این پارتی بازی از اون ترکیب های جالب و عجیب و غریب شده در مملکت ما. اصولا عقیده دارم که یکسری از مفاهیم کلا در ایران از بین رفته و تبدیل شده به یک دستاویز برای سرپوش گذاشتن روی نقاط ضعف. نمونهاش همین کلمه پارتیبازی.
اجازه بدید همین ابتدای کار خیلی صریح، ساده و روان توضیح بدم که انجام کاری به واسطه آشنایی با شخص دیگری، الزما به معنی پارتی بازی نیست.بین برقراری ارتباط موثر با پارتی بازی تفاوت فاحشی وجود داره. پارتی بازی یعنی اینکه شخصی یا عدهای به منظور کسب سود در حالیکه توانایی، دانش و تخصص کاری ندارند با استفاده از لابی به اون سود برسند. مثلا یک شخصی که سواد نداره با استفاده از لابی مدیر یک سازمان عریض و طویل می شود. چون وجودش اونجا برای عدهای سودآور خواهد بود. این نمونه در کشور کم نیست و کسی انکارش نمیکنه. یا مثلا قانونی برای عدم انجام کاری وضع شده، شخصی با پارتی بازی و رشوه دادن یک مجوز برای انجام کار مورد نظر میگیره. این هم نمونههاش رو زیاد میبینیم و کسی انکارش نمیکنه.
اما… یک شخصی در کاری تخصص داره و توسط شخص دیگری برای انجام پروژهای معرفی میشه. این اسمش پارتی بازی نیست. شخص متخصص توانسته تخصص و توانایی خودش رومعرفی کنه و باعث بشه که افرادی از او حمایت کنند. مثلا یک شرکتی تصمیم به استخدام متخصص میگیرد. یا ممکن است آگهی استخدام بدهد یا از آشناها در مورد اینکه آیا متخصص مورد نظر را سراغ دارند سوال کنند. من نوعی ممکن است کسی را انتخاب کنم برای کار که قبلا پیش زمینه ذهنی مثبتی از کار او دارم. درواقع آن شخص توانسته با ابزارهای مختلف از وبلاگ نویسی و ارائه سخنرانی گرفته تا معرفی تواناییهای خودش به شخص دیگر، مناسب بودن خودش را تحمیل کند.
ارتباطسازی موثر بهعنوان یک مهارت در حال حاضر به مدیران و کارشناسان آموزش داده میشود. نه در ایران بلکه در همهجای دنیا شما اگر توانایی برقراری ارتباط موثر نداشته باشید عملا کاری از پیش نخواهید برد. اعتماد بر تخصص و تواناییهاست که باعث میشود پروژهای به شخصی برسد یا شخصی در سمتی استخدام شود. اگر شما نمیتوانید ارتباط موثر با افراد مهم در جامعه کاری خود برقرار کنید این موضوع را به گردن پارتی بازی و مشکل دار بودن جامعه نیاندازید. در همه جای دنیا آسمان همین رنگ است.
هرچقدر تخصص و دانش شما افزایش پیدا کند متوجه میشوید که ارتباط سازی برای پیشرفت شما حیاتی است و البته نکته آخر اینکه ارتباط سازی به معنی سوء استفاده از افراد نیست. شما با شخصی آشنا میشوید، به او در کاری کمکی میکنید و او هم در قبال کمک شما کاری برای شما انجام میدهد. این یک رابطه انسانی برنده-برنده است و در هرلحظه هرکدام از طرفین به سمت سوء استفاده از طرف مقابل برود تمام معادلهها بهم میریزد.
امیدوارم منظورم را رسانده باشم. اینبار اگر خواستید بگویید “پارتیبازی” کمی تامل کنید لطفا!
امیر مهرانی
اخبار منتخب بانکی دات آی آر:
================
- 4 ایرانی در بین برترین زیر۳۰ ساله های دنیای فن آوری
- جزئیات استعفایی که پذیرفته نشد
- همه شایعات اطراف اپل در سال ۲۰۱۳
- تفاوت نفت برنت دریای شمال با نفت اوپک در چیست؟!
- 10 راهکار برای راه یافتن شادی به زندگی
- باز هم پیامک های مشکوک بانکی
- 3 اشتباه که رزومه شما را بی اعتبار می کند
- مطالبات معوق بانک ها ازنگاهی دیگر
- 7 روش خوب برای اینکه صبح ها زود از خواب بیدار شوید
- توصیه های اشتباه برای یافتن شغل
- موتور جستجوی گراف فیس بوک، زنگ خطری برای گوگل
- خاطرات خواندنی چند کارمند بانک
- یورو از کجا آمد؟
- ماجرا های ساعت کار بانک ها!
- 8 کاری که موفق ها خیلی خوب انجام می دهند
- وضعیت بازار رسمی و غیر رسمی خودروی کشور
- خرید، یک بیماری تمام ایرانی!
- سهام کدام بانک را بخریم؟
- دام بانکداری الکترونيکي به جای بانکداری مجازي
- با این ۵ ویژگی راحت تر کار پیدا می کنید
- درقاب تصویر/ بازار سنتی کاشان
- چرا کنترل کارمندان نتایج فاجعه باری دارد؟
- کلاهبرداری های میلیاردی بایک کلیک
- هفت چالش برای ارتباطات بهتر
- در قاب تصویر/ هتل یخی