ایران تنها در ۵ماهه ابتدایی سال ۲۰۱۱ به همراه داشته است که اگر بخواهیم براساس این جدول رقم ضرر واقعی ایران طی ۳۰ سال گذشته را محاسبه کنیم رقم به دست آمده سربه فلک خواهد زد.
حال این سوال ایجاد می شود که در شرایط فعلی چرا مصرف کنندگان بزرگ دنیا همواره بر گران بودن نفت ۱۲۰ دلاری تاکید دارند در شرایطی که حتی زمانیکه قیمت نفت در سال ۲۰۰۸ از مرز ۱۴۶ دلار نیز فراتر رفت بازهم مصرف کنندگان بهای قیمت واقعی نفت را نمی پرداختند. در سال ۲۰۰۸ زمانی که قیمت نفت از ۱۴۶ دلار فراتر رفت همگان چشم به تصمیم اوپک داشتند تا تلاش شود قیمت نفت کاهش یابد و اوپک نیز تمام سعی خود را بر مهار قیمت کرد اما غافل از اینکه در آن شرایط نیز قیمت واقعی نفت ۲۱۰ دلار بود.در شرایط فعلی نیز مصرف کنندگان از افزایش قیمت نفت گلایه می کنند اما دیده می شود هر ساله قیمت ارز افزایش می یابد تورم بالا می رود و قدرت مردم کاهش می یابد اما مصرف کنندگان توجه چندانی به این افزایش ها نمی کنند اما انتظار دارند در شرایطی که تمام این پارامترهای اقتصادی افزایش نشان می دهند قیمت نفت در پایین ترین سطح باقی بماند.
الان نیز تاریخ دوباره تکرار شده و کشورهای بزرگ مصرف کننده و در راس آن اتحادیه اروپا و سازمان بین المللی انرژی که البته اعتبار آنها برهیچ کس پوشیده نیست با افزایش فشار روز افزون بر اوپک خواستار افزایش تولید این سازمان و کاهش قیمت نفت شده اند.
حال این سوال مطرح می شود که آیا اتحادیه اروپا و یا سازمان بین المللی انرژی تا کنون قیمت واقعی نفت را محاسبه نکرده و آیا نمی دانند که قیمت نفت در شرایط فلعی غیر واقعی ترین قیمت و اچحاف در حق تولید کنندگان است؟قطعا این سوال با توجه به قدرت بالای این دو سازمان مورد تاکید پاسخ را کاملا روشن می کند والبته تحلیلی دیگر را به اثبات می رساند.قطعا اتحادیه اروپا و سازمان بین المللی انرژی هر دو می دانند که قیمت واقعی نفت بیش از ۲۲۳ دلار است اما اگر حرفی از این مساله به میان نمی آید تنها یک علت دارد و آنهم قدرت نگرفتن کشورهای صادرکننده نفت است.
چرا که یکی از بزرگترین دغدغه های قدرت های بزرگ و البته مصرف کنندگان نفت، قدرت نگرفتن تولیدکنندگان است؛ چراکه قطعا قدرت اقتصادی منوط به افزایش درآمد یک کشور است که وقتی درآمد یک کشور کاهش یابد قطعا قدرت آن کشورنیز تحت شعاع قرارخواهد گرفت.
حال سوال اصلی این است. اوپک چرا به دنبال حفظ منافع مصرف کنندگان است تا اعضای خود؟و اصلا تشکیل اوپک توانسته تا کنون کمکی به کشورهای صادرکننده نفت کند و یا تنها دست و پای تولید کنندگان بسته شده است؟این ذهنیت بوجود می آید که تشکیل اوپک آیابرای قرارگرفتن بازار در دستان تولید کنندگان بوده و یا این سازمان تنها برای مهار صادرکنندگان تشکیل شده است.اوپک با این استدلال کارخود را آغاز کرد که تولید کنندگان با تصمیمات مشترک بازیگردان بازار نفت باشند.اما محاسبه رقم واقعی نفت که برای اولین بار به طور مستقل در یک خبرگزاری و یا رسانه در جهان محاسبه می گردد این ابهام را ایجاد می کند که پشت پرده تشکیل اوپک چه بوده است؟
این بار اجلاس دیگری از اوپک نزدیک است و در شرایطی که عرضه و تقاضا در بازار مشکلی ندارد اتحادیه اروپا خواستار افزایش سطح تولید اوپک است. سطحی که از سال ۲۰۰۹ تا کنون ثابت مانده است.این امر در شرایطی که قیمت واقعی نفت ۲۲۳ دلار است غیرمنطقی است.اما باید دید تصمیم بازیگردانان این سازمان چه خواهد بود.که از هم اکنون نیز جواب این سوال مشخص است.
منبع : خبرآنلاین
اخبار پربازدید بانکی:
=============
- عجیبترین شغل هایی که اسمش راهم نشنیدید + عکس
- ۱۰ اشتباه جالب وبلاگی که مخصوص ما ایرانی هاست !
- آخرین وضعیت دانشگاه منحله علوم پزشکی ایران+تصویر
- خلاقانه ترین تبلیغات کریسمس + عکسهای جالب
- خودپرداز طلا به امریکا رسید + عکس
- عجیبترین سوالات آزمون های استخدامی بانک های کشور
- گزارشی جالب از طرحهایی که گوگل در آن شکست خورد
- اسکناسی که کلکسیون داران آرزویش را دارند + عکس
- من از کارم اخراج شدم !
- قیمت قبر بعد از هدفمندی
- تحصیل یا کار مساله این است!
- سفارتخانه های اخلالگر در هدفمندی یارانه ها !
- گزارشی تلخ از سقفی که نیست
- ۱۰ باغ زیبا و حیرت انگیز جهان + عکسهای جالب
- راهکارهای جالب برای اینکه توریست شهر خود باشید
- آبشار زيباي «لاتون» در گيلان + عکسهای جالب
- مراغه, شهری تاریخی دردامان سهند + تصاویر زیبا
- ۷ شگفتی کشور روسیه + گزارش تصویری
- مجسمه های زیبا در ساحل طلایی سیدنی + عکس
- چرا صورت مساله رو پاک می کنی؟!
- من آن زمان ۱۱ سال داشتم جناب حجه الاسلام جعفریان !
- گزارش تصویری / گشت وگذاری در کارخانه ی نخ ریسی هرات
- از رنجی که خانم ها می برند !
- آشنایی با ۱۵ شماره تلفنی که راهگشاست
- مدير بانک مرکزي ونزوئلا يک ايراني الاصل است!
- وقتی کوه ها هم رنگ می شوند !
- ما بودیم و هدفمندی یارانه ها و …
- خطرناک ترین عبارات در جستجو های اینترنتی
- وجه اشتراکی جالب میان کاربران تلفن همراه و تلوزیون !
- کی بورد ابراز احساسات هم به بازار آمد+عکس
- تاریخچه ی لوگوی شرکتهای معتبر
- ۱۰ نکته جالب و خواندنی درباره نوکیا که نمی دانستید !