ایران با ۱۰ کشور همسایه خود منابع مشترک نفتی و گازی دارد. به این ترتیب هر کشوری که بیشتر از این منابع برداشت کند سهم بیشتری را بدست آورده است. این در حالی است که تمامی این کشورها به جز عراق در میزان برداشت یا سرمایه گذاری از ایران جلوتر هستند.
عراق قصد دارد تا میادین نفتی و گازی مشترک خود با ایران را با سرمایهگذاری 15 میلیارد دلاری توسعه دهد.با اجرای این پروژهها، ظرف سه تا چهارسال آینده، تولید نفت عراق 5/1 میلیون بشکه در روز افزایش خواهد یافت. به این ترتیب عراق نیز به جمع همسایگانی می پیوندد که از میادین مشترک با ایران در حال برداشت هستند.
این در حالی است که اگر با یک خط فرضی خلیج فارس را به دو نیمه مساوی تقسیم کنیم با فرض برابر بودن میادین نفتی (هرچند سهم ایران بیشتر است) کشورهای امارات، قطر، کویت، عربستان و عمان ۹ برابر ایران از ذخایر خلیج فارس برداشت می کنند.
از طرفی در مرزهای شمالی کشور نیز وضعیت به همین گونه است. به طوری که سه کشور آذربایجان، قزاقستان و ترکمنستان در حالیکه هنوز رژیم حقوقی دریای خزر تعیین نشده ، روزانه بیش از دو میلیون بشکه نفت از این دریا برداشت می کنند و قزاقستان هم در حال پیوستن به جمع آنهاست.
بر این اساس ترکمنستان در نظر دارد طی یک برنامه درازمدت تا سال ۲۰۳۰ میلادی بیش از ۶۳ میلیارد دلار در بخش نفت و گاز خود سرمایه گذاری کند. که ۲۵ میلیارد دلار آن از سوی شرکت های خارجی صورت خواهد گرفت. طبق برآوردهای صورت گرفته این کشور در سال ۲۰۳۰ بیش از ۲۴۰ میلیارد متر مکعب گاز و ۱۰۰ میلیون تن نفت تولید خواهد کرد.
جمهوری آذربایجان دیگر کشور سهیم در منابع نفت و گاز دریای خزر در سال ۲۰۰۸ میلادی ۴۵ میلیون تن نفت و بیش از ۸ میلیارد متر مکعب گاز طبیعی استخراج کرده است. این کشور طبق برنامه پیش بینی شده طی سال های ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۰ میلادی میزان استخراج سالانه نفت خود را به ۶۵ میلیون تن و تولید گاز طبیعی را به ۴۰ میلیارد متر مکعب خواهد رساند.
روسیه نیز در حال حاضر با استخراج روزانه بیش از ۹ میلیون بشکه نفت از بزرگترین تولید و صادرکنندگان نفت جهان محسوب می شود.
همچنین قزاقستان در سال ۲۰۰۸ میلادی موفق به جذب ۲۱ میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار سرمایه گذاری برای اکتشاف و تولید انرژی شده که ۱۹ درصد بیشتر از رقم جذب شده در سال ۲۰۰۷ میلادی می باشد.
این درحالی است که با شروع فصل زمستان مسئولین از مردم می خواهند تا در مصرف انرژی صرفه جویی کنند. البته مطمئنا صرفه جویی و درست مصرف کردن موجب رشد اقتصادی و افزایش بهره وری است اما این فقط مردم نیستند که باید به فکر آینده گان باشند بلکه مسئولین نیز در این خصوص وظایف سنگینی دارند که متاسفانه در حال حاضر با اهمال کاری آنها مواجه هستیم .
جهان نیوز
اخبار منتخب بانکی دات آی آر:
=================
- ۲۱۰ میلیاردر به میلیاردرهای دنیا اضافه شد
- اوضاع بانک ملت خوب نیست!
- روسیه در جمع ثروتمندترین کشورهای جهان
- تصاویری زیبا از کوچه باغ های درکه تهران
- چرا وکیل ۱۰ میلیاردی پرونده فساد بزرگ بانکی دستگیر شد؟
- کرم ابریشم یک میلیارد تومانی /عکس
- استخدام های روز- ۱۵ تیر ۹۲
- نرخ ارز،طلا وسکه پایان وقت اداری ۱۵ تیر ۹۲
- آغاز پیشفروش قطعی محصولات ایران خودرو+جزئیات
- محله جادوگرها در گوگل استریت! +عکس
- ركورد بورس شكسته شد
- خانمی پولدارتر از اپرا وینفری+عکس
- کاهش ۱۵ درصدی قیمت لپتاپ و تبلت
- نرخ ارز،طلا وسکه نیم روز ۱۵تیر ۹۲
- درقاب تصویر/ مس گری هنر-صنعتی رو به فراموشی
- نحوه استفاده درست از لینکداین را بشناسید
- مرگ نخستین موتور جستجوی اینترنتی جهان
- خروس ها هم دست بکار شدند/ جاسوسی فرانسه علیه کاربران اینترنت
- چگونه کامپیوتر خود را دور بزنید؟!
- مراقب این اشتباهات در خودپردازها باشید
- هشدار بانک مرکزی در خصوص صندوقهای قرضالحسنه
- سهامداران بانک آرین و آریا پولشان را از بانک مرکزی بگیرند!
- گرانترین شهر جهان برای گردشگران
► کم خرج ترین قتل های ایرانی در سه سال گذشته
نرخ ارز،طلا وسکه پایان وقت اداری ۱۶ تیر ۹۲ ◄