سالار کمانگر در حال حاضر یکی از جوانترین افرادی است که در شرکتی به بزرگی و عظمت گوگل توانسته به سمت های مدیریتی بالا دست یابد که آخرینش مدیرعاملی یوتیوب است.
کمانگر جوان که پس چاد هورلی مدیرعامل یوتیوب شد، متولد ۱۳۵۵ خورشیدی در تهران و یک ایرانی تبار موفق در میان نام های بزرگ دنیای فناوری است.
تحصیلات سالار جوان هیچ ربطی به شغل فعلی اش ندارد. او فارغ التحصیل رشته بیولوژِژی از دانشگاه استمفورد است، اما حالا در دنیای پرطرفدار فناوری می درخشد.
کمانگر ۲۲ ساله بود که به گوگل راه یافت و از جمله کارمندان قدیمی این شرکت بزرگ به شمار می رود. او ۷ سال بعد و در حالی که هنوز به ۳۰ سالگی نرسیده بود به یکی از کلیدی ترین و مهمترین کارمندان گوگل تبدیل شد.
وی در سال ۱۹۹۸ و پس از پایان تحصیلاتش به گوگل پیوست ولی پله های ترقی را به ترتیب و نه یک شبه پیمود.
یکی از بزرگترین و شناخته شده ترین موفقیت های این ایرانی تبار ابداع سیستم تبلیغات گوگل یا Google Adwsrds است که باعث درآمدزایی بسیار زیادی برای گوگلی ها شده است. ضمن اینکه به پیشرفت و درخشش کمانگر هم کمک شایانی کرده است.
نهمین کارمند گوگل، این روزها در راس هرم بزرگترین سایت به اشتراک گذاری فیلم در دنیا یعنی همان یوتیوب قرار دارد که گوگل آنر ا درسال ۲۰۰۶ میلادی و به قیمت ۱/۶۵ میلیارد دلار خریداری کرد.
مدیر جوان و ۳۶ ساله حال حاضر یوتیوب پيشتر معاون بخش برنامههاي تحت وب گوگل نظير جيميل، اوركات، تقويم گوگل، بلاگر، پيكاسا و… بوده است.
او اولین طرح تجاری شرکت گوگل را ارائه کرده و مسئولیت فعالیتهای مالی و قانونی گوگل را از ابتدا به عهده داشته است.
کمانگر اکنون مدیریت پروژه Google TV که تحت زیرمجموعه Youtube قرار گرفته نیز هست.
این مدیر جوان در مصاحبه اي كه چند سال پيش با مجله معروف businessweek انجام داد در این باره که چگونه بعد از گرفتن مدرک در رشته بیولوژی و درس خواندن در حوزه پزشکی سر از فناوري اطلاعات درآورد، حرفهای جالبی می زند:
اوايل كه به مدرسه ميرفتم ، بسيار مشتاقانه خيال پزشك شدن را در سر ميپروراندم ،تا اينكه زماني را به تماشاي طبابت پزشكان اختصاص دادم. از آن به بعد بسيار مشتاق شدم كه دانشمند شوم. ولي هر چه می گذشت بيشتر متوجه ميشدم كه اين كار هيجانآور نيست. بعدها وقتي دو هفته به صورت پارهوقت در گوگل مشغول شدم، فهميدم کارهایی که در گوگل درگیرشان می شوم، به من انرژي ميدهد. درسي كه من آموختم اين بود كه تنها تصور و خيالي كه از يك كار داريم كافي نيست و بايد مطمئن شویم که يك حرفه به صورت روزانه هيجان و انگيزه لازم را فراهم ميكند.
او از بودن در اتاقی که در آن گروهی از افراد خلاق هستند و اختیار این را دارد که با آنهاموافق و یا مخالف باشد و نیز درباره بهتر کردن محصولات یا وضعیت داد و ستد صحبت
حرف های او برای کسانی که می خواهند سالار کمانگر دیگری بشوند هم شنیدنی است:
ذهنتان را مشغول بدست آوردن يك شغل و كار عالي نكنيد. به سمت شغلي برويد كه علاقه داريد و به آن جذب شويد و بعد از مدتي در آن شغل پيشرفت كرده و به مقام هاي بالاي آن برسيد.
کمانگر شش ماه پیش در نشستی درباره آینده یوتیوب و برنامه هایی که برای این سایت به اشتراک گذاری ویدئو با همکارانش دارد، به نکات جالب و حتی حیرت انگیزی اشاره کرد و درباره افزایش بعدها با همکاری بیننده نظر داد.
او صحبت از بعد چهارم، پنجم و ششم کرد. سالار با بیان مثالی از یک بیننده که مشغول تماشای مسابقه ای به صورت سه بعدی است توضیح داد که منظور از این بعدهای اضافه چیست. وقتی بیننده امکان انتخاب دوربین را در هر لحظه دارد بعد چهارم مطرح است. بعد پنجم به معنای ارتباط لحظه ای با دیگرانی است که در حال تماشای مسابقه اند (حتی اگر در استادیوم و از نزدیک در حال تماشای مسابقه هستند) و منظور او از بعد ششم نیز برخورداری از توان تعییر نتیجه مسابقه با حضور مجازی در صحنه است (همانطور که حاضرین در استادیوم امکان اثرگذاری غیر مستقیم در نتیجه را دارند).
کمانگر اخیرا در ویدئوی که در یوتیوب خبر تعطیل شدن یوتیوب را اعلام کرده بود که خیلی زود مشخص شد دروغ اول آوریل یا همان دروغ سیزه خودمان است.
اخبار منتخب بانکی دات آی آر:
===============
- بیت کوین، پول تازه ای که قرار است جایگزین یورو شود
- 9 خصلت که تنها باهوش ترین رهبران دارند (۱)
- ثروتمند ترین زنان جهان/عکس
- چند اشتباه بد و ایرانی در ایمیل زدن
- چهره های نامدار دنیای فناوری در جوانی چه شکلی بودند؟! + عکس
- لیست کامل بانک ها و موسسات داری مجوز بانک مرکزی
- کرون دانمارک آلوده ترین پول در اروپا
- دیگر نیازی به حفظ کردن پسووردها نیست!
- شرکتی که پول میگیرد شما را بدزدد ! /عکس
- آیپد ۵ محصول تازه اپل، جولای می آید
- هشدار! به هرسایتی رزومه ندهید
- مدیریت از دیدگاه مارگارت تاچر
- یک شغل رویایی برای تنبل ها
- کافه استخدام/ شاهکاراستخدام ایرنا، ۲۶ تومان از کجا بیاورم!
- چرا نخستین مسوول بانک مرکزی در جهان به مرگ محکوم شد؟!