نصف بودن ارث زن به چه دلیل است


دین اسلام وقتی مسئولیت مالی بیشتری را بر دوش مردان قرار داده حق بیشتری را نیز در ارث در نظر گرفته است تا بین مسئولیت و حق تعادل برقرار شود
به دلیل بالا بودن مخارج و احتیاجات مالی مرد اسلام سهم الارث مرد را بیشتر از زن قرار داده است.

یکی از موضوعاتی که مورد اعتراض سازمان های مدافع حقوق بشر و مدعیان تساوی حقوق زن و مرد قرار گرفته، مسئله سهم الارث زن در اسلام است که معادل نصف سهم الارث مرد است و در نظام مقدس جمهوری اسلامی طبق ماده ۹۰۷ قانون مدنی صراحتاً به این موضوع اشاره شده است.

پیوندی کارشناس مسائل حقوق در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران درباره علت نصف بودن ارث زن گفت: اسلام احکام ارث را براساس جنسیت، زن یا مرد بودن وضع نکرده بلکه براساس مسئولیت مالی و موقعیتی است که این دو در خانواده دارند.

وی ادامه داد: موضوع نصف شدن ارث زنان به معنای ناقص بودن شخصین و ارزش زنان نیست بلکه در دین اسلام شخصیت انسانی زن در برابر با مرد بوده و در رسیدن به درجات کمال انسانی هیچ تفاوتی بین این دو جنس قرار داده نشده است.

پیوندی افزود: با توجه به مسئولیت های اقتصادی مانند پرداخت نفقه، مهریه، شرکت در جهاد و نیز پرداخت حقوق واجب اجتماعی که مردان بر عهده دارند دین اسلام برای ایجاد تعادل میان مسئولیت و حق، این احکام را وضع نموده است.

وی تصریح کرد: طبیعی است که دین اسلام وقتی مسئولیت مالی بیشتری را بر دوش مردان قرار داده  حق بیشتری را نیز در ارث در نظر گرفته است تا بین مسئولیت و حق تعادل برقرار شود.

این کارشناس در پایان خاطرنشان کرد: قانون ارث، موضوع مالی و اقتصادی است که در اسلام برپایه عدالت اجتماعی بنیان نهاده شده و در آن مسئولیت های اجتماعی و خانوادگی هر یک از مرد و ز ن رعایت شده است و سهم زنان که هیچ مسئولیت اقتصادی بردوش ندارند کاملاً منصفانه بوده و ضامن کرامت و عزت نفس زن مسلمان است.

اخبار منتخب بانکی دات آی آر:

==================

به اشتراک بگذارید
فریناز مختاری
فریناز مختاری
مقاله‌ها: 35586

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *