روزنامه شهروند نوشت:
ماجرای استخدام معلمان پیش دبستانی این روزها دارد به جاهای باریک میرسد. بعد از حضور دو روز پیش «علی اصغر فانی»، وزیر آموزش و پرورش در کمیسیون آموزش مجلس حالا و با گذشت سه روز از آغازسال تحصیلی، باز هم «محمدمهدی زاهدی»، رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس که نامش در زمان استیضاح رضا فرجی دانا، وزیر سابق علوم و در مخالفت با او بیشتر بر سر زبانها افتاد، باز هم مخالفتش با عملکرد وزیر آموزش و پرورش دولت یازدهم را آشکارتر از همیشه بیان کرده و این بار درباره موضوع معلمان پیش دبستانی.
او دیروز گفته است که در صورت جلوگیری وزیر آموزش و پرورش از اجرای قانون مربیان پیشدبستانی، مجلس او را به قوه قضائیه معرفی خواهد کرد: «قانون اجازه داده است اگر استنکافی از اجرای یک مصوبه مجلس شورای اسلامی صورت گیرد، براساس ماده ۲۳۶ آییننامه داخلی، مجلس میتواند آن مسئول یا آن وزیر را به قوه قضائیه معرفی کند.»
زاهدی گفته است: «مجلس شورای اسلامی و بهخصوص کمیسیون آموزش و تحقیقات و ریاست مجلس پیگیری جدی درباره مربیان پیش دبستانی داشته است و نامهای را در تاریخ ٣١ شهریور خطاب به ریاست مجلس شورای اسلامی آماده کردم. در این نامه یادآور شدم که اواخر مهر ماه آخرین مهلت ٢ ساله ای است که قانون برای بکارگیری یا برگزاری آزمونی که در قانونسال ٩١ برای مربیان پیش دبستانی پیشبینی شده بود، اجازه داده است.»
او البته به «فارس» گفته که واقعاً دلمان میخواهد در تعامل نزدیک با دولت این قانون اجرایی شود: «مصلحت نمیدانیم روشهای دیگری را دنبال کنیم چون برخیها به دنبال استیضاح وزیر آموزش و پرورش هستند و شاید مصلحت نباشد. هرچند قانون اجازه داده است که اگر استنکافی از اجرای یک مصوبه مجلس شورای اسلامی صورت گیرد براساس ماده ٢٣٦ آیین نامه داخلی مجلس میتواند آن مسئول و آن وزیر را به قوه قضائیه معرفی کند.»
زاهدی گفته است پالسهایی از حوزه معاونت برنامهریزی و راهبری رئیس جمهوری درباره برگزار نشدن آزمون استخدامی مربیان پیش دبستانی رسیده است، اما وزارت آموزش و پرورش بارها و بارها اعلام کرده است که موافق انجام این قانون است.
منظور زاهدی از آنچه او «پالس» خوانده، سخنان دیروز «محمد باقر نوبخت»، معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیسجمهوری است. او در نشستی که با فرهنگیان کرمانشاه داشت، با اعلام اینکه در استخدامهای آموزش و پرورش اولویت به فرزندان فرهنگیان داده میشود درباره وضع استخدامی معلمان پیش دبستانی به «نسیم» گفته است: «خود آموزش و پرورش هم در پی افزایش نیرو نیست و مازاد دارد ولی اگر نیاز باشد، مطابق منابع به آموزش و پرورش کمک میکنیم.»
نوبخت بعد از آن گفته است که وزارت آموزش و پرورش به دنبال افزایش نیرو نیست و بنابراین نیازی به کمک دولت به آن نیست که وزیر آموزش و پرورش دو ماه پیش قول داده بود آزمون استخدامی مربیان پیش دبستانی ۱۷ مرداد برگزار شود اما این آزمون به دلیل آنچه «اختصاص نیافتن ردیف بودجه از سوی دولت» اعلام شد، برگزار نشد.
بعد از آن است هزار مربی پیش دبستانی در دو هفته گذشته به تناوب مقابل نهاد ریاستجمهوری و وزارت آموزش و پرورش تجمع کردند. تجمع کنندگان که عموما خود را از شهرهای دیگر به پایتخت رسانده بودند به اجرا نشدن قانون تعیین تکلیف استخدام حداقل ۳۰هزار مربی پیش دبستانی و استنکاف دولت از تخصیص ردیف بودجه برای استخدام این مربیان اعتراض کردند. این معلمان پیش دبستانی به خلف وعده وزارت آموزش و پرورش در لغو بخشنامه اخراج مربیان پیش دبستانی معترضاند؛ بخشنامهای که بکارگیری نیروی آزاد در کلاسهای پیش دبستانی ضمیمه دبستانهای دولتی را ممنوع کرده و در عوض بر استفاده از نیروهای رسمی و معلمان بازنشسته تأکید کرده است. آنها در تجمعهایشان که چهار روز طول کشید به اجرا نشدن قانون تعیین تکلیف آنان، استنکاف دولت از تخصیص ردیف بودجه استخدامی و توهین عسگری آزاد، معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیسجمهوری در صحن علنی مجلس که مربیان پیش دبستانی را بیسواد خوانده بود معترض بودند.
بعد از این اعتراضها بود که هم مجلس و هم وزیر آموزش و پرورش درباره این موضوع واکنش نشان دادند. فانی در نشست خبری که به مناسبت آغازسال تحصیلی جدید برگزار شد درباره آخرین وضع استخدام مربیان پیش دبستانی گفت: «هر دستگاهی بخواهد آزمون استخدامی برگزار کند، باید ردیف استخدامی داشته باشد. ما هنوز نتوانستهایم از معاونت توسعه مدیریت ریاستجمهوری ردیف استخدامی بگیریم و تا ردیف نداشته باشیم آزمون برگزار نمیکنیم. اخیرا معاونت توسعه مدیریت و منابع انسانی وزارت آموزش و پرورش بخشنامهای را ارسال کرده و اجازه داده است تا مربیان پیش دبستانی واجد شرایط با یکدیگر تشکیل تعاونی داده و ما در صورت امکان فضای آموزشی لازم را در اختیارشان بگذاریم تا بتوانند پیش دبستانیهای غیردولتی دایر کنند. در این صورت تعدادی از این مربیان میتوانند کار خود را با اداره پیش دبستانیهای غیردولتی شروع کنند.»
اما هنوز دو روز از حرفهای او نگذشته که نوبخت، معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیسجمهوری گفته است خود آموزش و پرورش هم به دنبال استخدام این مربیان نیست. علاوه بر این اول مهر امسال وزیر آموزش و پرورش به کمیسیون آموزش مجلس رفت تا پاسخگوی سوالات اعضای این کمیسیون باشد اما به گفته این اعضا او درباره وضع معلمان پیش دبستانی سکوت کرد.
«کارن خانلری»، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس درباره این جلسه به «شهروند» میگوید: «در این جلسه وزیر همان بحثهای قبلی یعنی محدودیتهای بودجهای را برای این موضوع مطرح کرد.» او ادامه میدهد: «در جلسه عمومی کمیسیون این مسأله مطرح شده و ما پیگیر آن هستیم. بههرحال قانونی است که باید اجرا شود، ولی وزارت آموزش و پرورش با توضیحات مختلف مانند محدودیتهای بودجهای میگوید که نمیتواند آن را اجرا کند درحالیکه بودجه این موضوع هم به صورت ماده واحده مراحل تصویبش را در مجلس گذرانده. معلمان پیش دبستانی زمانی شرکتی بودند و حقالتدریسی شدند و بعد آموزش و پرورش نظمی به آنها داد ولی آنها هنوز در بلاتکلیفی ماندهاند و این موضوع بسیار ناراحتکننده است.» او میگوید که در صورت اجرا نشدن قانون استخدام مربیان پیش دبستانی مجلس میتواند وزیر را به مراجع قضایی معرفی کند.
«قاسم احمدیلاشکی»، عضو کمیته آموزش و پرورش این کمیسیون هم میگوید: «آقای فانی در جلسه اول مهر درباره همه موضوعات صحبت کرد جز استخدام مربیان پیش دبستانی. زمانی هم که یکی از نمایندگان موضوع استخدام این مربیان را به او گوشزد کرد، وزیر همان بحثهای قبلی یعنی محدودیتهای بودجهای را مطرح کرد. بودجه استخدام مربیان پیش دبستانی باید بودجه مستمر باشد، زیرا بحث این مربیان برای یکسال نیست که مثلا بگوییم بودجه استخدام آنان را درسال ۹۴ پیشبینی میکنیم.»
او ادامه میدهد: «استخدام حق مربیان پیش دبستانی است چرا که این مربیان سالها آموزش دیدهاند و از آن مهمتر، به آنان قول استخدام داده شده است. بسیاری از این مربیان چندینسال با حقوق ماهانه ۵۰ یا ۶۰هزار تومان کار کردهاند، به این امید که روزی در وزارت آموزش و پرورش استخدام میشوند.»
احمدی با اشاره به نزدیک شدن به پایان مهلت دو ساله قانون «تعیین تکلیف مربیان پیش دبستانی» به دولت برای برگزاری آزمون استخدام این مربیان، میگوید: «وزارت آموزش و پرورش آزمون استخدام مربیان پیش دبستانی را تا امروز برگزار نکرده است و کمیسیون آموزش پیگیر است تا براساس ماده ۲۳۶ آیین نامه داخلی مجلس به وظیفه قانونیاش عمل کند.»
داستان معلمان پیش دبستانی برمیگردد به سهسال پیش. وقتی که مجلس مصوبهای را گذراند که براساس آن دولت موظف بود براساس این قانون در بازه زمانی دو ساله ٣٥هزار مربی پیش دبستانی و خرید خدمات آموزشی را در کشور ساماندهی کند.
یکی از معلمان پیش دبستانی که جزو تجمعکنندگان در مقابل وزارت آموزش و پرورش و مجلس هم است دراینباره به «شهروند» میگوید: «مهمترین مسأله استخدام و ایجاد امنیت شغلی برای ماست. طبق مصوبه ۱۹ مهر قرار بود در طول دو سال، ما را از طریق برگزاری آزمون استخدام کنند. خردادماه امسال وزیر آموزشوپرورش آمد در اخبار اعلام کرد ۱۷ مرداد آزمون برگزار میشود و فقط منتظر منابع باشید. من و اغلب همکارانم کتابهای مرتبط را گرفتیم و مطالعه کردیم. بعد از یک ماه وزیر آمد در تلویزیون این مسأله را حاشا کرد. گفت ما بودجه نداریم و نمیتوانیم این نیروها را استخدام کنیم. از همان موقع یعنی مردادماه، اعتراضهای مربیان پیشدبستانی بهخصوص از شهرستانها که بهمراتب وضع شغلیشان از ما بدتر است، شروع شد. مسئولان آموزشوپرورش میگویند که مربیان پیشدبستانی جزو آموزشوپرورش نیستد، چون از مردم پول میگیرند. یعنی باوجود آنکه در مدارس دولتی کار میکنیم خصوصی محسوبمان میکنند. برای همین هم پیشدبستانی را جدا کردهاند و میگویند ما دینی نسبت به شما نداریم. این مسأله جو بسیار بدی ایجاد کرده چون هیچ نظارتی روی ما نیست.»
اخبار منتخب بانکی دات آی آر:
==================
- داستان یک موفقیت
- استخدام های روز- ۳۱شهریور ۹۳
- پر ترافیک ترین شهر های جهان
- چه قشری به گرمابههای تهران میروند؟
- قیمت طلا سقوط کرد
- واردات ایران از آمریکا افزایش یافت
- با ۲۰ میلیون چه خودرویی بخریم؟
- سهمیه بنزین مهر امشب واریز میشود
- تغییرات قیمتی کالاهای اساسی
- بانکها از پیامکها هم کارمزد میگیرند
- چرا کارتهای اعتباری تاریخ انقضا دارند؟
- ۷ نکته که کاربران ios 8 باید بدانند
- ۳۰ تومان کاهش دلار در دو روز