راهنمای بسته بندی انواع بار هوایی(نکات و حساسیت ها!)

همواره بسته بندی بار و به سلامت رسیدن کالا به مقصد، از دغدغه های مسافران و تاجران است. بسته بندی استاندارد و اصولی بار از مهم ترین نکات کلیدی در امر صادرات، واردات از طریق خطوط هوایی و فریت بار است. محموله های باری متنوعی از ایران به خارج از کشور از طریق هواپیما ارسال می شود. این محموله ها شامل بارهای خانگی و شخصی هستند(فریت بار) و هم محصولات تجاری و صنعتی(کارگو). لوازم شخصی و اضافه بار مسافری، لوازم منزل، کالای خطرناک، کالای تجاری و تجهیزات صنعتی، آلات و ادوات موسیقی، موتورسیکلت، خودرو، آثار هنری و تابلو عمده‌ترین کالاهایی هستند که از کشور به صورت هوایی ارسال می ‌شوند.

بطور کلی بسته بندی کالا در حمل و نقل هوایی به خارج از کشو ، برای سهولت در جابجایی، ایمنی کالاهمچنین سرعت در تخلیه و بارگیری کالا انجام می‌گیرد. بسته بندی کالا باید کارآمد، ارزان و سبک باشد. و همچنین در برابر اتفاقات معمول در حمل و نقل، مقاوم بوده و کالا را از آسیب های احتمالی و زیان های مالی محافظت کند.

ابزارهای معمول بسته بندی بار هوایی چیست؟
متداول ترین مواد مورد استفاده در بسته بندی بار هوایی شامل موارد زیر است:
  • کارتن
  • پلاستیک (معمولی و حباب‌دار)
  • پاکت
  • سِلِفون
  • مقوا و کاغذ
  • جعبه چوبی، یونولیتی و…
یک بسته بندی استاندارد بستگی به نوع کالای شما دارد . مطمئنا بسته بندی مواد غذایی فاسد شدنی متفاوت از بسته بندی کتاب، مبلمان منزل و یا کالاهای شکستنی شما است. در این زمینه بهتر است از متخصصان شرکت های حمل و نقل هوایی معتبر مشورت بگیرید. شرکت بازرگانی بین المللی همراه دژ ایرانیان نیز با تجربه فریت بار به سوئد، کانادا، استرالیا، آلمان، انگلیس و… یکی از ارائه دهندگان این خدمات فریت بار است.

بسته بندی کالاهای شکستنی
برای هر نوع بار می توانید از بسته بندی های متفاوتی استفاده کنید. برای بارهای آسیب پذیر و شکستنی مانند ظروف شیشه ای و اشیایی ارزشمند مانند قاب عکس و مجسمه های تزیینی، بسته بندی هایی همچون جعبه های چوبی کارتن های محکم، جعبه های پلاستیکی و یونولیت و همچنین پالت های بزرگ و کوچک مناسب تر هستند تا بار از آسیب دیدن در امان باشد.

بسته بندی مواد فاسد شدنی
بعضی از کالاها مانند میوه و یا مواد غذایی منجمد، دارو و یا نمونه های آزمایشگاهی احتیاج به بسته بندی خاص دارند . حفظ دمای مناسب جهت عدم فاسد شدن این گونه کالاها در حمل و نقل هوایی از اهمیت بسیاری برخوردار است. البته برخی از اینگونه مواد مانند نمونه های آزمایشگاهی را میبایست در بسته های یونولیتی که دارای یخ خشک و یا آیس ژل های مخصوص هستند ارسال کرد. همچنین نمونه های میوه نیز در ظروفی که دارای مقداری یخ برای حفظ دمای مناسب است بسته بندی می شوند.

مراحل بسته بندی بار هوایی(بسته بندی فریت بار)
&#۶۵۲۹۷;- بسته بندی اولیه
همانطور که قبلا بیان کردیم در ارسال بار هوایی، نحوه بسته بندی بار هوایی بسیار مهم است. از این رو شرکت های فریت بار، پرسنل و افراد کارآزموده خود را با تمام لوازم حرفه ای برای بسته بندی بار هوایی به محل مورد نظر می فرستند تا تمامی کالا ها و لوازم شخصی مانند لباس، ظروف و چینی آلات شکستنی، کتاب و… را بسته بندی کنند.

&#۶۵۲۹۸;- بسته بندی ثانویه
بسته بندی ثانویه شامل پالت بندی محموله یا ساخت جعبه های چوبی است. در این قسمت شرکت های حمل بار هوایی، تمام اقلام و کارتن های بسته بندی بار هوایی را برای افزایش امنیت بیشتر بار از نظر آسیب دیدگی و مفقود شدن پالت بندی می کند.

نکات مهم بسته بندی جهت حمل هوایی
  • بسته بندی بار هوایی فریت باید به صورتی باشد که لوازم در داخل بسته ها و جعبه ها تکان نخورند.
  • بسته بندی لوازم منزل باید با قیمت مناسب انجام شود تا برای درخواست کننده خدمات صرفه اقتصادی داشته باشد و در عین حال کاملا مطمئن، بهینه و مطابق محدودیتهای حمل هوایی باشد.
  • لوازم شکستنی در بسته های مناسب توسط نایلون های حباب دار و ضربه گیر بسته بندی و محافظت شود.
  • فضای داخل جعبه ها باید با مواد سبک و ضربه گیر پر شود تا مانع آسیب دیدن لوازم گردد.
  • کالاهای حجیم در بسته های مناسب قرار گیرند و یا با لایه فوم و نایلون حباب دار مورد محافظت قرار بگیرد.
  • ارسال صندوق چوبی به برخی کشورها مانند آمریکا و کانادا و استرالیا مستلزم سمپاشی با گواهی معتبر شرکت است که در این زمینه هم پرسنل شرکت قادر به انجام آن خواهند بود.
  • کالاهایی که طبق قوانین بین المللی یاتا جزو دسته بندیکالای خطرناک قرار میگیرد طبق قوانین بین المللی بسته بندی شوند.
نکته: این دسته از کالاهای خطرناک، کالایی هستند که حمل و نقل آنها به صورت هوایی، بطور کلی ممنوع می‌باشد(مانند اکثر مهمات و مواد منفجره). همیشه مراقبت هایی خاص برای جلوگیری از پذیرش این قبیل از کالاها برای حمل هوایی وجود دارد. چرا که حمل بعضی از کالاهای خطرناک تحت هر شرایطی، با هواپیما ممنوع است.
به اشتراک بگذارید
فریناز مختاری
فریناز مختاری
مقاله‌ها: 35586

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *