روزنامه گاردین بریتانیا در گزارشی به بررسی موضوع بحران ازدواج در ایران و مشکلات فراروی زوجهای جوان ایرانی برای تامین جهیزیه، هزینههای عروسی و اجاره یا خرید مسکن پرداخته است.
به گزارش عصر ایران به نقل از روزنامه گاردین، با اشاره به سنتهای دست و پا گیری چون تامین جهیزیه تجملی، مهریههای بالا، مراسم عروسی و افزایش قیمت مسکن و هزینههای زندگی، بسیاری از خانوادههای کمدرآمد در ایران ترجیح میدهند حتی به قیمت فروش کلیه و یا گرفتن وامهای ناچیز با بهره بالا از بانکها، هزینههای زاید و رو به افزایش ازدواج را در فضای چشم و همچشمی با دیگر خانوادهها تامین کنند.
تامین یک جهیزیه کامل برای خانوادههای ایرانی مبلغی بین 40 تا 100 میلیون تومان (16 تا 40 هزار دلار) هزینه دارد و این در حالی است که متوسط درآمد ماهانه یک خانوار ایرانی 500 دلار است.
محبوبیت کاذب فرهنگ مصرف و چشم و همچشمی، انتظارات موجود از تامین جهیزیه را به افراطهای غیر واقعی و رسوم تجملگرایانه کشانده است و این مساله، هزینه ازدواج را برای خانوادههای ایرانی افزایش و تمایل جوانان را برای ازدواج کاهش داده است.
افزایش هزینههای ازدواج بیش از 70 درصد در کاهش تمایل جوانان ایرانی برای تشکیل خانواده و ازدواج موثر بوده است.
هیچ کدام از راهکارهایی چون بنگاههای خیریه، جمعآوری کمکهای اینترنتی – مردمی، نهادهای حمایتی برای تامین حداقل جهیزیه دختران خانوادههای فقیر، ارائه وامهای بانکی به زوجهای جوان و … نتوانسته است شاخ غول هزینههای سرسامآور آغاز یک زندگی مشترک در ایران را بشکند.
کاهش میل به ازدواج در ایران، زندگیهای خارج از دایره ازدواج را گسترش داده است و این مساله، نگرانی روحانیون را برانگیخته است چرا که طبق سنتهای ایرانی، رابطه دختر و پسر خارج از چارچوب خانواده و ازدواج، امری قبیح و زشت محسوب میشود اما افزایش هزینههای ازدواج، چنین زندگیهای غیر رسمی را در میان طبقاتی از جامعه شهری ایران گسترش داده است.
مهریههای بالا و جهیزیههای تجملی، تاثیر قابل ملاحظهای بر کاهش میل به ازدواج در ایران داشته است و این مساله نگرانی مسئولان را از کاهش و پیری جمعیت در نسلهای آتی تشدید کرده است.
تامین جهیزیه تجملی در بین خانوادههای ایرانی به عنوان یک افتخار و چشم و همچشمی تبدیل به یک وسواس فکری شده است.
هانیه یک دختر جوان که با بودجه اندک ۶ هزار دلاری خود مشغول خرید جهیزیه از فروشگاهی در تهران است، میگوید که این رقم تا کنون نیمی از لیست اقلام مورد نیاز جهیزیه او را هم تامین نکرده است.
او میگوید مجبور است لیست خرید خود را تکمیل کند چرا که به گفته او اگر جهیزیه “کم و کسری” داشته باشد، ممکن است مورد نیش و کنایه فامیل و اقوام قرار گیرد.
بسیاری از تجملات و وسایلی که برای جهیزیه عروس خریداری میشوند شاید هیچگاه از کابینت آشپزخانهها یا قفسه دکورها هم بیرون نیایند و برای زوجهای جوان کاربردی نداشته باشند اما عدم تامین آنها برای خانوادههای ایرانی در فضای چشم و همچشمی نوعی “آبروریزی” تلقی میشود.
اخبار منتخب بانکی دات آی آر:
=================
- برنامه دولت برای حقوقبگیران زیر ۶۰۰ هزار تومان
- سود افزایش وام مسکن به جیب چه کسانی می رود؟
- نرخ تورم سال ۹۲ اعلام شد
- نرخ ارز،طلا وسکه نیم روز ۱۹ فروردین ۹۳
- اعلام اسامی ایمیلهای ایرانی هک شده
- قبل از پذیرفتن شغل به این ۵ سوال پاسخ دهید
- این مرد شغلش ایستادن در صف است! + تصاویر
- یک شکلات تلخ: پدر! مادر! ما متهمیم
- بانکی: استخدام های روز ۱۸ فروردین ۹۳
- ادامه حمایت بانک سامان از والیبال ایران
- نرخ ارز،طلا وسکه پایان وقت اداری ۱۸ فروردین ۹۳
- ششمین روز منفی بورس در سال ۹۳
- تمام نکاتی که برای ثبت نام در یارانه نقدی باید بدانید
- راهکارهای جدید سامسونگ برای جلوگیری از دزدی تلفن همراه