بانکی دات آی آر: کمیسیون بخش ضوابط اتمی (NRC)، هفتهی گذشته اولین مجوز اجرایی برای تکمیل نیروگاه اتمی آمریکا را صادر کرد. از آخرین باری که چنین مجوزی در کشور آمریکا صادر شده، بیش از 20 سال میگذرد.
به گزارش دیجی کالا، این مجوز به مسوولان مجموعهی «تنسی ولی» (TVA) داده شد تا کار احداث راکتور «واتسبار یونیت2» (Watts Bar Unit 2) که در «اسپرینگ سیتی» ایالت تنسی قرار دارد را به اتمام برسانند.
پس از تکمیل فعالیت ساختوساز روی سایت و بازرسیهای مکرر، حالا تنسی ولی میتواند اورانیوم را وارد راکتورها و کار تولید برق را آغاز کند. این مجوز به واتسبار یونیت2 اجازهی کار تا 40 سال آینده را داده است.
لازم به ذکر است که واتسبار یونیت2، رکورددار طولانیترین زمان ساخت در بین تمامی راکتورهای احداث شده در سطح دنیا است؛ ساخت این راکتور از سال 1972 آغاز شد؛ اما در سال 1985، زمانی که فقط حدود 60% مراحل کار پیش رفته بود و 7/1 میلیارد دلار هم بابت پروژه هزینه شده بود، عملیات متوقف شد. هماکنون ساخت همتای این راکتور یعنی «یونیت 1» هم در دستور کار قرار گرفته است.
واتسبار یونیت2، رکورددار طولانیترین زمان ساخت در بین تمامی راکتورهای احداث شده در سطح دنیا است.
مجموعهی TVA در سال 2007 کار ساخت را ادامه داد، اما پس از حادثهی فوکوشیما در سال 2011، آژانس ضوابط ایمنی جدید و دقیقتری را دیکته کرد که این هم به نوبهی خود روند ساخت را عقب انداخت و البته به هزینهها افزود. واتسبار یونیت2 اولین راکتور در دنیا است که از ضوابط ایمنی منتج از فاجعهی فوکوشیما که توسط سازمان NRC اعلام شده، پیروی میکند. در ابتدا پیشبینی میشد که این پروژه 825 میلیون دلار هزینه در بر داشته باشد؛ ولی با احتساب ضوابط ایمنی جدید، هزینهی نهایی حدود 5/4 میلیارد دلار برآورد شده است. احتمالا به تعویق افتادن مداوم صدور مجوز و تعداد بسیار محدود راکتورهایی که بهزودی شروع به کار خواهند کرد، از جمله دلایلی هستند که باعث این هزینههای سرسامآور در احداث نیروگاه شدهاند.
تا پایان سال ۲۰۲۰ تنها ۴ راکتور جدید در ایالات متحده آمریکا راهاندازی خواهد شد. در حال حاضر 100 نیروگاه اتمی در سراسر آمریکا مشغول به کار هستند که فعالیتشان 6/19 درصد از انرژی برق این کشور را تامین میکند.
سایر منابع نیرو برای تامین برق، مانند گاز طبیعی، با هزینهی خیلی کمتری برق تولید میکنند و در مقایسه با انرژی اتمی، به سرمایهگذاری اولیهی بسیار پایینتری نیاز دارند. از طرفی، ضوابط جدید حذف کربن هم هزینههای ساخت نیروگاههای سوخت طبیعی را تا حد چشمگیری افزایش میدهد و انرژی اتمی را به گزینهی ارجح و منطقیتری برای تولید برق تبدیل میکند.